Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 126 537
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Домашни маски за коса. Добави алкохол и яйце - действат изсушаващо. Можеш да добавиш зехтин, някакво масло, мед. Мажеш и стоиш поне 30 минути. По-добре 1-2 часа.
Хума в корените, разбъркана с кисело мляко.
Етерично масло от чаено дърво - 5-10 капки в шампоана - действа регулиращо на омазняването.
Някакъв мек шампоан за честа употерба.

Кратко, ясно и точно. Подкрепям напълно!

# 106
С тази хума ще се пресуши, а това действа омазняващо. Аз НЕ препоръчвам изсушаващи съставки в маските - к. мляко, мед, алкохол, хума. жълтък...

# 107
  • София
Мацки, проблема е, че всяка седмица правя маски. Обикновено са с жълтък, бадемово масло и/или стимуланта на Икаров. Преди правех и с тривитаминол, 2 опаковки по ред използвах, но го спрях да почивам (уж). Но и тогава като че ли така беше - точно едно денонощие съм с чиста коса. Сменях и шампоаните, бях с бебешки известно време - все тая. После с една мама от друга тема на форума си поделихме един шампоан от фрагранс-а, JOICO (вече не помня дали така се пишеше), е все тая е за косата. Sad  Благодаря ви за съветите все пак   bouquet

# 108
Здравейте момичета : )
Темичката е много хубава, добре оформена и полезна, записвам се и вече ще я следя редовно! Искам да споделя своите впечатления от Маската с конския витамин. Моята коса бе в много лошо състояние - от руса (и то русо постигнато чрез супра) станах черна и благодарение на маската с конския витамин, хининовата вода, кристалите и маската Denis две години по-късно косата ми вече е в моят естествен цвят, гъста и жизнена е и много й се радвам! Според мен майката на всичко е упоритостта и последователността!

Въпросът ми към вас е някой ползвал ли е масло от жожоба за цъфтящи краища, моята коса така и си остана склонна към цъфтене и днес при разговор с мои приятелки дочух за това масло, някоя от вас ползвала ли го е за цъфтящи краища? И как точно става това? Благодаря ви много предварително! И дано всяка от нас постигне желаната цел свърана с косата си : ))

# 109
Благодаря ви много още утре отивам да си купя АД3Е   bouquet

# 110
За моя проблем писах и в една друга тема, но там нямаше много мнения по въпроса за това реших да пиша и тук.
Става въпрос за това, че цял живот косата ми беше много чуплива и изведнъж преди 2 месеца се изправи и с нищо не успявам да я върна в предишното състояние.
Малко преди това една малоумна фризьорка ме съсипа като ме убеди колко ще е хубаво да ме филира та после се наложи да отрежа повече от педя коса.
То поне да се беше изправила готино, а то една такава смачкана и грозна стана.Какви ли шампоани не си взех и нищо.
Много ме е яд.Дано успея да я оправя с нещо, защото ако остане такава грозна направо не знам.
Някой имал ли е подобно преживяване?
Или ако имате някакви съвети  Hug
Иначе аз два пъти годишно си правя за по два месеца маска с тривитаминол и съм много доволна колко бързо започва да расте.

# 111
  • В полите на Пирин планина
За цъфтящи краища е добро маслото от пшеничен зародиш. Чувала съм, че може да се ползва вместо кристали, но аз не ползвам такива мазила за косата си. Масло Жожоба много харесвам, то също има заглажда ефект.

# 112
и аз знам, че за цъфтящите краища се препоръчва масло от пшеничен зародиш Peace

EmiliT много лошо Confused аз съм също с къдрава коса и много добре ми се оформя след маска с какао Mr. Green маската по принцип е какао, зехтин и мед, но не си спомням пропорциите Blush аз я правя само какао + зехтин слагам на око докато не стане нещо като каша Rolling Eyes малко трудно я нанасям, защото се рони, но после косата ми се начупва като че ли повече Party опитай

# 113
EmiliT много лошо Confused аз съм също с къдрава коса и много добре ми се оформя след маска с какао Mr. Green маската по принцип е какао, зехтин и мед, но не си спомням пропорциите Blush аз я правя само какао + зехтин слагам на око докато не стане нещо като каша Rolling Eyes малко трудно я нанасям, защото се рони, но после косата ми се начупва като че ли повече Party опитай
Благодаря ти!Със сигурност ще опитам.
Но ми кажи за обикновено какао ли говориш или нещо по-специално?
И дали просто бих могла да го добавя къ,м маската, която си правя два пъти седмично:1 жълтък,1 с.л. мед,1с.л. к.мляко,1с.л. тривитаминол,1с.л. бадемово масло,1с.л. масло от жожоба,1с.л. ракия,1с.л. хининова вода

# 114
Някой поръчвал ли е от този сайт? http://-spam112-/
Не можах да намеря къде пише колко е доставката.

# 115
аз си мажа корените с рициново масло и расте супер бързо  Laughing

# 116
рициново то масло ми казаха в аптеката че било за разхлабване

# 117
рициново то масло ми казаха в аптеката че било за разхлабване

Ако го ПИЕШ. Ако си го мажеш на кожата действа стимулиращо на разтежа на космите (затова не си го мажете по тялото!) В маска за корените помага за разтежа наистина, Мишето е права.

((Keiti)) Казали са ти кое е препоръчително за краищата. Но според мен с каквото и да подхранваш редовно краищата ще намалиш цъфтежа. Аз лично слагах маска(червената на миосотис) след всяко миене (3пъти седмично) само на краищата и след това завършвах с балсам без отмиване (един розов, български , за 1-2 лева, но мнооого го тача, супер е, Пантенол Д или нещо такова е името) И това ме спаси от постоянния цъфтеж. С масла пак става, капваш няколко капки на ръка, разтриваш хубаво между пръстите и леко бръсваш крайчетата. Мен по ми харесва да сложа балсам без отмиване, защтоот с маслото е трудно да прецениш колко, и съвсем малко повече да сложиш, ще стой на клечки и като мазна косата.
Само да добавя, ако вече има цъфтеж, само нощица помага, ако временно ги загладиш с нещо, след време ще ти се късат космите по средата направо. Peace

# 118
Според вас може ли да се ползва Виалитон със срок на годност до 01.2010г?
Аз до сега ползвах Тривитаминол, но ми свърши и една приятелка ми предлага нейния Виалитон , който така и не е ползвала.

# 119
  • В полите на Пирин планина
Според вас може ли да се ползва Виалитон със срок на годност до 01.2010г?
Аз до сега ползвах Тривитаминол, но ми свърши и една приятелка ми предлага нейния Виалитон , който така и не е ползвала.

Аз не бих ползвала  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт