Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 127 234
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви за съветите,веднага ще опитам с лайка,че имам,а и сребърна вода имам винаги заради децата.Преди няколко дни реших,че съм се пооправила и реших да сложа малко грим,по точно фдт и сега всичко започна отначало пак пламнах.Кожната ми обясни,че веднъж нещо като е алергизирало кожата ,тя реагира на почти всичко с алергична реакция-нетолерантна кожа.Лечението кортикостероиди,потдържане с мед.козметика и избягване на дразнители.Голям ужас-нито мога да се гримирам,нито да слагам някакви стилизиращи продукти по косата,и никакво слънце Cryдано да отмине някога.Приятен ден на всички  и разкошни коси Simple Smile

# 136
Предполагам, че има отговор на моя въпрос, но спешно трябва да знам ... Бадемовото масло на суха коса или на влажна се слага и колко време се седи с него.. и може ли да го смеся с хума ако да колко и тогава как се слага и време .. Мерси много на всички които ми помогнат
Извинявам се,че така нахълтвам в темата ви  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 137
Няма проблем.
Преди да вляза да се къпя, на суха. Може да се стои и 30 минути , може и 1-2 часа, с всяка домашна маска е така, поне според мен. Може да се смесва с хума да, може и с жълтък примерно, оцет, както и с други масла.

# 138
Мацки, да ви питам на тривитаминолчето ми му е изтекъл срока на годност дали ще може още да го ползвам, че в момента нямам излишни парички да си купувам нов. Дали може да се получи обратния ефект, да не ми стане нещо на косата? newsm78

# 139
Аз бях по същия начин преди година, спомням си за един месец бях ходила два пъти да се подстигвам и пак косата ми цъфтеше ужасно много..и чак след месец и нещо се усетих, че е от тривитаминола

# 140
Здравейте!Следя темата ви от доста отдавна.Косата ми е средно дълга, бих казала нормална, преди е изрусявана но от доста време не съм я боядисвала и вече съм си с естествения цвят (малко по тъмно рус). От 9 май 2010год. си правя следната маска:Тривитаминол, бадемово масло, оцет, ракия, газ, жълтък, кисело мляко, хининова вода, мед. Съставките не винаги са били едни и същи, понякога съм си я правила без хининова вода или без жълтък примерно. Правя си я горе долу 2 пъти седмично.Седя с нея по 2 часа минимум.След това измивам хубаво с шампоан, слагам балсам, измивам балсама, след това изплаквам с вода с оцет (на 500мл -една с.л. оцет) и после и слагам хининова вода в корените, кристали по дължината и масло от пшеничен зародиш в краищата.Правя го относително отскоро.Проблемът е че напоследък имам доста засилен косопад...и ме съмнява че е от маската.Преди си миех косата всеки ден с обикновен шампоан, и и слагах кристали, изсушавах я със сешоар всеки ден, и като че ли нямах никакви проблеми.А сега когато полагам 5 пъти повече грижа за нея, мия я поне през ден, понякога през 2,3, зависи от това кога я почувствам мръсна, оставям я сама да си изсъхне, тя почна просто да опада...Какво бихте ме посъветвали. Трябва ми нещо за косопад- хубав шампоан, някоя домашна рецепта, някакви хапчета ако трябва, витамини.Може да се посъветвам и с лекар... не мога да гледам как косата ми почва да пада...на 17 години съм, нямам проблеми със здравето, всичко е нормално.Не мога да си обясня защо почна така да пада. Благодаря!  Simple Smile

# 141
  • София
Дай си почивка 1 седмица ! После опитай да правиш домашната маска най-много 1 седмично, без Тривитаминол и газ и ще видиш  Peace
Подходящи хапчета са Пантогар или Ревалид

# 142
Дай си почивка 1 седмица ! После опитай да правиш домашната маска най-много 1 седмично, без Тривитаминол и газ и ще видиш  Peace
Подходящи хапчета са Пантогар или Ревалид
защо без газ аз я ползвам редовно във всяка маска и косата ми е супер. мисля че просто си я пренаситила и имаш обратен ефект от маските просто си дай почивка  Wink

# 143
Благодаря за съветите.Аз виждам голяма промяна в косата ми, към по хубава, станала е по мека, по жива, други хора също ми го казват.Възможно ли е от тази маска, понеже е дълбоко подхранваща да падат по бързо старите косми за да има място за нови?А и аз мисля че проблема не е в газта, аз слагам 2-3 капки.Пък и тези които като малки са имали въшки знаят...мажеха ни с газ, мас и оцет и косите ни бяха страхотни (не че тогава сме ги третирали с нещо, но сместа не ни е навредила по някакъв начин ).От тривитаминола също не ми се вярва да е, понеже са си витамини.Но може би наистина съм я пренаситила малко и трябва да си дам почивка, макар че съм си я правила само 1 месец Simple Smile Моята коса не е въобще изтощена и явно не трябва да прекалявам.Бихте ли ми предложили някакъв хубав шампоан за ежедневна употреба, цената няма значение. Simple Smile

# 144
Благодаря за съветите.Аз виждам голяма промяна в косата ми, към по хубава, станала е по мека, по жива, други хора също ми го казват.Възможно ли е от тази маска, понеже е дълбоко подхранваща да падат по бързо старите косми за да има място за нови?А и аз мисля че проблема не е в газта, аз слагам 2-3 капки.Пък и тези които като малки са имали въшки знаят...мажеха ни с газ, мас и оцет и косите ни бяха страхотни (не че тогава сме ги третирали с нещо, но сместа не ни е навредила по някакъв начин ).От тривитаминола също не ми се вярва да е, понеже са си витамини.Но може би наистина съм я пренаситила малко и трябва да си дам почивка, макар че съм си я правила само 1 месец Simple Smile Моята коса не е въобще изтощена и явно не трябва да прекалявам.Бихте ли ми предложили някакъв хубав шампоан за ежедневна употреба, цената няма значение. Simple Smile

аз съм много доволна от seri пробвай ако искаш но нали знаеш че на всеки различно действа Wink

# 145
Здравейте,отдавна не съм писала,защото бях в почивка,но сега  вече съм в редиците.
Ще пробвам това рициново масло,а например ако всеки път слагам едни и същи неща в маската дали ще спре ефекта й,т.е. на продуктите   bouquet

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 17:03 от Bukторuя

# 146
аз съм много доволна от seri пробвай ако искаш но нали знаеш че на всеки различно действа Wink
А разпространен ли е по козметичните магазини, защото досега не съм виждала шампоани на Seri никъде? Ще поразпитам наляво надясно де Simple Smile Благодаря

# 147
Моята коса не е въобще изтощена и явно не трябва да прекалявам.Бихте ли ми предложили някакъв хубав шампоан за ежедневна употреба, цената няма значение. Simple Smile

Бюбхен, бебешки е, има страшно много доволни из форума от него, косата ставала много хубава и наистина е за ежедневна употреба, не като тези които само го пишат а всъщност са тъпкани със СЛЕС(повечето които твърдщт чеса за ежедневна употреба не са.)

Падането може да се дължи на много неща, може да е сезонно, може да е хормонално..Маската с тривитамонол може да навреди, тези витамини не са водноразтворими а мастно разтворими ако не ме лъже паметта, (за разлика от тези които обикновено продават за хора. разликата е че другите като предозираш се изхвърля с урината, а тези се натррупват в организма и се получава хипервитаминоза, особено с витамин А, той може да е опасен дори. Затова с тривитаминола се правят почивки на всеки месец.

# 148
Бюбхен, бебешки е, има страшно много доволни из форума от него, косата ставала много хубава и наистина е за ежедневна употреба, не като тези които само го пишат а всъщност са тъпкани със СЛЕС(повечето които твърдщт чеса за ежедневна употреба не са.)

Падането може да се дължи на много неща, може да е сезонно, може да е хормонално..Маската с тривитамонол може да навреди, тези витамини не са водноразтворими а мастно разтворими ако не ме лъже паметта, (за разлика от тези които обикновено продават за хора. разликата е че другите като предозираш се изхвърля с урината, а тези се натррупват в организма и се получава хипервитаминоза, особено с витамин А, той може да е опасен дори. Затова с тривитаминола се правят почивки на всеки месец.

Ами след тази информация определено ще си направя почивка от тривитаминола, само че ми се щеше да си доизхабя шишенцето защото е почти ново а срока на годност му е 1 месец след отварянето...Пък и аз си я правя маската с тривитаминола от 1 месец и си мислех че за толкова време някак да се получи хипервитаминоза, понеже пише че се прави 2 месеца и се почива 1-2.Но...явно може...все пак всяка коса е различна Simple Smile Надявам се само после ако почна пак да си я правя маската да не се получи същото. Тогава май ще трябва въобще да спра с тривитаминола или да си я правя веднъж в месеца, обаче незнам как ще се получи при положение че срока на годност на тривитаминола е един месец...някакви други предложения? И всъщност би ли имало проблем, ако срока на годност е изтекъл? Благодаря за дотук дадените съвети! Simple Smile

# 149
О, аз не казвам че проблема е непременно в тривитаминола, просто мисълта ми е че това че е само витамини не значи че може да се ползва на поразия с мисълта че няма как да навреди, просто е важно да се правят почивките.
По това време на годината е нормално да имаш сезонен косопад, пролетно и есенно аз винаги имам засилен примерно.... newsm78 Аз бих си взела витамини за коса някакви, смяна на шампоана с някакъв по-мек, и Себорал Форте от аптеката, 2лв, с памуче в корените след всяко миене, при мен правеше чу-де-са!

Общи условия

Активация на акаунт