Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 126 565
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
potrebitel4e, аз си сложих серум против цъфтеж само и се разреса много лесно, ще пробвам и с балсам другия път. viksi, моята коса е боядисана, но е червена, не е кичури. Страхотно е. Против косопад не знам, преди години ми падаше косата много и си правих жълтък с чесън. Ефекта е страшен, спря да ми пада, обаче се правеше всеки ден и като се намокри, примерно от дъжд, пак мирише на чесън. Но тогава друго спасение не намерих, даже инжекции ми слагаха против косопад...
Пробвай маска Лорис с чесън, тя не мирише на чесън 

# 181
Чела съм по форуми и за чесън на прах, смесен с обикновена маска, ефекта бил невероятен за косопад, ама из ллично никога не съм закъсвала толкова че да се престраша...има и продукти с екстракт от чесън разни, не само тази маска. Crazy

# 182
До сега винаги съм си правила маски на косата само с масла. Иска ми се обаче да разнообразя малко и да пробвам да сложа и яйце  в маската. Но понеже до сега не съм слагала яйце се чудя как точно става. Слага се само жълтъка на яйцето, нали? Разбива ли се предварително преди да се сложи в маската /преди да се прибави към останалите продукти за маската/? И другия ми въпрос е ако се престои с такава маска с яйце на косата повече часове /да речем се спи така/, после на сутринта нали няма да се е вмирисало яйцето или да стане много трудно за отмиване  Blush

# 183
До сега винаги съм си правила маски на косата само с масла. Иска ми се обаче да разнообразя малко и да пробвам да сложа и яйце  в маската. Но понеже до сега не съм слагала яйце се чудя как точно става. Слага се само жълтъка на яйцето, нали? Разбива ли се предварително преди да се сложи в маската /преди да се прибави към останалите продукти за маската/? И другия ми въпрос е ако се престои с такава маска с яйце на косата повече часове /да речем се спи така/, после на сутринта нали няма да се е вмирисало яйцето или да стане много трудно за отмиване  Blush
ще стане трудно за измиване!Жълтъка изсъхва и няма смисъл пове4е от два 4аса да стоиш с него!Ина4е на мен ли4но косата ми с жълтък става отврат,затова отдавна съм го изклю4ила от домашните си бърко4и за коса Rolling EyesНо пробвай ,все пак на пове4ето коси май им се отразява добре като гледам Peace

# 184
  • В полите на Пирин планина
Аз много уважавам жълтъка в домашните маски. Но стоя до 2-3 часа, не спя с маската. Жълтъкът има някаква странна лека миризма, но за да я неутрализирам слага етерично масло. На мен ми действа много добре и маслата се измиват безпроблемно. Аз често ползвам и домашна мас+жълтък / без него трудмо се отмива маста /.

# 185

Аз пък честичко спя с маска от цяло яйце, няколко вида масла, алкохол, кис. мляко, какао и каквото още се сетя. Маската никога не засъхва по косата ми и на сутринта цялата коса е попила съставките и е леко мазничка, но пък много лесно я измивам. Яйцето го разбивам с вилица.

# 186
Мерси и на трите за мненията  Hug Simple Smile Аз също спя с маската почти винаги, така се случва, че правя маската малко преди лягане и не ми се чака няколко часа. Има логика обаче яйцето /жълтъка/ да засъхне и да стане по-трудна за миене, ако престои много време. potrebitel4e, може би при теб не засъхва, защото слагаш цяло яйце, т.е с белтък, не е само жълтък...знам ли  Rolling Eyes Абе ще пробвам, пък каквото стане  Laughing

# 187
Момичета,аз имам малко по-различен проблем.Дъщеря ми е на 4 и косата й е ужасно суха.Няма никакъв блясък,заплита се.Знаете ли какво мога да направя?Не е от суета,искам просто детенцето ми да не мрази ресането и непрекъснато да се оплаква,че пак нещо се е заплело.

# 188
  • В полите на Пирин планина
Може би е добре да смениш шампоана на детето, а мисля, че имаше и детски балсам / на Бюбхен  newsm78 /. Също след миене може да се втрият няколко капки бадемово масло в краищата на косата.

# 189
  • София
Момичета, бих искала мнението ви по следния въпрос: взех си маска Лорис с чесън. Но като си я сложа на косата от корена до върховете ми омазнява доста косата. Като я слагам само по дължината, се губи ефекта от маската. И сега се питам - ако сложа маската на цялата коса преди изиването й с шампоан, т.е. на мръсна коса, постоя така 10 мин. примерно и после да си измия косата с шампоан, дали ще има мазния ефект, който иначе се получава при мен? Дали ще има ефект маската така или да доведе до лош резултат (все пак е готова маска, има химии в нея)? Упътването на маската ми е неясно, та за това ви питам  Peace Как мислите?

# 190
според мен маската изобщо нямам да има ефект, ако я сложиш преди шампоана - няма да 'влезе' добре в косъма, защото косата е мръсна, а после това, което трябва да остане по косъма, ще го измиеш, т. е. купи си друга маска, а тази я дай на някой с по-суха коса от твоята

# 191
Лейди Брим,благодаря  bouquet Ще го направя!

# 192
  • София
ама маска не се слага в корените,само хора с много сухи коси си ги слагат и в корените.Аз никога не съм си слагала маската в корените,слагам от 4-5 пръста по надолу.

# 193
  • София
Като си правя домашна маска винаги я слагам в корените, маската с тривитаминол също, при това преди измиването с шампоан. Но към готовите на пазара съм малко предубедена. Сега така или иначе нямам възможност да правя редовно домашни маски или пък да седя по 2 часа с тях, та за това се сетих за тази на Лорис, която бях купувала преди време. На Кашето жена му ти домашни маски ли правиш или купените не слагаш в корените?

# 194
Домашните маски се слагат в корена. Купените - НЕ. Принципът им на действие е различен просто! освен ако изрично не е посочено на маската че е за корени.  Купените маски много често имат в състава силикони които не се отмиват, обргъщат косъма и оттам се омазнява много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт