Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Ама разбира се, че така трябваше да направи.Ама нали уж го обичала, пък накрая той бил слаб, видиш ли горката жертва.Ама едно дърво й трябва, да я биеш, да я биеш и да не й казваш защо.Не че Оуз като я преби й дойде акъла.Тогава ми беше готино, една жалка, една хрисима.И кой беше тогава до нея, слабохарактерния, слабия, както тя го нарича.Абе неблагодарница, това е тя, не виждам нищо достойно в ролята й, нито качествено.Но това си е филм разбира се, а съм сигурна, че в живота има много такива подобия на Ферхунде, а филма просто може да ни поучи за много неща.
Знаете ли мойта щерка също го гледаше, но й е сложно да го разбере, само не седем е.Но веднъж гледайки го се обърна и каза"Мамо защо в този филм само лъжат, всеки лъже всеки"Опитах се да й обясня, че филма е за поука, да не се правят нещата, които се дават във филма.

# 481
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Моята идея с това "ако" бе по-скоро, че Нехир разсъди по-трезво в ситуацията, докато Хайрие тръгна веднага да го преследва, да го успокоява. Ясно ми е, че всяко едно"ако" променя сюжетната линия. Извинявам се, че бях неразбрана относно идеята ми.

# 482
LilaC,как я видяхте Ферхунде независима,като тя щом прекрачи прага на Текинови,реши че не й се работи повече,и че мъжът й е длъжен,да й осигури всичко,което пожелае?така ли постъпват независимите жени!?И то при положение,че тя има образование,че има много специалности?Как я видяхте оправна?Кое й е оправното,как се оправя?Да,оправна е,служейки си с лъжи,измами и рекетиране,така е много оправна...тя не отиде във фирмата на левент,за да работи и да печели,отиде за да го свали,ако може и да се ожени за него.Сама си го каза,този път се цели нависоко,стига вече Шефкет,от него и семейството му вече взе каквото имаше за вземане,мина като ураган през тях,опустоши ги,съсипа ги!
Съгласна съм,тя допусна грешка,напускайки работа и я поправи.
Смятам,че последното,което иска,е брак с Левент,като го видя каква стока е.
Да,ще се опита да го използва,за да стартира собствен бизнес.Всеки използва някого.Аслъ и Левент се опират на наследствата си,децата Теким-на баща си.Ако Левент допусне,Ферхунде ще пробие чрез него,развивайки качествата,за които сме уведомени по сценарий-че е образована,умна и работлива.Това й е оправното,а също и че на никого не виси за поредния заем;вижда възможностите да си спечели парите и поема риска,умно си управлява спестяванията и дори да върти далавери(аз си спомням само случая с Яман),не е в затвора,а Яман е ВИП клиент на банката.
Тези,които чакат да се появи някой принц на бял кон/черно беемве и да почне да им плаща сметките и капризите,са именно дъщерите на невинните Теким,добре обучени от Хайрие.
Колкото е взела от Теким,толкова е и дала,но в нахалството и глупостта си те си просят боя.Всъщност те сами така добре се наказват,че и тя не може да им го причини.
Смятам,че Нехир спря Хайрие да реве след мъжа си,защото усети,че той прекали.Чак яд я хвана,защото-малко или много,парите на нейния род го спасяват,а той се държи така неблагодарно.Тя е много земна жена,практична и хич не си поплюва,било с кръчмари,било с околийски управители или влюбени девойки.

# 483

Ама разбира се, че е тя.Когато Шефкет трябваше да се жени, тя беше човека, който изтормози Али Ръза да се съгласи.Проста, проста, колкото си иска е Хайрието, няма акъл да й дойде.Нали имаше една приказка"Акъл и цикъл не ти ли дойдат навреме не ги и чакай"

# 484
Не мога да я опреля като мързелива,несъобразителна беше в момента.Я всяка от нас,да си представи как прекарва 50 или 60 години в къщи-печката,пералнята,прахосмукачката,ютията,парцала....цял живот,и 5 деца да роди!Аз щях да съм превъртяла,по-неадекватна щях да съм от Хайрие със сигурност.В нета е пълно с майки на бебета,изнервени от 1-2 години стоене в къщи,а това нейното е цял живот.разбирам я,всичко й е омръзнало,писнало й е,може ли да е иначе!?

Никога не бих си го причинила, защото се имам за способна и пробивна и важна като човек, освен като майка. Искам да се развивам като самостоятелна единица, освен като скачен за децата и съпруга си съд. Но затова се иска учение, иска се работа и се иска понякога да излезеш в 6.00 и да се прибереш в 20.00...А освен това и къща също имам за почистване и деца имам за гледане..../както и много други жени по целия свят Simple Smile /
Баба Хайрие никак не я виждам в тази светлина. Тя сега от нищото започва да пъшка и охка, а какво остава и да работеше. Тези деца така като гледам едно друго се гледаха и гледат. Колко пъти тя писа домашни с Айше, колко пъти докато Фикрет си беше удома тя сготви и сложи маса, изкъпа Айше, оправи и леглото, среса и косата, написаха заедно домашните, та дори и чай на мъжа си колко пъти приготви?
Само охкаше и пъшкаше. Така да мразя подобен тип хора, които са вечно болни, уморени, недооценени, не разбрани..

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:27 от Марудета

# 485
а с Джем ще бъде сигурно, докато "смъртта ги раздели"
Май, май, така ще е. Twisted Evil Cry

Иначе, все си мисля, че ако не беше бремеността на Джейда и задържането на Оуз, щяха да се задържат много време.  Crazy Харесваше ми че има страст при тях, но пък нещо като двойка чисто визуално не ми пасваха.  Confused Иначе Козльо е симпатяга.  Peace

Понеже темата е юбилейна и е посветена на това, как бихме пренаписали сценария, да си кажа, че моят идеален сценарий е когато Джем и Неджля се видяха, той да я отблъскваше доста повече време октолкото сега и да стане така че така да разпали Неджя, че да започне да се бори за него със зъби и нокти лудо влюбена в него, докато му върне обратно доверието му.  Heart Eyes Просто исках Джем да не е толкова "лесен". Ама то любовта не пита.  Crazy

# 486
Моята идея с това "ако" бе по-скоро, че Нехир разсъди по-трезво в ситуацията, докато Хайрие тръгна веднага да го преследва, да го успокоява. Ясно ми е, че всяко едно"ако" променя сюжетната линия. Извинявам се, че бях неразбрана относно идеята ми.

Няма проблем може и аз да не съм те разбрала. Hug     bouquet
Ама то от километри личи, че Нехир мисли и постъпва много по-разумно от Хайрие.  Flutter
Само дето не знам защо прави такива детски изпълнения на Ахмед.  Mr. Green
Дано скоро да миряса и да вземат да се съберат двамата. Много ще се радвам за тях. Те са добри хора и двамата, и заслужават да са щастливи.  Party

# 487
Лоша била Ферхунде, ама мъжът ми и той е влюбен в красивите и , големи, въртеливи очички Laughing

# 488
... развивайки качествата,за които сме уведомени по сценарий-че е образована,умна и работлива.Това й е оправното,а също и че на никого не виси за поредния заем
Именно, уведомени сме по сценарий, но къде сте видели досега Ф-е да се покаже като "образована, умна и работлива". Само го повтаряте като някаква мантра. Единствения начин, по-който видяхме Ф-е да вади пари, е изнудване и шантаж. Талят мафиота и той не чака от заеми, и него ли ще възвеличаете? Ф-е се грижи само за себе си, лесно е да си управлява бюджета.
Но когато става дума за многобройно семейство, стават издънки и непредвидени неща. Може да се карат, ама задружно винаги намират изход. И приятелите им помагат на драго сърце.

Лоша била Ферхунде, ама мъжът ми и той е влюбен в красивите и , големи, въртеливи очички Laughing
Пробвай да хойкаш, да харчиш и да се фръцкаш като нея да видим дали ще му хареса.  Laughing

# 489
И приятелите им помагат на драго сърце.
Аз пък не знам да имат приятели, освен Нехир!С Ахмет, Али Ръза винаги ми се е струвало, че се държи с пренебрежение, ама опря до него.Али Ръза няма никакви приятели!

# 490
Да, с пренебрежение, но Ахмет го измъкна от ситуацията. 

# 491
Аз пък не знам да имат приятели, освен Нехир!С Ахмет, Али Ръза винаги ми се е струвало, че се държи с пренебрежение.
От страна на Ахмет това беше приятелски жест, който означава че Ахмет обича, уважава и има доверие на Али Ръза. Като стане беля в къщи, те първи се притичват на помощ с консула и Нехир.

# 492
Ахмет винаги търчи пръв, за да не изтърве клюката най-вече

# 493
Ахмет винаги търчи пръв, за да не изтърве клюката най-вече
hahaha Peace

# 494
Аз пък не знам да имат приятели, освен Нехир!С Ахмет, Али Ръза винаги ми се е струвало, че се държи с пренебрежение.
От страна на Ахмет това беше приятелски жест, който означава че Ахмет обича, уважава и има доверие на Али Ръза. Като стане беля в къщи, те първи се притичват на помощ с консула и Нехир.
Както в подписа" Винаги на точното място, винаги в точното време", но освен това Нехир е по-разумната в сравнение с Хайрие. когато видя че не може да се размине историята на Седеф със шефкет тя бе готова да си тръгне оттам за да опази дъщеря си. Да я опази в смисъл на душевно здраве, а не да си мисли за честта им или за гордостта им. Тя виждаше, че с приказки не става, но виждаше, че и дъщеря й има чувства към Шефкет и не можеше да промени нищо от това. То на сърцето не можеш да заповядваш. В началото й се караше, но после видя че не става исе реши да се махат.

Общи условия

Активация на акаунт