Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 623
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Ахмет винаги търчи пръв, за да не изтърве клюката най-вече
Може и да е любопитен, но е повече от загриженост за близък човек, отколкото от клюкарство. Когато чувствуваш някой близък, не ти е все едно, нормално е да се интересуваш какво става с него. Клюкар или не, помогна му, защото го познава добре.

Както в подписа" Винаги на точното място, винаги в точното време", но освен това Нехир е по-разумната в сравнение с Хайрие. когато видя че не може да се размине историята на Седеф със шефкет тя бе готова да си тръгне оттам за да опази дъщеря си. Да я опази в смисъл на душевно здраве, а не да си мисли за честта им или за гордостта им. Тя виждаше, че с приказки не става, но виждаше, че и дъщеря й има чувства към Шефкет и не можеше да промени нищо от това. То на сърцето не можеш да заповядваш. В началото й се караше, но после видя че не става исе реши да се махат.
Да, шапка й свалям на Нехир, въпреки че е сама, е по-ефикасна като родител от цялото многобройно семейство Текин. Приятелството е приятелство, но Седефчето й е най-скъпа.

# 496
Чудно ми е как Ахмет чувства загриженост за Али Ръза и семейството му, при положение че последния винаги се държи снизходително спрямо него, отказа да му помогне и за Нехир, доколкото си спомням,а сега опря до него за пари

# 497
Чудно ми е как Ахмет чувства загриженост за Али Ръза и семейството му, при положение че последния винаги се държи снизходително спрямо него, отказа да му помогне и за Нехир, доколкото си спомням

Надява се да го спечели за съюзник в борбата за Нехир Joy

# 498
Чудно ми е как Ахмет чувства загриженост за Али Ръза и семейството му, при положение че последния винаги се държи снизходително спрямо него, отказа да му помогне и за Нехир, доколкото си спомням

Надява се да го спечели за съюзник в борбата за Нехир Joy
Нищо чудно-сега вече му е задължен Laughing

# 499
soya-fen не се вживявай толкова, това е само филм. Относно форума, винаги ще се намери някой, който да разбуди духовете Mr. Green Който да е по-негативен и краен от другите.. И по-емоционалните и по-запалващите се Crazy винаги ще искат да му отвърнат. Неизбежно е, какво да се прави Hug

Ние тук във форума сме огледало, което отразява филма. Каквото е настроението там, такова е и тук. Аз лично, не мога да говоря и мисля само положително като гледам как всички са затънали до уши в проблеми. Може да съм по-емоционална, ама така ми идва отвътре, когато сгрешат да ги навиквам героите и да ги определям като "кифли", "пачи", "муньовци" и да показвам негативизъм и разочарование породени от тяхното поведение. Предпочитам така, отколкото да живея в някакъв собствен свят и да виждам само, как са цъфнали розите в градината на Али Ръза, при положение, че има риск семейството му да загуби цялата къща, заедно с градината, и да остане на улицата.   Crossing Arms
Така е Чеб, съгласна съм както винаги Hug

Нищо не казвате за Оуз. Не ви ли стана мъчно за него снощи? Как страда милия  Cry
А аз все си мисля, че Неджля има късмет, че е на сигурно място, че ако й беше пред погледа, да й мъти мозъка нямаше да е толкова решителна   Thinking
На мен ми беше мъчничко за Оузчо, той наистина я обича, но мисля, че тя него НЕ! Мисля, че и Джем не обича като мъж Naughty Това ме дразни най-много в нея. Да реши веднъж и за винаги какво иска и как го иска, а не само да си играе с хората и чувствата им Wink Tired

Magimon,добре дошла!Няма как да не носят големи торби,много хора са,всички искат да папкат,пък като гледаме как дупетата на Хайрие и Али Ръза не се събират на автобусните седалки,те най-много Laughing.Много храна се иска в едно такова голямо семейство.Наистина нямаше нужда от нова прическа Хайрие,но и на мен ми направи впечатление,как излязла,уж да пазарува,пък ходила да се разкрасява,а съседката с дъщерите да готвят.Дъщерите хубаво,ама Нехир!?Че и като се върна,нехир й вика-ти седни,почини си,ние ще се оправим Sick.
Това беше много малоумна сцена Sick Толкова се е изморила "миличката" Хайрие от стоенето на стола във фризьорския салон, че трябва Нехир да и върши къщната работа и да и посреща гостите ooooh!

Не мога да я опреля като мързелива,несъобразителна беше в момента.Я всяка от нас,да си представи как прекарва 50 или 60 години в къщи-печката,пералнята,прахосмукачката,ютията,парцала....цял живот,и 5 деца да роди!Аз щях да съм превъртяла,по-неадекватна щях да съм от Хайрие със сигурност.В нета е пълно с майки на бебета,изнервени от 1-2 години стоене в къщи,а това нейното е цял живот.разбирам я,всичко й е омръзнало,писнало й е,може ли да е иначе!?
Аз съм на мнение, че като си стоиш само вкъщи пак можеш да се развиваш. Това за мен си е въпрос на избор /в повечето ситуации/. На Хайрието така и е било по-лесно. Тя за това е предопределена - за разплод, не става за друго.. Колкото и грубо и крайно да звучи, просто ми е ужасно противна и дразнеща и не мога да се въздържам Sick

В тази връзка се чудя коя от двете връзки е по-правилната (или по-скоро коя би била по-трайна) - да постъпиш разумно  и обмислено като се събереш с човек който те обича и би имала спокоен брак(Неджля и Джем) или да се хвърлиш срещу всичко и всички и да защитиш любовта си(Неджля и Оуз)?  Rolling Eyes
Мисля, че всеки човек, на различен етап от живота си, би избрал различно. Аз например сега бих избрала емоцията, страстта, истинската любов /макар и да не мисля, че Неджля е обичала Оуз, но да предположим/ ако ще и целия свят да е срещу мен. За мен не е правилно 2-ма души да се обвържат, да се омъжат и да имат семейство, деца и т.н. и единия да не изпитва любов към другия. След време Неджля просто ще свикне, но дали ще е щастлива?!? Аз не бих била! И според мен от там ще изникват нови и нови проблеми докато това цялото нещо не се разпадне Wink Peace

Но когато става дума за многобройно семейство, стават издънки и непредвидени неща. Може да се карат, ама задружно винаги намират изход. И приятелите им помагат на драго сърце.
Аз не виждам кое им е задружното Whistling Всеки лъже, мами и замазва очите на другия, докато не се разбере истината и не избухне бомбата и не настане хаус.. Тогава всеки се затваря или започва да охка и да пъшка ooooh! Как не се събраха веднъж да обсъдят като Задружно семейство проблемите.. За мен те са всичко друго, но не и задружни Tired Peace

Чудно ми е как Ахмет чувства загриженост за Али Ръза и семейството му, при положение че последния винаги се държи снизходително спрямо него, отказа да му помогне и за Нехир, доколкото си спомням,а сега опря до него за пари
Абсолютно! Tired Винаги Али Ръза го отбягва, вижда се, че му е неприятен, ама.. Когато е затруднен може да вземе пари от него..

# 500
H0uSse_Baby Peace Чудно си го написала,ама толкова да пиша като теб ни време ни търпение имам.   bouquet

# 501
Разбираемо е, че предпочете да поиска услуга от Ахмет, нежели от Джеврие ханъм. На мен ми се стори, че идеята му хрумна в момента, в който Ахмет каза, че не се оплаква, има си пари настрана и т.н., а не че беше отишъл в кафенето с намерението да му поиска пари.

Цитат
Аз не виждам кое им е задружното Whistling Всеки лъже, мами и замазва очите на другия, докато не се разбере истината и не избухне бомбата и не настане хаус.. Тогава всеки се затваря или започва да охка и да пъшка ooooh! Как не се събраха веднъж да обсъдят като Задружно семейство проблемите.. За мен те са всичко друго, но не и задружни Tired Peace
Ами те не го правят от злонамереност, а от грижа, за да спестят нерви и неприятни истини.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 16:35 от soya-fen

# 502
Така е, но това не ги прави задружни, поне за мен Rolling Eyes А и за толкова години не са ли разбрали, че по този начин си навличат още повече беди и тревоги ooooh! Peace

# 503

Съгласна съм,тя допусна грешка,напускайки работа и я поправи.
Смятам,че последното,което иска,е брак с Левент,като го видя каква стока е.
Да,ще се опита да го използва,за да стартира собствен бизнес.Всеки използва някого.Аслъ и Левент се опират на наследствата си,децата Теким-на баща си.Ако Левент допусне,Ферхунде ще пробие чрез него,развивайки качествата,за които сме уведомени по сценарий-че е образована,умна и работлива.Това й е оправното,а също и че на никого не виси за поредния заем;вижда възможностите да си спечели парите и поема риска,умно си управлява спестяванията и дори да върти далавери(аз си спомням само случая с Яман),не е в затвора,а Яман е ВИП клиент на банката.
Тези,които чакат да се появи някой принц на бял кон/черно беемве и да почне да им плаща сметките и капризите,са именно дъщерите на невинните Теким,добре обучени от Хайрие.
Колкото е взела от Теким,толкова е и дала,но в нахалството и глупостта си те си просят боя.Всъщност те сами така добре се наказват,че и тя не може да им го причини.
Смятам,че Нехир спря Хайрие да реве след мъжа си,защото усети,че той прекали.Чак яд я хвана,защото-малко или много,парите на нейния род го спасяват,а той се държи така неблагодарно.Тя е много земна жена,практична и хич не си поплюва,било с кръчмари,било с околийски управители или влюбени девойки.

Кога си поправи грешката Ферхунде?След като влезе Шефкет в затвора и нямаше вече от кого да иска,да изисква,кой да й е длъжен!Аз досега не съм чула от нейната уста,да каже,че иска да се издигне,да успее сама,да има бизнес....чувала съм само,че иска богат мъж,който да й осигури охолство.Значи Текинови не са в правото си да чакат някой да им оправя бакийте,пък Ферхунде е в правото си ,да иска да й се осигури животът,без тя с нищо да не допринася за това!?

# 504
Така е, но това не ги прави задружни, поне за мен Rolling Eyes А и за толкова години не са ли разбрали, че по този начин си навличат още повече беди и тревоги ooooh! Peace
В интерес на истината и аз съм за това винаги да се казва истината, но ох, колко е трудно понякога, как би могла да нарани тази истина ... ooooh!

# 505
След серийките довечера 100% ще има нова темичка:) Joy

# 506
По-добре лоша истина,от хубава лъжа Peace
А и  тоя Али Ръза уж горд,пък взе,че иска заем от човек,дето подминаваше до вчера!И като цяло наистина се държи,все едно всички са му подчинени.Е,да ама не!Правил деца-да си ги гледа.Реално погледнато и Шефкет е негова жертва,първо за себе си не може още да се грижи,ще създава семейство,че ще издържа и семейството на баща си... Twisted Evil
Ей за това младите отделно-дъртите на гости! Laughing

# 507
Здравейте!Аз пък я харесвам Джеврие.В нея виждам себе си.Жената няма само да мълчи.Какво сме виновни че има лоши снахи по тоя свят!

# 508
  • до една звездичка
... Реално погледнато и Шефкет е негова жертва,първо за себе си не може още да се грижи,ще създава семейство,че ще издържа и семейството на баща си... Twisted Evil

Rolling Eyes

Така, както си го написала, ще рече човек, че Али Ръза с опрян в гълото нож е карал Шефкет да се жени!  ooooh!

Точно пък по този параграф, не му е "жертва".  Naughty

# 509
vanq_1961 Фикрет лоша снаха ли е? И защо според теб? Laughing Peace

Общи условия

Активация на акаунт