Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 125 714
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Tonichka, в случай, че си доволна, дали ще може и аз да се възползвам от тази доставна цена Simple Smile
и на мен много ми го хвалеха, но аз по отношение лъскавина на косата съм скептична..

# 511
ползвалли е някой царевично олио за косата..... дали е хубаво Rolling Eyes

# 512
Aз съм с чуплива и по-суха коса, също понякога я измивамсамо с балсам, няма разлика след това.

# 513
Oтносно маслата, бях си купила бадемово и стимулант преди месец, почти са свършили, обаче може ли от тези жеги да са се развалили....  newsm78 newsm78

# 514
А гланца за коса за мен лично е едно прехвалено нищо и то скъпо /аз ходих в салон/
Може ли малко повече инфо за гланца, защото тъкмо мислех да пробвам  Wink
Как се усеща косата след него? Явно блясък няма кой знае какъв  newsm78
  И аз съм се запалила по гланца и съм решила да го пробвам. На мен много ми го хвалиха в един салон ( ще ми го дадат на доставна цена- 14-15 лв. и няма защо да ме "мамят", тъй като не печелят от мен. Сестрата на приятеля ми е рецепционистка в салона). Много ще се радвам ако някой, който го е ползвал сподели мнение.

Според мен опитайте да не съжалявате после ,че съм ви разубедила,защото вие може да сте доволни.Все пак косите са различни .
Лично аз не видях почти никакъв блясък ,такъв блясък съм имала и от качествен шампоан .
И не знам защо ми се стори ,че след процедурата една седмица косата ми леко се заплиташе по връхчетата ?!

# 515
  • в 1001-та нощ
За който не може да се откаже от сушоара - задължително термопротектор Peace

Привет,

аз ползвам термо-защитния спрей на CHI - 44 iron guard - http://www.chiretail.com/thermalstyling/44ironguard.html

Взех го с идеята да ми пази косата от всякаква термо-обработка, обаче така и не разбрах как точно  действа.
Пише, че  със силата на керамиката осигурява перфектна защита срещу топлината на стилизиращите уреди отвътре навън по време на стилизиране.

В крайна сметка така и не се ориентирам дали пази ползване на преса или е ефективен и при стилизиране със сешоар/дифузер. Именно това iron guard в името ненасочва към варианта, че пази от нагряване с метални „неща”-като пресата,а не от топла въздушна струя.

Може би ако ми е ясен принципът – ще се ориентирам - за каква керамика пишат в обяснението – има нещо такова в съдържанието, което запечатва и прави защитен термо-филм или?

# 516
Здравейте момичета!Не знам дали въпроса ми е точно за тази тема затова ако модераторите преценят нека го изтрият. Преди 1 седмица си боядисах косата черна с боята на Гарниер,но изобщо не се харесвам .Естесвеният ми цвят е тъмно кестеняв и е доста дълга.Забелязвам че на места боята вече е започнала да пада и косата изглежда като с кестеняв отенък . Чудех се ако след 1 месец се боядисам с тъмно кестенява боя какъв ще е резултата ? Целта ми е да се доближа максимално до естесвения ми цвят и да е оставя да израсте така.

# 517
Здравейте момичета!Не знам дали въпроса ми е точно за тази тема затова ако модераторите преценят нека го изтрият. Преди 1 седмица си боядисах косата черна с боята на Гарниер,но изобщо не се харесвам .Естесвеният ми цвят е тъмно кестеняв и е доста дълга.Забелязвам че на места боята вече е започнала да пада и косата изглежда като с кестеняв отенък . Чудех се ако след 1 месец се боядисам с тъмно кестенява боя какъв ще е резултата ? Целта ми е да се доближа максимално до естесвения ми цвят и да е оставя да израсте така.
И това е вариант, обаче ще си изтощиш косата допълнително.Аз имах същия проблем, само дето мойта я бях обезцветила и боядисала още 2 пътти след това в рамките на 3 дена.И просто я оставих да си израсте сама, ако разликата в цветовете не е много драстична, не виждам защо не я оставиш да си израсте сама.Това ще е най доброто за нея.Ако обаче наистина не можеш да се търпиш да се гледаш или те е срам или нещо подобно се боядисай в цвят близък до твоя естествен,  или отиди на фризиор ако имаш притеснения в налучкването на цвета. Simple Smile

# 518
  • София
Някой да е ползвал шампоан на Виши против косопад, да каже мнение, моля.  Praynig

# 519
Мисълта ми беше дали изобщо ще хване някакво кестеняво върху това гадно черно ?

# 520
  • в 1001-та нощ
не съм професионалист и не ми се е случвало,

но си мисля дали не можеш да ползваш маски със съдържимо, от коеито пада боята - мисля тези с маслата и загряване бяха така;
ако съм запомнила правилно от топлината и маслата се отварят "люспите" на косъма и пада боя (черното) - така поне на 2 измивания с две маски, които и ще хранят косата- ще свалиш малко боя и после да действаш с кафявото

това е просто хрумване - не съм го изпитвала

# 521
  Аз съм се обезцветявала от черно към кафяво с блондор ( в салон ) -НЕ ГО ПРАВИИИ. Така съсипах косата си, че още се възстановява. Имах прекрасна коса до кръста, чуплива и страшно здрава. Наложи се да отрежа половината. Сега вече придоби стария вид, но чак сега започнах да я пускам да расте, защото преди се налагаше да режа всеки месец по много ( сухи краища). Пробвай да се боядисаш някакво много тъмно кафяво с по- силен оксидант ( 20 например  Wink ), но не се обезцветявай. Фризьорката ми гарантираше, че косата ми е изключително здрава и поддържана и ще издържи обезцветяването, уви това ми костваше 2 години нерви и средства, за да най- накрая я вкарам " в релси "

# 522
Oтносно маслата, бях си купила бадемово и стимулант преди месец, почти са свършили, обаче може ли от тези жеги да са се развалили....  newsm78 newsm78

Zavиси къде и как са съхранявани, дали са били плътно затворени....Общо взето, ако са заминали си личи по миризмата, миришат на граниво.

a.l.e.n.a тази 'керамика' е маркетинг. Има такова нещо в съдържанието, но е на последно място в съставките (което означава че е в най-малка концентрация от всичко друго). Обаче има коприна и протеин, които правят точно това - обгръщат косъма със слой, който изгаря вместо твоя си косъм и го пази.
Айрън гарда става за преди всякакъв тип топлинна обработка, и преди сешоара пази, ползвам термичните на Чи от доста време и съм се убедила, че действат. За преди преса продуктите тип мляко са малко по-удачни защото подпомагат изправянето и дават повече блясък като цяло, но няма твърдо правило по въпроса.

Някой да е ползвал шампоан на Виши против косопад, да каже мнение, моля.  Praynig

Като цяло шампоаните против косопад са най-малко ефективното нещо от арсенала за борба, ако го комбинираш с други неяа, може, сам по себе си - не му възлагай много надежди. Като цяло тези шампоани действат като раздразват леко скалпа и това засилва прилива на кръв, подобрява циркулацията и така повече кислород и полезни  в-ва достигат космения фоликул.
Добавки ще помогнат повече, евентуално ампули за скалпа. За бременни и наскоро родили  и кърмещи - докато не се успокощт хормоните нищо няма д а помогне. Хубаво е да се уточни причината за косопада (ако е примерно проблем със щитовидната жлеза, колкото и да се маже човек, пак ще се връща)

# 523
някой ще ми споделили как точно става измиването на косата само  с балсам вместо с шампоан  по същият начин като с шампоана ли или има нещо по специфично глеках 2-3 клипчета където е обяснено но на английски и май нищо не схванах  Blush а моята коса е сухичка и мисля че ще и дойде добре от време на време само с балсам да си я мия и ако някой има наблюдения от тази процедура да сподели

# 524
Тео, обяснявам Grinning

Вземаш си какъв да е балсам, няма нужда да е обикновения ти, честата практика доколкото знам е да се вземат по-евтинки даже, но наистина няма голямо значение какъв е балсама. Мокриш си хубаво косата, слагаш балсам в корените, количество - колкото и шампоан слагаш, и търкаш много добре. При миенето със балсам важно е търкането, защото няма толкова пяна заради по-малкото измиващи агенти, и трябва малко механично усилие. Отмиваш, и си слагаш както обикновено балсам/маска на краищата.
Хубаво е все пак да ползваш и обикновен шампоан, защото този метод не отмива хубаво силиконите от балсами, маски и стилизиращи продукти и с времето те се натрупват, утежняват косъма, затова поне 1 седмично е хубаво с нормален шампоан да се мие.

Това е общо взето, не е голяма философия Wink Преди 1-2 страници в поста ми за предпазването от цъфтене съм дала общи съвети за поддържане на косата добре хидратирана, може и тях да погледнеш.

Общи условия

Активация на акаунт