Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 659
  • 734
  •   2
Отговори
# 465
Това, че Ферхунде беше предпочела да не работи, щом е омъжена, не означава, че не може да работи и да се оправя сама. Сама си намери работа във фирмата на Тунджел. Докато Лейля беше болна, а Фикрет и Неджля не бяха в къщи, тя помагаше в домакинството. Вярно е ,че гледа да използва, когато може, но може да се справя и сама.

Помагала в домакинството newsm78,това да не съм го пропуснала!?никой не е казал,че не може да се оправи сама,знаем я ,че е "оправна",но тя иска лежейки,да й се осигури всичко.Има жени,който го получават,но заслужено,а аз не виждам,с какво тя е заслужила да си почива,а мъжът й да й осигурява всичко!?Може би е много красива,или любяща,или разбираща,или грижовна,или уважаваща.... newsm78,с какво е заслужила?На работата лекота,а на хляба мекото!Не може така,срамота е!
   След като мъжът й беше съгласен тя да не работи, не виждам какъв е проблема. А при една камара големи дъщери в къщата е трудно снахата да си намери мястото в кухнята.Когато ги нямаше, тя се заангажира. Имаше такива серии. Доколко е красива - това е въпрос на вкус. Щом като Шефкет я беше предпочел пред Седеф, значи за него е била достатъчно красива и любяща. Поне до определен момент. А уважението трябва да е взаимно.

Шефкет не знаеше,че нейните искания няма да имат край,от къде да знае,че е намерил най-алчната жена!?Къщната работа,не е само в кухнята!Ако си спомняте,тя отказваше даже тяхната стая да чисти,егати жената,потресох се,иначе наконтена,нагримирана,пък стаята й мръсна Sick.Шефкет кога е избирал Ферхунде пред Седеф,че нещо не го помня тоя момент  newsm78?Шефкет изобщо не я познаваше,когато решиха (по-точно тя го принуди) да се оженят.Затова вчера й каза,че от момента, в който е започнал да я опознава,е съжалил че се е оженил за нея...или нещо от сорта.

# 466
Оуз си е женкар. Късно се усети че обича Неджля. Защо му бяха Джейда и Лейля междувременно? Изобщо не ми е жал за него.

# 467
Оуз си има чувства към Неджля, ама пусто от това негово мислене с долната глава я загуби.
Донякъде ми е мъчно за него, ама той не може да предложи нищо на Неджля. И за това тя е в правото си да си оправи живота и да осигури бъдещето си. Като нямам предвид само финансовата страна. И преди съм го казвала, ама ще го повторя. Много по-лесно е да се оставиш да бъдеш обичана от мъж като Джем, отколкото да обичаш и да си късаш нервите с такъв като Оуз.  Flutter
Иначе от четене на ББ, знам, че ББ като излезе от затвора ще иде дя я търси, ама тя пак ще му отреже квитанциите.

# 468
Къщната работа,не е само в кухнята!Ако си спомняте,тя отказваше даже тяхната стая да чисти,егати жената,потресох се,иначе наконтена,нагримирана,пък стаята й мръсна Sick.
Sick Sick Sick

Неджля нещо започва да ме изнервя в последно време, какво ще кажат техните. Разбирам какви са опасенията и притесненията и, но я искам да си отстоява мнението, да е по-решителна и настоятелна.
Вижда се че обича Джем като приятел, но не е влюбена в него като мъж. Ако реши да се омъжи все пак - да го направи по-бързо, не да се люшка и само да го кара да страда все повече. Момчето душа носи.  Rolling Eyes
ББ: Добре, че с Али нещата ще са коренно различни.  Simple Smile

Но няма как да не отбележа, че Фахрие Евджен се разхубавява с всеки нов епизод. Прелестна е. Heart Eyes

# 469
Magimon,добре дошла!Няма как да не носят големи торби,много хора са,всички искат да папкат,пък като гледаме как дупетата на Хайрие и Али Ръза не се събират на автобусните седалки,те най-много Laughing.Много храна се иска в едно такова голямо семейство.Наистина нямаше нужда от нова прическа Хайрие,но и на мен ми направи впечатление,как излязла,уж да пазарува,пък ходила да се разкрасява,а съседката с дъщерите да готвят.Дъщерите хубаво,ама Нехир!?Че и като се върна,нехир й вика-ти седни,почини си,ние ще се оправим Sick.

# 470
МНого се смях като се върна от фризьора дебеланка Хайрие и каза, че е много уморена, а Нехир я успокои да си седнела да си почива, пък те с Фикрет ще свършат всичко  Mr. Green

Ей, голям мързел тази Хайрие, все по антипатична ми става. Мързелива, меркантилна, глуповата, нахална..

# 471
Оуз винаги е обичал само Неджля!Джейда и Лейля сами му се обесиха на врата!Пък кой мъж отказва Mr. Green
Къщната работа,не е само в кухнята!Ако си спомняте,тя отказваше даже тяхната стая да чисти,егати жената,потресох се,иначе наконтена,нагримирана,пък стаята й мръсна Sick.
Sick Sick Sick

Неджля нещо започва да ме изнервя в последно време, какво ще кажат техните. Разбирам какви са опасенията и притесненията и, но я искам да си отстоява мнението, да е по-решителна и настоятелна.
Вижда се че обича Джем като приятел, но не е влюбена в него като мъж. Ако реши да се омъжи все пак - да го направи по-бързо, не да се люшка и само да го кара да страда все повече. Момчето душа носи.  Rolling Eyes
ББ: Добре, че с Али нещата ще са коренно различни.  Simple Smile

Но няма как да не отбележа, че Фахрие Евджен се разхубавява с всеки нов епизод. Прелестна е. Heart Eyes
На мен пък снощи ми се стори, че Неджля се опита да предпази Джем и го предупреди какво е да си сам, без семейство зад гърба си-един вид помисли си дали ме искаш и си готов да изгубиш всичко

# 472

Ох тук и аз ще се включа, изобщо не съм съгласна, че Шефкет е бил съгласен.Това нейно решение просто му го заяви, нямам спомен да са го обсъждали.Той прие положението за да е щастлива тя.От нейна страна не мога да разбера що за човек трябва да си,  иска да се отдели за да не са зависими от техните,  не предприема нищо за да се почувства Шевкет добре, върти си мръсните игрички за да й е пълна банковата сметка пък Шевкет кучета го яли.С подобна жена като Ферхунде, човек не ще се проиграе, не по жени ще тръгне, не ще се пропие, ами не знам до къде може да стигне.Тук грешката си е на Шефкет, че е позволил да се стигне до тук.Ферхунде е абсолютен егоист, не зачитаща никой и нищо, само тя да е добре.Ако човек обича както сега уж излиза, че тя го била обичала(аз не вярвам), ще преобърне земята за да е щастлив, ще направи всичко възможно за да промени положението за благото на двама им.Шефкет много добре й каза в затвора много неща, но Ферхундела си е Ферхундела.Ще видим какви още ще ги надроби.

# 473
Не мога да я опреля като мързелива,несъобразителна беше в момента.Я всяка от нас,да си представи как прекарва 50 или 60 години в къщи-печката,пералнята,прахосмукачката,ютията,парцала....цял живот,и 5 деца да роди!Аз щях да съм превъртяла,по-неадекватна щях да съм от Хайрие със сигурност.В нета е пълно с майки на бебета,изнервени от 1-2 години стоене в къщи,а това нейното е цял живот.разбирам я,всичко й е омръзнало,писнало й е,може ли да е иначе!?

Magimon  Peace!нямаше нужда Ферхунде да преобръща земята,просто след като разбра,че няма нищо да изкяри от това семейство,трябваше да си обере парцалките и да се махне.Все недоволна,все незадоволена!Когато човек се чувства така,си тръгва.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:09 от rozi-maxi

# 474
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Magimon,добре дошла!Няма как да не носят големи торби,много хора са,всички искат да папкат,пък като гледаме как дупетата на Хайрие и Али Ръза не се събират на автобусните седалки,те най-много Laughing.Много храна се иска в едно такова голямо семейство.Наистина нямаше нужда от нова прическа Хайрие,но и на мен ми направи впечатление,как излязла,уж да пазарува,пък ходила да се разкрасява,а съседката с дъщерите да готвят.Дъщерите хубаво,ама Нехир!?Че и като се върна,нехир й вика-ти седни,почини си,ние ще се оправим Sick.
Да бе #Crazy Разбираш ли тя се уморила от фризиране, щот разбираш ли имала нужда от промяна. Дали пък така не искаше да се изтъкне пред сем-вото на Джем. Но ми направи впечатление също, че след истерията на А.Р., когато Хайрие тръгна след него Нехир я спря. Ако не я беше спряла как ли щяха да се развият нещата.Доста тук сме на мнение, че тя не е подходяща за А.Р., че само го дърпа надолу. Дали ако го беше догонила той щеше да отиде при Ахмет(така ли се казваше кафеджията), дали щеше да му поиска пари? Или отново щеше да го дръпне надолу? newsm78

# 475
На мен пък снощи ми се стори, че Неджля се опита да предпази Джем и го предупреди какво е да си сам, без семейство зад гърба си-един вид помисли си дали ме искаш и си готов да изгубиш всичко
Simple Smile Да, тя не иска той да страда, защото го обича и уважава страшно много, а и защото знае какво е да загърбиш семейството си заради любовта. Но ако беше лудо влюбена в него, щеше да каже (както писаха по-назад) че независимо от всичко застава зад него и ще го подкрепя докрай.
Неджля в момента се страхува да не направи като старата грешка, неосъзнавайки че нещата са коренно различни и ситуацията е друга.  Simple Smile

В тази връзка се чудя коя от двете връзки е по-правилната (или по-скоро коя би била по-трайна) - да постъпиш разумно  и обмислено като се събереш с човек който те обича и би имала спокоен брак(Неджля и Джем) или да се хвърлиш срещу всичко и всички и да защитиш любовта си(Неджля и Оуз)?  Rolling Eyes

# 476
МНого се смях като се върна от фризьора дебеланка Хайрие и каза, че е много уморена, а Нехир я успокои да си седнела да си почива, пък те с Фикрет ще свършат всичко  Mr. Green

Ей, голям мързел тази Хайрие, все по антипатична ми става. Мързелива, меркантилна, глуповата, нахална..
Абсолютно съм съгласна, все си мисля, че ако Хайрие беше жена на място, много от нещата нямаше да се случат.Много е проста тая жена, и все повече започва да ме дразни с това" Стига Али Ръза.Ела си седни.Ще ти направя чай и т.н."
Няма и да си вземе поука.Само се чуди как да си задоми щерките.Много ми падна в очите като си говореше с Лейля за адвоката."Ти мойто момиче недей се дърпа, недей отказва веднага, ако ти предложи приеми"И това ми било майка.

# 477
Но ми направи впечатление също, че след истерията на А.Р., когато Хайрие тръгна след него Нехир я спря. Ако не я беше спряла как ли щяха да се развият нещата.Доста тук сме на мнение, че тя не е подходяща за А.Р., че само го дърпа надолу. Дали ако го беше догонила той щеше да отиде при Ахмет(така ли се казваше кафеджията), дали щеше да му поиска пари? Или отново щеше да го дръпне надолу? newsm78

То, ако тръгнем така с "ако" може далеч да се стигне. Да не говорим, че рози-макси първа ще скочи и ще каже "ако не беше Ферхунде нямаше да стигнат до тук".  Mr. Green
За това е по-добре да коментираме фактите, а не предположения, защото никаква не е гаранцията, че при промяна на един фактор, цялата ситуация ще се промени в определена посока.  Peace

В тази връзка се чудя коя от двете връзки е по-правилната (или по-скоро коя би била по-трайна) - да постъпиш разумно  и обмислено като се събереш с човек който те обича и би имала спокоен брак(Неджля и Джем) или да се хвърлиш срещу всичко и всички и да защитиш любовта си(Неджля и Оуз)?  Rolling Eyes

Nena003 тази дилема разум-чувства е открай време. Като ги има и двете в една връзка е хубаво, ама рядко се случва така. За това човек трябва да прецени добре какво иска повече в този живот емоции или сигурност.  Flutter

# 478

В тази връзка се чудя коя от двете връзки е по-правилната (или по-скоро коя би била по-трайна) - да постъпиш разумно  и обмислено като се събереш с човек който те обича и би имала спокоен брак(Неджля и Джем) или да се хвърлиш срещу всичко и всички и да защитиш любовта си(Неджля и Оуз)?  Rolling Eyes

А, видяхме колко и беше трайна връзката с Оуз Laughing, но тя се базираше на страстта основно, а с Джем ще бъде сигурно, докато "смъртта ги раздели"

# 479
МНого се смях като се върна от фризьора дебеланка Хайрие и каза, че е много уморена, а Нехир я успокои да си седнела да си почива, пък те с Фикрет ще свършат всичко  Mr. Green

Абсолютно съм съгласна, все си мисля, че ако Хайрие беше жена на място, много от нещата нямаше да се случат.Много е проста тая жена, и все повече започва да ме дразни с това" Стига Али Ръза.Ела си седни.Ще ти направя чай и т.н."
Няма и да си вземе поука.Само се чуди как да си задоми щерките.Много ми падна в очите като си говореше с Лейля за адвоката."Ти мойто момиче недей се дърпа, недей отказва веднага, ако ти предложи приеми"И това ми било майка.

Това беше една от най-долните и проси постъпки! Държи се с дъщерите си все едно е "Мадам в бардак" , а не им е майка.
Сега като се сетих и за това, все повече и повече ме дразни баба Хайрие, много нагла, много! Тя е виновна за бедите в това семейство повече дори и от Ферхунделка.

Общи условия

Активация на акаунт