ФЕВРУАРЧЕТО все по-голямо става, а мама за море се упорито стяга! (8)

• 28 336
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добре дошли на Ефи и СтефиMr. Green

Да нащипете бузките на бебетата, които имат празник днес!  Crazy

Уф, аз щях да пиша ли пиша, но съм в потрес от новото парче на Деян Икебаната yesyes

# 241
цвете, защо се мъчиш? Thinking Спокойно си пий кафе - 1 или две на ден... А за щоколада също, моето дете е кротко и не съм забелязала от един шоколад дори да се превъзбужда...  Embarassed аз често злоупотребявам...

# 242
  • София

Замислих се дали наистина не го обличам по-леко от колкото трябва. Беше с дебело боди с дълъг ръкав, отгоре жилетка, панталон, чорапи и обувки и шапка. И пак възмутени майки и този път мъмрене от сестрата как се опитвам да си простудя детето Sad А цялото му излизане е за секунди- от колата до поликлиниката и обратно. Ще взема да го навличам то се е видяло.

Ел_п, тея хора не са наред! Те как искат да си обличаш детето, с космонавт през май месец ли? Това което си ми описала ми се струва напълно подходящо облекло, при положение , че сте с кола! След като си си свикнала детето на такъв хубав режим, недей да го изнежваш заради някакви доброжелателно-неадекватни съвети. Аз обличам Ели леко откакто се е родила, а ако се вярваше на всички баби, които ми мърморят Twisted Evil, досега да се е простудила 100 пъти. Да, ама досега нито веднъж не е настивала, а всеки ден (дори вчера и днес) е на разходка  Peace

# 243
  • France-Bulgaria
silvery Kaкво са казали за синфлорикса?  newsm78
Понеже на нас ни поставиха и двете.Били съвместими???
ей притесних се сега,как така позволих две ваксини на веднъж... ooooh! #Cussing out

# 244
  • София
Добре дошли, Ефи и Силвъри!
Силвъри, направо ги връщай ваксините Пентаксим - на всички се полага безплатна вече.  Peace
flowerofdreams, това жените сме особена порода наистина.  Laughing Радвай се, че ти е кротко детето.  Hug Макс спи между абсолютно всички хранения, обикновено по 1,5-2 часа, понякога и повече. Навън пък спи като пън, още в асансьора е готов.  Laughing Борис беше още по-поспалив и за мен това не просто е нормално, а задължително.  Crazy Hug
Мики, нормално е - на тази възраст започват да тренират. Нека си се напъва в теб, дори да стига до напълно седнало всичко е ОК - просто като седне не го дръж така а пак го опъвай.  Grinning Истинското сядане - в столче за хранене например или в количка - когато ще седят седнали повече от секунда, наистина е добре след 6 месеца.
eftelya, съвместими са, да. Даже според новия Имунизационен календар се поставят заедно, но според мен много им идва - едната е 5-валентна, другата 10-валентна. Тъй като синфлорикса има различни схеми на поставяне според възрастта при започването и, и аз смятам да не слагам всички приеми синфлорикс, а и определено няма да са двете заедно - то и бездруго моето дете здраво не го видях, много ще му се натовари организма.

Как да използвате Synflorix?
Схемата на ваксиниране със Synflorix зависи от възрастта на детето и трябва да се основава на официални препоръки.

Бебета на възраст от шест седмици до шест месеца приемат три дози с интервал от най-малко един месец между дозите. Препоръчва се прилагане на четвърта бустер доза най-малко шест месеца след третата и за предпочитане, когато детето е на възраст между 12 и 15 месеца.
Бебета на възраст между седем и 11 месеца приемат две дози с интервал най-малко един месец между тях. Препоръчва се трета бустер доза най-малко два месеца след втората по време на втората година от живота на детето.
Бебета на възраст между 12 и 23 месеца приемат две дози с интервал поне два месеца между тях. Необходимостта от бустер доза в тази възрастова група не е установена.

http://www.medicine.bg/lekarstva/synflorix

# 245
  • София
Макс спи между абсолютно всички хранения, обикновено по 1,5-2 часа, понякога и повече. Навън пък спи като пън, още в асансьора е готов.  Laughing Борис беше още по-поспалив и за мен това не просто е нормално, а задължително.  Crazy Hug

Еееех, че завидях!  smile3524 За мъничко, де. Аз не си падам много по спането, но ми се иска 1 ден в месеца  Praynig поне да се наспя.  Blush

Ама пък аз съм си сама вкъщи, нищо не правя (никога не е било) и моментите, когато Диди будува, са безценни!  Heart Eyes

А, Ника, я качвай снимки у ФБ, не се прави на ни лук яла, ни лук мирисала.  tooth

Пеперудке, аз щях да те питам и преди, ама забравих...  smile3555, ти в Тина Киркова ли ражда? Щото точно преди мен към 5-5:30 (май) роди едно слааабичко мамче. Аз не бях много на себе си тогава, ама може да си била ти.  Rolling Eyes

# 246
  • София
Karlie,  и Ясен  не е настивал до сега, да чукна на дърво. А, мамата, която ми направи остра забележка я пратиха да си лекува навлеченото( и космонавт му беше сложила) дете и не му сложиха ваксина!

silvery, добре дошли Hug. Ели много е пораснала Heart Eyes

Ника, голяма смях с тия лимони. Прииска ми се и на Ясен да му дам Joy..леле ужасна съм.

# 247
  • София
el_P, по повод обличането да си кажа - ми аз ги обличам моите точно като теб и винаги съм ги мислела за навлечени.  Rolling Eyes Вчера например Макс беше с боди, дънки и блуза, без яке дори. Сега като си изсуша косата излизаме и пак мисля така да го облека, все пак в количката е доста защитен и завит.

# 248
Как ви завиждам за разходките....
 Cry Cry Cry Cry Cry

# 249
  • Плевен
Ходихме на консултация - тегло 6 кг, ръст 60 см - това по техните мерки и теглилки. Демек е качил 900 грама и е порастнал с 4 сантиметра. Ел, и на него му е малко мека главата отзад, казаха 2 пъти по 2 капки Вигантол на ден. На теб какво ти казаха? Ох, зле ми стана просто... Cry

# 250
  • София
Merijaan, споко бе душа, всичко ще е наред! На брат ми близнаците и те бяха с такива симптоми - 2х2 вигантол ги оправи за нула време.  Hug
Ние пък сме в другата крайност - фонтанелата му е почти затворена. Май ще му спирам вигантола.  Thinking

# 251
Здравейте, момичета!

Нямам време да ви изчета подробно, хвърлих само бегъл поглед назад в темичката. Гледам разменяте си акаунтите във Фейсбук. Аз добавих доста, не че знам кой кой е, но ако съм изпуснала някого, мен може да ме намерите по имейл taniora@abv.bg.

Да честитя и на порасващите днес бебешорчета! Да са живи и здрави!  bouquet

Редовно гледам снимчици- прекрасни са ни душичките. Hug

Нашата педи днес се обади, че имала вече Пентаксим-а и утре сме на втори прием. newsm44

В края на седмицата ще пътуваме за 1-2 дни към Златни пясъци. Един наш познат германец ни направи резервация в хотела, в който  работя от 6 години и който той посещава 2 пъти годишно. Иска да ни види с бебка, та ще се поразнообразим за ден-два.

За секса- и аз изпитвам лек дискомфорт и слаба болка отвътре. И желанието ми не е особено голямо, ама се отчитаме, де. Даже и хич не се пазим... Все казвам на Ники, че трябва, пък той не иска, какво толкова, ако сме си направели още едно бебе. И аз не бих имала нищо против, ако бяхме добре с финансите, ама...

Сънитка, и Али си има такива моменти на нервничене, постоянно си смуче ръцете, но аз вода не й давам, само няколко лъжички след хранене. Даже често, като се разсърди много, й пускам запис на прахосмукачка и само така склонява да суче. Но не мисля, че не й стига кърмата, отдавам го на нещо друго, бебешки му работи. Наддала е сравнително добре- 900 гр., така че се надявам, че яде достатъчно.

Мики, и Алекса вече се изправя до пълно седнало положение от възглавница. само й подаваме ръчички и тя се набира, много е силна, направо ме втрещи. Но не я оставям така, само си тренираме изправяне и пак си лягаме. Така правим и с обръщането от гръб на страна.

Ел, и на мен от време на време се намира някой да ми похвърли, че е леко облечена Алечка, но аз ги скастрям и това е. Не искам да стане изнежена и зиморничава като мен.

# 252
Хмм Ника тя и на Явор фонтанелата е почти затворена това е проблем ли?

# 253
 Благодаря за посрещането момичета  Heart Eyes
Ефи съвместими са си и по принцип могат да се слагат заедно,аз така и не разбрах защо няма да я сложат,тя сестрата ми го обясняваше,май и на нея не й беше много ясно,но такава лудница беше при док,че бързах да се изнижа,пък и за театър закъснявах,та не питах много,много  Embarassed Но аз понеже знам,че може и на по-късен етап да се слагат,та не настоявах.Според мен гледат да спестят някоя ваксина,мен ако питаш,че нали като се сложат по-късно са по-малко приемите
Ника уж и аз така разбрах,но на нашата педиатърка са й дали ваксини само за децата родени след 01.02,имало детенце родено на 31.01 не му се полагало,майката си купила ваксината  ooooh!.Тя каза,че са им под бройка,пълна простотия.Иначе за мен не е проблем да ги върна,то аз и не съм ги плащала де,взех последните 2 у дома за всеки случай,сега ме е яд,защото някое детенце като му е трябвало можеше да и използва,гузно ми е много

Ейй,забравих да се повдаля,Ели вече успя няколко пъти да се обърне от коремче по гръб  Simple Smile а седнала вече отдавна не й е интересно,все права иска да е,пък аз че останах без ръце хич не я вълнува момата

# 254
  • До Балкана
ДД, дами!
Цяла сутрин, че чак до сега с еопитвам на порции да изчета! Та някрая успях и току що дзверо се разцърка, но ще се икажа пък както трябва и аз веднъж Crossing Arms!
Първо да поздравя днешните порастващи бебчовци! Да са живи и здрави! Heart Eyes
Мики, радвам се, че не е скарлатина и всичко е наред! Grinning
Деси , ние имахме такава въртележка на Фишър Прайз - едни рибоци с едни водорасли, имаше мелодийки, прожектира на тавана, свети и се върти, но Бо от начало се стряскаше от нея, а после просто не и обръщаше внимание! Но на мен мноооооого ми харесваше, че ми идеше да се намърдам в кревата до него и да си зяпам! Blush Та мога да препоръчам на Фишър въртележките.
И на Бо фонтинелата е мека, но педи каза, че около 6-ти месец ще се заключава да се увеличава ли вигантола или не!
Утре сме на консултация и май пак няма да ни ударят Пентаксима, защото всеки ден ми хърка, но нещо от вчера по-сериозно!
Малко ме е срам, но как да разбера хремав ли е, не е ли - хърка, но не му тече носа  Embarassed
Теееей, какво беше ощее... newsm78, забравих, пак! Всеки път искам да кажа 1000 неща и все забравям! Прегръщам ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт