Какво да правим след поглъщане на монета?

• 18 201
  • 49
  •   1
Отговори
Здравейте! Ще питам направо, тъй като няма време, а и съм много притеснена. Преди малко сина ми глътна монета от 2ст. и сега незнам какво да правя. Веднъж ходихме в Пирогов със съмнение за погълната мозайка и доктора каза, че мозайката няма да се види и на рентген и в този случай само трябва да чакаме да я изходи. Въпреки това се притеснявам и исках да чуя и други мнения по въпроса, сигурно се е случвало на някои от вас или сте чували за такива случаи.
Благодаря ви предварително!

# 1
  • София
Дай му картофено пюре и чакай стотинката на изхода.

# 2
Благодаря за светкавичният отговор. А опасно ли е? Ами ако не успея да му дам пюре? Сигурно няма да иска, до скоро бяхме на маса и отказа да яде повече

# 3
До колкото съм чувала не е толкова опасно, тъй като монетата няма остри ръбове  Peace . Не се притеснявай, ако днес не иска картофено пюре - давай му утре и чакай "на изхода" /както вече са ти казали/ . Ако до два-три дни няма резултат /което мен лично ме съмнява/, бягайте в "Пирогов"  Peace

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 15:08 от bubSSSSSSS

# 4
  • Sofia
и сина ми на 3 год. глътна монета от 2 ст.Изкара я след 3 дни...Съвета на лекаря беше да яде картофи или пюре,хляб...Още си я пазя ,но беше голямо притеснение....

# 5
И без картофите ще минете. Ще излезе, спокойно Peace

# 6
Ще излезе, не се притеснявай.
Но все пак  Blush повечко внимание за в бъдеще май няма да е излишно... мозайка, стотинка...  Rolling Eyes

# 7
Колкото е по-малък погълнатият предмет, толкова вероятността да се "заклещи" някъде е по-голяма.
В този см исъл монета от 2 ст. ще излезе, не се тревожи.
Ако има проблем, детето ще ти се оплаче, че го боли корем, може и да повърне. Наблюдавай го!
И да се похвалиш днес или утре! Hug

# 8
Винаги много ме е било страх от поглъщане на разни предмети! Аз бих го завела на лекар, дори и нищо да няма ей така за успокоение, все пак не е шега работа

# 9
  • Талант на 2012,2013 г.
Винаги много ме е било страх от поглъщане на разни предмети! Аз бих го завела на лекар, дори и нищо да няма ей така за успокоение, все пак не е шега работа

И аз бих постъпила така. Много съм страхлива...

# 10
  • Earth
Детето ми глътна монета, когато беше на 2 год. От 10 стотинки. Нашата педиатърка каза, че ако предмета е кръгъл и малък няма много място за притеснение. Но ме посъветва за всеки случай, за мое успокоение да отида на рентген в Пирогов. Аз реших да изчакам един ден и на другият ден дребният изака монетата. Не съм вярвала, че ще чакам с нетърпение едно аки и то да ми донесе такова шастие  Grinning

# 11
  • Пловдив
Не е страшна тази малка монета и то без остри ръбове. Просто наблюдавай кога ще я изхвърли, заради собственото ти спокойствие. А да правиш снимка по този повод, според мен е излишно облъчване за детето.

# 12

И аз бих постъпила така. Много съм страхлива...

и аз веднага бих скокнала на лекар.

# 13
Аз пък ще ти разкажа един виц  Grinning
Родители с единствено дете. Детето гълта стотинка- родителите паника, отиват в пирогов, правят снимка, не спят цяла нощ.
Родители с две деца. Дете гълта стотинка. Родителите само следят изпражненията му.
Родители с 3+ деца. Дете гълта стотинка. Родителите  я одържат от джобните му  Laughing

# 14
  • Пловдив
 Hug Ниния. Наистина, когато детето е първото, гледаш и прашинка да не падне по него, а с това определено правим лоша услуга и на детето, и на себе си  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт