Епизиотомия при второ (или последващо) ваг

• 7 765
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Дойде време да гласувам в собствената си анкета Simple Smile След първо раждане с епизиотомия се оказа, че е възможно и раждане без нито един шев Mr. Green Сигурна съм, че много ми помогнаха масажите на перинеума през последните седмици и вече ще ги препоръчвам на всички!
Мата, браво на теб!
Честито бебе! Много, много да те радва!

# 46
Благодаря на всички Hug
За масажите - ето: http://www.ivf.no-meat.org/link_pregnancy/perineum/
Има много статии и на английски (perineal massage), за който се интересува.
Аз лично ползвах масло от пшеничен зародиш, но по аптеките си има и специално масло на Weleda.

# 47
Честито,Мата!
Аз нито съм усетила, когато са ме рязали, нито ме е боляло след това, нито пък нещо си личи, просто съм благодарна, че ми направиха епизиотомия, защото иначе щях да имам разкъсвания със сигурност.
Не бих имала нищо против да ме режат пак, ако това ще ми спести разкъсванията. Даже не съм се замисляла за това, а всеки момент пак ще раждам. Защо те е боляло, без меснта упойка ли са те рязали първия път?
Разбира се, че е най-добре да не те режат и да родиш без шевове, но за това няма гаранция. Знам за упражненията и масажите, правих ги предния път, но голямата главичка на бебето или пък неправилната поза налагат епизиотопията и упражненията не могат да те спасят според мен!
Надявам се да попадна на компетентни доктори и акушерки и ако не се налага, да не ме режат, но да могат да го преценят добре!!!

# 48
Първо раждане с епизиотомия, следващо- също с епизиотомия.

# 49
Да си призная ,не се бях замисляла че ще ми се наложи да преживявам отново епизиотомия,първия път получих възпаления и всичките шевове се разкъсаха ,раната зарастна вторично.Сега може би ще раждам със секцио,особено като прочетох тук коментарите!

# 50
Първо- с епизиотомия,бебе 3.700- голямоглаво и кръгло Laughing
Второ- без епизиотомия и без разкъсване- бебе 2.900- с по-продълговата глава  Laughing

И двете раждах във Втора Градска-Пловдив при една и съща акушерка и доктор.Вторият път им ,че не искам пак епизиотомия и ако може да я избегнат.Те за всеки случай ме пръскаха с лидокаин преди това,все пак нищо не се знае,но така и не се наложи  Peace

# 51
Да си призная ,не се бях замисляла че ще ми се наложи да преживявам отново епизиотомия,първия път получих възпаления и всичките шевове се разкъсаха ,раната зарастна вторично.Сега може би ще раждам със секцио,особено като прочетох тук коментарите!
Бая си се настрадала! Имам приятелка, която също след първото раждане получи гадно възпаление, шевовете гноясаха и т.н. Най-оптимистичното в цялата работа обаче беше, че второто го роди без нито един шев. Дано и при теб се разминат всички екстри!

# 52
НЕ мисля,че някой зорлен ще направи епизиотомия отново,само защото преди това е имала родилката.

това се решава в процеса на раждането.Като започне да излиза главата,ако се ивид,че опъва много и ще се разкъса-тогава.
ако се закучи бебето и н еможе да излезе-тогава.
Но ей така профилактично-не ми се вярва.

Може и да има акушерки,които така си се застраховат,но е хубаво преди това да се натърти,епизотомия да се направи в краен случай ,ако наистина няма друг начин.Тогава със сигурност ще се позамислят трябва ли-не трябва ли  Peace

# 53
A ти дали ще знаеш дали случаят е краен,а те си те резнат пак профилактично? Rolling Eyes
За статистиката-първият път без шевове,без разкъсвания,без епизиотомия, но бебето беше и малко: 2.100 кг, с много увита пъпна връв обаче и не искащо да излиза. Слава Богу-излезе и нямаше проблеми. КАто чета тук обаче се плаша сега за второто, защото върви за сега по-голямо.

# 54
A ти дали ще знаеш дали случаят е краен,а те си те резнат пак профилактично? Rolling Eyes

Е,не ми се вярва да има толкова некадърни акушерки,че да си правят епизиотомия ей така за кеф,защото не могат да изродят едно бебе,което би излязло и без рязане.Ако има,то незнам тогава.Надявам се да не попадна на такава  Rolling Eyes

# 55
  • София
И аз съм чувала/чела за "превантивно" Епи. Не знам защо се налага и защо се прави.
Аз само 1вият път имах разкъсване, 4 вътрешни шева. 2рото мина без разкъсвания и шевове.

# 56

Е,не ми се вярва да има толкова некадърни акушерки,че да си правят епизиотомия ей така за кеф,защото не могат да изродят едно бебе,което би излязло и без рязане.Ако има,то незнам тогава.Надявам се да не попадна на такава  Rolling Eyes

Тя не реже акушерката - докторите режат.  Tired

# 57

Тя не реже акушерката - докторите режат.  Tired

Мен ме сряза акушерката  newsm78 Всичко видях и усетих  Twisted Evil

# 58
  • Къде ли не
И мен ме сряза акушерката. Абсолютно сигурна съм в това! Виж поне докторката ме заши.  Wink

# 59
   Мен ме сряза докторката.Със своите ръце,по своята инициатива.  Confused
   Акушерката не беше сигурна,че има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт