Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 629
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Какво да се каже за маман Сузан? Никой според мен не е длъжен да подкрепя децата си, ако са пълнолетни. Това е въпрос на добра воля и чувства. Така че тя е в правото си. Младите, ако наистина се обичат и искат да се оженят въпреки неодобрението на родителите си, да се оправят сами. А Текин да си носят последствията. Крайно време е.

# 421
  • до една звездичка
...нали беше в стаята когато Фикрет говореше с мъжа си за парите и чу раговора? Или пак е витал в облаците?

Не беше.  Naughty
Фикрет поиска парите от Таксим тайно, без друг от семейството й да разбере.

# 422
Не мисля, че децата са виновни. Когато родителите са прекалено строги, се получава една пропаст. От там започват много проблеми. Те предпочитат да пазят тайна, от колкото да споделят и да поискат съвет, защото ще получат отрицание и укор. Имат страх, че бащата ще ги накаже. И друго: неможе цял живот да си гледал и как майка ти крие сметки, разни бележки и т.н. от баща ти, и ти да не започнеш да го правиш. Хайрие и тя действа на принципа "пази боже Али Ръза да не разбере, иначе горко ни". Когато ледовете се стопят и няма страх от това какво ще кажат бащата и хората, тогава нещата ще се развиват по-добре. Али Ръза трябва да си преглътне гордостта, иначе цял живот ще крият от него, точно заради сцени като тази с чупенето на стоповете. Когато аз знам, че баща ми ще реагира така естествено, че няма да му кажа нищо.  
Единственото решение е разширяване на мирогледа и приемане на нещата по-трезво. Али Ръза трябва да стане по-модерен в мисленето си. Той живее все още с мисленето на Околойски управител, което не върви в модерния свят. Не казвам, че трябва да приема изневерите на децата си спокойно, а да си споделят без страх. Тогава проблемите се решават по-лесно. Вместо това имаше подслушване, интригантстване и после като се разбере олеле майко, Кой ми с.а в гащите...

Ще дам и един пример: Ако Неджля беше споделила с баща си, че е влюбена в Оуз и не иска истории от миналото да й пречат на щастието, нещата щяха да се развият по друг начин. Дори той да и забрани да се виждат, тя трябваше да опита да го убеди, че той също я обича и за нея е готов на всичко.. Да ама не, никой не смееше да изрече името на Оуз, той се ядосваше, че неможе да я вижда, започна да лъже и Лейля и т.н.

Всички имат вина, че не направиха опит да са по-сплотени и да си споделят без страх.
Мога да дам и други примери, дори от собствен опит.

# 423
Аз не виждам Фикрет как го предаде-нали трябваше пари да търсят всички, кво крещи, нима от Яман е по-достойно да искат?По принцип от когото и да искаш пари си е унизително-що Фикрет го отнесе?!В един момент си помислих дали и от Джем няма да поискат, нали щерките се нагърбиха с дълга-трябваше и Неджля да вземе от Джем и да го довърши съвсем Laughing

Разликата е там,че да си зависим от Яман е едно,а от Джеврие-друго,той стой много по-нависоко.

Грозданка,хубав пост,съгласна съм Peace!Всичко това,плюс появата на Ферхунде,неминуемо води до беди.

# 424
Аз не виждам Фикрет как го предаде-нали трябваше пари да търсят всички, кво крещи, нима от Яман е по-достойно да искат?По принцип от когото и да искаш пари си е унизително-що Фикрет го отнесе?!В един момент си помислих дали и от Джем няма да поискат, нали щерките се нагърбиха с дълга-трябваше и Неджля да вземе от Джем и да го довърши съвсем Laughing

Разликата е там,че да си зависим от Яман е едно,а от Джеврие-друго,той стой много по-нависоко.
Тъй, тъй-много по-достойно е да зависиш от човек, когото синът ти е обрал Sick

