Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 126 520
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Купих си тривитаминол да го ползвам освен за маски на косата и за ноктите. Но 2 въпроса ми се въртят в главата.
Тривитамонола на първата страница от темата пише след отваряне да се държи в хладилник. Аз обаче много мразя да държа в хладилник неща, които ще си слагам на косата или на други части от тялото, затова ме интересува дали може да си го съхранявам в шкафа, на тъмно и относително хладно?
И другото, което се чудя вие как го изтегляте със спринцовка? А пробвах с игла, но изобщо не иска да дърпа. Затова като го ползвам му махам запушалката на шишето и после пак си я слагам, не мисля, че ще му стане нещо или?

# 256
Утре смятам да ходя да се подстригвам..смятате ли, че Луната наистина влияе?

# 257
  • София
Amra, аз също така правя - отварям капачето и като си сипя количеството после пак го затварям. Не си играя със спринцовки и т.н. И също не го държа в хладилника, а на тъмно и що-годе хладно място. Даже се е случвало и в шкафа в банята да го забравя, а там хич не е хладно, камо ли проветриво. До сега проблеми не съм имала, така че мисля, че няма смисъл да се тревожиш  Peace

# 258
Утре смятам да ходя да се подстригвам..смятате ли, че Луната наистина влияе?

Да, влияе, но утре не е подходящ ден за подстригване, ако искаш косата ти да расте бързо. За бърз растеж трябва да се подстригва при нарастваща луна, а от събота луната намалява.

http://www.astrohoroscope.info/kosa.htm

# 259
Amra, аз също така правя - отварям капачето и като си сипя количеството после пак го затварям. Не си играя със спринцовки и т.н. И също не го държа в хладилника, а на тъмно и що-годе хладно място. Даже се е случвало и в шкафа в банята да го забравя, а там хич не е хладно, камо ли проветриво. До сега проблеми не съм имала, така че мисля, че няма смисъл да се тревожиш  Peace
Мерси Hug И аз подозирам, че няма проблем така да го съхранявам Simple Smile

# 260
каквито и масла за коса да съм ползвала,най-хубавото за мен си остава зехтина! Peaceна вторро място е кокосовото масло,то много хубаво ми оформя къдриците Hug

dilandii, мога само да те подкрепя за кокосовото масло. Имам доста дълга и къдрава коса, която с това масло става лъскава, оформена и жива. Освен това много хубаво мирише на кокос после Simple Smile Май и по-малко цъфтят краищата от него и честото изправяне на косата не ми е вече такъв голям проблем. Предпочитам го пред зехтина, понеже не омазнява толкова и се измива по-лесно, според мен.

# 261
  • Пловдив
Centuriada , сподели технологията, която прилагаш с кокосовото масло  Praynig

# 262
Здравейте!Одавна не съм влизала в темичката,ползвала съм 3витаминола за който чух тук и съм много доволна и особено за по-бързия разстеж на косата ми.Но сега имам проблем и реших да ви попитам.Първо да кажа че съм бременна и от няколко дни забелязвам силно изсушаване на косата и  голям цъфтеж.
1вото,което  нааправих е да я подстрижа 4пръста направо си  newsm4,но нямало друг начин да се разреша.И когато се изкъпах и нанесих кристали-пооправи се леко,но като се загледам в нея има тук таме лек цъфтеж още,а винаги съм се подстригвала 1път в месеца-сега направо съм смаяна как цъфти и с каква скорост.Забравих да кажа,че се и боядисвам с Кастинг-безамонячна и сега е по-добре.Дайте ми съвет какво мога да ползвам по време на бре,енност и то да не се изсупава така вече,а винаги съм била с леко мазна коса (но суха никога). Hug
Дано сте ме разбрали.

# 263
  • София
Как да си правя маска с кокосово масло?
Т.е. може ли само с него, да го втривам в корените, по дължината и да стоя така?

# 264
  • Морска приказка
Записвам се да ви следя. Винаги съм имала здрава и лъскава коса, но сега след като забременях забелязах, че стана много суха и изтощена. Чета за маската ,която си правите с 3витаминол. Може ли да ми кажете дали се ползва и при бременни и ако  не да ми препоръчате някаква , много ще съм благодарна.

# 265
Centuriada , сподели технологията, която прилагаш с кокосовото масло  Praynig

Споделям веднага  Hug Пробвала съм по следните начини:

1. Измивам си косата и я оставям да изсъхне леко, попивам я добре с кърпа. После нанасям кокосовото масло по дължините, като най-много наблягам на краищата. Не трябва да става прекалено омазнено! Принципът е - по-малко е повече:) Но важното е да е разнесено навсякъде. "Разресвам" първо с пръсти, после с гребена. Навивам косата на кок и слагам найлонова шапка за баня и увивам с топла кърпа. Така оставам коло 2 часа, по възможност, но ако се прави по-често половин-един също стига. После измивам с мек шампоан и слагам съвсем малко балсам в самите краища.

2. Когато съм си цяла неделя вкъщи, на суха коса нанасям пак умерено в дължините от маслото, наблягам на особено повредените места. Имам и едно шише с пулверизатор и така се нанася най-прецизно според мен. Съвсем спокойно си оставам с пусната коса. Така си стоя почти целия ден. После измивам съвсем нормално и слагам пак малко балсам.

3. Лятото, преди плажа пак напръсквам косата с маслото и правя на кок. Тук може и малко повече масло да се сложи. Така предпазвам косата от слънцето и солта.

Това е в общи линии. При мен се отразява супер.

ПС. Кокосовото масло се втечнява при темп. около 26-27 градуса. Иначе е солидно. Разтапя се много лесно в дланите на ръцете или ако се потопи шишето в гореща вода.

# 266
  • В полите на Пирин планина
Записвам се да ви следя. Винаги съм имала здрава и лъскава коса, но сега след като забременях забелязах, че стана много суха и изтощена. Чета за маската ,която си правите с 3витаминол. Може ли да ми кажете дали се ползва и при бременни и ако  не да ми препоръчате някаква , много ще съм благодарна.

Не, не може да я ползваш сега  Stop Витамин А в големи количества е вреден за плода. Ползвай други масла или зехтин за маска. Можеш да добавяш жълтък, мед, кисело мляко ...

# 267
А да - и още нещо. По едно време ми се беше появил лек пърхут. Тогава втривах маслото и в корените, но пак съвсем умерено. Пърхутът се махна след 2 пъти.

Може да се слага и в корените, ако искате дълбоко подхранване на косата. Чела съм, че стимулира растежа също. Трябва обаче сами за себе си да намерите точния баланс и да не прекалите с количеството, понеже иначе може да се омазни косата много и трябва поне 2-3 пъти  да се мие после с шампоан.

Кокосовото масло е традиционно за Таити и околните острови. В него обикновено накисват цветове от тиара (вид гардения) и така обогатяват маслото. Този вид се казва Монои. Твърди се, че заради кокосовото масло таитянките имат такава лъскава и здрава коса. Може да се ползва и като масло за тяло. Освен това с него може да се готви, доста е полезно.

Nature Sun With Face

# 268
След като споменавате толкова често кокосовото масло, ще ви попитам на коя марка ползвате? Аз съм взимала само на Икаров и то определено не ми мирише на кокос, а по-скоро на свинска мас.

# 269
  • София
Кажете моля, какво кокосово масло и откъде да купя?

Общи условия

Активация на акаунт