Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 666
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • Карлово
Не ми хареса поведението на фикрет пред баща й когато той се развилня. Тя се сви и не каза нищо. Абе, аланколу, откъде щеше да намериш пари да свършиш работа, ако не бе тя. Ти му намираш пари , вършиш му работа - той недоволен. Ми да си бе намери пари сам. Но не -  той гледаше в една точка и размишляваше за своята гордост.
Е, ами тя така е възпитана. Той е идеала и за човек, спомни си, че и любовта си пожертва само, защото ТАТИ каза така.
После и баба Джеврие си търпеше, но като издевателства над Али Ръза - това не може да прости.

# 406
Не ми хареса поведението на фикрет пред баща й когато той се развилня. Тя се сви и не каза нищо. Абе, аланколу, откъде щеше да намериш пари да свършиш работа, ако не бе тя. Ти му намираш пари , вършиш му работа - той недоволен. Ми да си бе намери пари сам. Но не -  той гледаше в една точка и размишляваше за своята гордост.

Така си беше Peace!той определи вещите като много по-нестойностни от гордостта,и е прав донякъде,но как се живее без печка,хладилник,пералня,легла....?!би ли могъл да обрече семейството си на огромни лишения и трудности заради гордостта си!?Явно той може,но на практика,не е така.Уж е загрижен родител,а е готов да жертва елементарните удобства,заради гордостта си.не беше прав,понякога човек трябва и да се наведе,колкото и да не му се иска,колкото и да не е лично заслужил това,заради децата ...

# 407
Али Ръза беше направо отвратен като заблъска масата и столовете - голяма гордост няма що...докрая чакаше някой друг да му намери парите, а после пък и недоволен.
Той въобще много ми се дискредитира в очите.

# 408
За фенките на Ф-е!  Laughing Laughing Laughing

bouquet

# 409
... и за фенките на Джеврие ханъм! Laughing

# 410
... и за фенките на Джеврие ханъм! Laughing
Чудна е Джаврие, много се забавлявам с нея. Хубаво е да има такъв комичен образ в сериала, да се посмеем малко, че този трагизъм ми идва в повече.

# 411
Моят комичен образ е Ф-е, много ме забавлява! Елементарна, предвидима, простоватичка, злобничка, все се навира някъде, дето не е за нея, все прави разни тънки сметки, фръцка се, чупи вежди, ревнува, завижда, отмъщава ...  Laughing Laughing Laughing С туй кичурче коса дето виси отстрани, само една забрадка и една китка зад ухото липсва.  Laughing Laughing Laughing

# 412
За мен Али РАза не е виновен, това че децата му вършат глупости, не може да е отговорен само той. Цял живот се е блъскал, за да има семейството му  всичко от което  има нужда и накрая му се изплюват в лицето. Ужас!!!
Много тъжна серия беше снощи Sad

И аз това се чудя,в крайна сметка,кой какво сгрешил,откраднал,всичко на неговата глава.Казвате,да бъдел благодарен на дъщерите си,че намерили пари.Ми то дотук се стигна заради тях,заради всички тях,ми да ги търсят,да ги намират.Те са големи хора вече,получават си последствията от грешките.То ако беше иначе,Али Ръза трябваше да влезе в затвора заедно с Шефкет,щото той го е възпитавал,пък синът му открадна,значи и баща му е виновен.Ми не е така.Не че и той няма вина,не че е идеален,но аз не виждам с какво толкова заслужи всичко случващо се.Децата му са наивни и добри,което само по себе си е чудесно,но имаха лошият късмет да попаднат на Ферхунде,и тя ги поведе в грешна посока,а те са хора,които се водят наистина.Но смятам,че вече много научиха,нали така се казва-човек се учи от грешките си.

# 413
Моят комичен образ е Ф-е, много ме забавлява! Елементарна, предвидима, простоватичка, злобничка, все се навира някъде, дето не е за нея, все прави разни тънки сметки, фръцка се, чупи вежди, ревнува, завижда, отмъщава ...  Laughing Laughing Laughing С туй кичурче коса дето виси отстрани, само една забрадка и една китка зад ухото липсва.  Laughing Laughing Laughing

Joy Joy Joy.Майка й много право й каза-ти май много насериозно си се взела.... Joy Joy Joy.А някой смятат,че "очаквала култура в общуването".каква култура има в нея!?Аз по култура я нареждам до Хайрие и Джеврие,е,тя е най-добре от 3-те,но всички останали във филма имат повече култура от нея.Видяхме й културата,като тръшка листите в земята пред шефа си  ooooh!.

# 414
По този повод ще ви напиша една сентенция: Едно птиченце замръзнало от студ на земята.  Минала една крава и го наакала.  То се затоплило,дошло на себе си и навирило глава .  Летял отгоре орел, измъкнал го от акото и го отнесъл.

Какви са изводите - 1.Не всеки, който те нааква, ти мисли злото. 2. Когато си до гуша в ла...ната не си вири много главата. 3. Не всеки, който те измъква от ла..ната, ти дарява свободата!.
Тази сентенция важи с пълна сила за филма, и не трябва да е с бели букви Simple Smile

Цял живот Али Ръза не видял и не разбрал кусурите на жената, до която спи, а сега само повтаря срамота.  Ами срамота, като се имаш за повече от другите, що не ти личи, що не си съумял да подготвиш децата си за истинския живот?  
Просто съм на възрастта на Али Раза  и  виждам най-добре глупостите му и грешките му.  А той за възрастта си е много глупав и неподготвен за живота, сякаш е живял в стерилизатор, под похлупак, как така нямаше елементарна представа за нищо, нищичко не можа да предвиди и да предотврати.
Чест  и  достойнство, да и аз уважавам тези понятия, ценя ги, но не ги приемам като него.  В неговата уста те дрънчат без покритие,  не се преплитат  в ежедневието им, а само като  хлътнат в поредната дупка, той почва да вряка глупаво, върти се като разярено малко коте и се чуди кого да одраска.
Не така Али Раза, почни да чистиш заразата от себе си първо, свали шкембето, напъни се да работиш, а не да правиш деца, а после да викаш на сина си: Поверих ти децата си. А синът му как да живее своя собствен живот, кога, като изгледа децзата на баща си ли?  Чак тогава ли  ще има свои?  Ето защо  си предават децата като на конвейер.  Ха ха ха ени правят, др гледат, после пак като кукувицата, следващите деца се прехвърлят нататък по веригата и така до края на света......

Съгласна съм с теб. Лошо впечатление прави това, че майката не се грижи за Айшето например. Винаги някоя сестра я пращат да се погрижи. Фикрет май е отгледала децата на Хайрие...
Али Ръза го е срам, че Бабичката ги е спасила, ами Кафеджията да не е нещо повече, че от него да вземе сега. Може да се познават отдавна, но Джеврие поне е от семейството.

Cheburashka и с теб съм съгласна.
Изобщо радвам се, че напоследък мненията съвпадат.

# 415
И аз това се чудя,в крайна сметка,кой какво сгрешил,откраднал,всичко на неговата глава.Казвате,да бъдел благодарен на дъщерите си,че намерили пари.Ми то дотук се стигна заради тях,заради всички тях,ми да ги търсят,да ги намират.Те са големи хора вече,получават си последствията от грешките.

Фикрет най-малко му е виновна за положението. Само тя не харчеше пари на ляво и на дясно, ама накрая тя го отнесе заради останалите.  Sick

# 416
И аз това се чудя,в крайна сметка,кой какво сгрешил,откраднал,всичко на неговата глава.Казвате,да бъдел благодарен на дъщерите си,че намерили пари.Ми то дотук се стигна заради тях,заради всички тях,ми да ги търсят,да ги намират.Те са големи хора вече,получават си последствията от грешките.

Фикрет най-малко му е виновна за положението. Само тя не харчеше пари на ляво и на дясно, ама накрая тя го отнесе заради останалите.  Sick

Знам всички това,писала съм много пъти,че тя е моя фаворит.Но говорех като цяло.Той просто изпуши вече,много му стана,чашата преля,не може да се владее вече,а тогава го отнася който е пред теб и има моментна вина,а всъщност причините са други,просто това беше поводът.Знам и че не може да се нарече Фикрет виновна,но Джеврието ,най-тъпата и проста и нахална и злобна и отвратителна и незнам си каква още,в този момент застава над Али Ръза,той става зависим от нея,и това го съсипа,това го довърши.Нещата са супер заплетени,всички знаем,и избухването на Али Ръза не е в следствие последните събития,те бяха само последната капка.Не че го оправдавам,но се опитвам да го разбера.

# 417
  • Варна
Отоново си стои проблема: "не казвай на този, не казвай на онзи". Ако Фикрет беше казала, че взима парите от Таксим, а той ги има от майка си, щеше да е ясно. Иначе Али Ръза прояви излишна гордост, просто си го изкара на Фикрет.

А какво ще кажете за маман Сузан. Това ще е истински удар за семейство Текин. И отново от премълчаване...

# 418
Аз не виждам Фикрет как го предаде-нали трябваше пари да търсят всички, кво крещи, нима от Яман е по-достойно да искат?По принцип от когото и да искаш пари си е унизително-що Фикрет го отнесе?!В един момент си помислих дали и от Джем няма да поискат, нали щерките се нагърбиха с дълга-трябваше и Неджля да вземе от Джем и да го довърши съвсем Laughing

# 419
Фикрет най-малко му е виновна за положението. Само тя не харчеше пари на ляво и на дясно, ама накрая тя го отнесе заради останалите.  Sick
Вечно тя го отнася, докато му готви, чисти, мие и гледа децата е добрата дъщеря, но в момента, в който реши да направи нещо самостоятелно, да вземе някакво решение, тя става лошата дъщеря и я игноритат или овикват.
Аз не разбрах защо Али Ръза така избухна и почна да мята наляво надясно каквото му падне, нали беше в стаята когато Фикрет говореше с мъжа си за парите и чу раговора? Или пак е витал в облаците?

Общи условия

Активация на акаунт