# 425
Единствено и само Али Ръза и Хайрие са виновни,ама нищо,до последния сезон още има време.
Като родители носят отговорности  ,които странно  как и защо-прехвърлят на чужда глава.Впрочем не това е учудващото,а зле разбраната им гордост,почтеност и морал са химера,в която сами си вярват.Аз не видях никъде това чудо,още по-малко в снощните серии.И те,и синът им Шефкет и дъщерите им са тъпи и ограничени!
Фикрет  за пореден път  показа колко и е ъкъла,колко мисли за другите и колко е отговорна и почтенна.Като иска парите на свекърва си,поне да си наведе носа,че проби тавана.То бива нахалство,ама нейното си е направо за бой!Ако бе Оуз да я бе поступал,че и парите им отмъкна/да помогне на тати/,че и обидчива,нямало да се прибира!!!
А Неджля-хак и е!Нека види какво е да не я приемат родителите на мъжа и,сега е в по-лоша позиция и от Ферхунде когато се ожени за Шефкет.Ама майка и сега с друг аршин мери,щяла да натрива носа...Те за тЪ друго знаят ли!Ама на тях Джеврие като им натрие носа,че им плати дълговете-има да обикалят като препикано мушкато цял Истанбул при това с такси,че пак толкова идвало Sick Откачени хора,лицемерни и толкова "гордиииии",ум да ти зайде!
Горкия Джем,горкия Таксим-мъже и с що-годе някакво положение,единия и с пари и свестни,и пак- им видяха кусури!Текин не заслужават такива зетьове,на тях им трябват такива като Оуз,хем да бие ,хем да унижава, хем и пари да не им дава-да му имат страха!
Джеврие за пореден път ми хареса,дори това бе малко,трябваше да иде ,да хване за рошките Фикрет и с бой да я прибере ,че да си изработи парите!Нямало да се прибира,а?!А като прибра парите,хич не и беше лошо!
Лейля пък-куха лейка!Яман явно го имат за банка,ама голяма грешка!Правилно,че и би шута,при това елегантно!
Ама то прости-прости до нема и къде хора!Отврат! newsm11

# 426
Това му е проблемът на Али Ръза, че си мисли, че стои по-високо от хора като Джеврие. Всеки може да изпадне в нужда и не се знае кой ще му помогне. А бабката нарочно му се обади, защото го знае какъв е.

# 427

Тъй, тъй-много по-достойно е да зависиш от човек, когото синът ти е обрал Sick

Права си,не е достойно,никак даже Peace.Но Яман,както сам каза,разбира че те не са виновни за това,че Шефкет е задигнал парите му,т.е. той е умен човек,който преценява всичко много трезво.А Джеврието е толкова проста и злобна,и не може да си обясни нещата,че сега изкарва Али Ръза по-низък човек от себе си,само защото има нужда от нейните пари.Това е огромнага разлика.И вземането на пари от Яман щеше да е удар за Али Ръза,но мисля малко по-малък от този,да вземат от Джеврие.Яман нямаше да се обади п отелефона и да злорадства,въпреки че, дори и да не,Али Ръза пак щеше да му неудобно и щеше да осъзнава,че е супер нелепо точно от него да вземат,след като беше обран от член на същото семейство.,но са в безисходица.

Много ясно,че Али Ръза стой по-високо от Джеврие!Ако беше наистина съвсем реален този филм,майка като Джеврие не може да възпита мъж,като Тахсин,супер невъзможно е просто.

# 428
Съгласна съм Peace!
Gulia,а класните жени как постъпват,скандал ли вдигат!?
Натрапи ми се една реплика на Ферхунде,докато обясняваше на майка си,че нямала да даде развод на Шефкет,беше нещо от сорта-...няма да му дам развод,нека се поизмъчат,искат всичко на готово.... Shocked.Кой иска всичко на готово,кой го казва!?Ферхунде дето иска всичко да й се осигури,обвинява Текинови,че искали всичко на готово!?Нали я тормозили,нали я съсипали,защо не иска да даде развод,нека се отърве....!?Какви точни думи й каза Шефкет на свиждането,"мухльото" я сложи на мястото й,нека си го знае!Много важно,че няма да му даде развод,нали се махна,нали излезе от живота им....Подозирам,че от тук нататък я чакат тежки времена,сред себеподобните й.Няма вече "кухи лейки и голи води" около нея,да я търпят,да й прощават 100 пъти,да ги върти на пръста си.Сега да те видим Ферхунде Mr. Green!
Според мен Ферхунде говореше за Седеф - нека се поизмъчат малко 2-мата с Шефкет, защо да му дава толкова лесно развод и после той веднага да се събере със Седеф?!? Тук Ферхунде си беше наранена, изпита ревност и т.н. За това каза, че няма да му даде развод на Шефкет Peace Аз не искам пак да я дъвча Ферхунде, просто няма смисъл да се повтарят едни и същи неща Wink

Gulia каkво щеше да спечели Аслъ, ако беше направила панаир пред японците? Интелигентният и възпитан човек не вдига скандали, а решава проблемите спокойно и без крясъци. Така, че аз одобрявам тази й реакция. Ама после в колата  и в офиса годеницата на Левент се изложи като кифла.  Mr. Green
Именно! Реакцията и като ги видя почти да се целунат беше както трябва. Все пак долу има важни клиенти.. Но после в колата и в офиса не и видях класата?!? Типична постъпка на кифла Laughing
Другото нещо, което исках да напиша.. Али Ръза се ядоса, че за пореден път били скрили от него. Ами той не скри ли от тях?!? Знаеше от 1-дна седмица /или повече, не знам с точност Rolling Eyes/ за тези пари и на никой нито дума ooooh! И изведнъж бомбата избухна и кокошарника се задейства Crossing Arms А Али Ръза вместо да ги събере, да поговорят.. Той какво, затвори се в стаичката, а другите да се оправят както могат Tired А после недоволен, че вземали от този и онзи пари Tired Това е толкова неадекватно и глупаво, че думи нямам Naughty

# 429
...нали беше в стаята когато Фикрет говореше с мъжа си за парите и чу раговора? Или пак е витал в облаците?

Не беше.  Naughty
Фикрет поиска парите от Таксим тайно, без друг от семейството й да разбере.
Когато попита Таксим дали е превел парите, Али Ръза стоеше точно пред нея. Защо тогава не я попита, кой ги дава?

# 430
Али Ръза е лош родител за мен, най-добре умее да бездейства, да гледа в една точка и да се крие по ъглите и когато му се стоварят проблеми  да крещи за гордостта и доброто си име!Съжалявам, но добро име само с четене на книги и висене по ъглите не се гради!Можеше да си отвори очите и да обърне малко внимание на децата си!Той, между другото е описан в книгата като човек, който е напълно бездеен и слабохарактерен!

# 431
Не знам Текинови, ама и на атмосферата в темата много падна нивото - ругатни, обидни думи, оплювки, вулгарности, критики по всичко и всички, негативизъм  Sick Имам нужда да изляза на въздух.  Sick

# 432

Ама то прости-прости до нема и къде хора!Отврат! newsm11

# 433
Не знам Текинови, ама и на атмосферата в темата много падна нивото - ругатни, обидни думи, оплювки, вулгарности, критики по всичко и всички, негативизъм  Sick Имам нужда да изляза на въздух.  Sick
Соичка, то и настроението във филма е такова. Всички са толкова неадекватни в последните серии, че просто няма на къде Sick Как в темата да е по-различно? То можеш ли да харесаш някой и да му кажеш "Браво, добре постъпи" ooooh! Няма такъв в последните епизоди Crossing Arms

# 434
Соичка, то и настроението във филма е такова. Всички са толкова неадекватни в последните серии, че просто няма на къде Sick Как в темата да е по-различно? То можеш ли да харесаш някой и да му кажеш "Браво, добре постъпи" ooooh! Няма такъв в последните епизоди Crossing Arms
Може, защото филма го пишат сценаристите, а темата я пишем ние и добрия тон зависи от нас. Може да се изкаже възмущение или несъгласие, без непременно да се влиза в натюрела на Женски пазар в София. И като почнат едни критики, ще речеш юе пишещия е някой чист ангел небесен.
Но какво да правиш, филмът е много правдив и реалистичен, живо парче от живота, и явно разни герои и ситуации натискат по чувствителни точки от реалния живот на зрителите. Това му е позитивното, виждат как героите се борят в живота - всеки според разбиранията и силите си, повечето от тях са са с добри и позитивни душевни темели въпреки грешките и слабостите си. Даже и Ф-ето разбирам, че е озлобена от живота, въпреки всичко сте старае бъде по-добра. Жалко, че като не успява, задълбава в злото.
Текинови може и да правят грешки и компромиси, но не се отказват от идеалите си.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 13:22 от soya-fen

Общи условия

Активация на акаунт