Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 619
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • до една звездичка
vanq_1961, ти майтапиш ли се?  Rolling Eyes

# 511
Понеже често се среща изказването,че Текинови не били възпитали децата си добре,искам да попитам,тези които го смятат(те са фенките на Ферхунде)-може ли да кажете,че така добре ще  или сте възпитали децата си,че те подобно нещо не могат да сторят,или да им се случи?Че ако синът ви се ожени за жена,която се окаже с подобен на Ферхунде характер,той ще се справи с нея без да му причини тя болка,че ще успее да излезе невредим след такава връзка?Аз не мога да кажа такова нещо.Ще възпитам детето си,но какво ще му се случи,и дали няма да сгреши през живота си не мога да кажа,не мога да бъда сигурна,затова и не съдя строго Али ръза по отношение възпитанието на децата му
Представям си,как години съм се старала ,моето момче да стане добър,възпитан,стойностен човек,но все пак сгреши,така както и аз съм грешала,тогава всички мен ли ще сочат,или пък сочиха майка ми за моите грешки!?Ще се моля,да не среща ферхундета,или ако срещне да ги познава,и да не допуска до себе си такива хора,но какво ще се случи,какъв ще е късметът му,не знам Praynig.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:30 от rozi-maxi

# 512
vanq_1961 Фикрет лоша снаха ли е? И защо според теб? Laughing Peace
Ами от гледна точка на Джеврие е лоша.Защото в нейните очи вижда как Фикрет го командва и на никоя мъжка майка не и е приятно да гледа как водят сина и за носа.Пък и ревнува бедната жена.Явно много обича сина си и не и е приятно присъствието на Фикрет.

# 513
Ревността към сина, когато се намеси друга жена е често срещано явление, да, но Фикрет какво командва Тахсин и го води за носа? Аз не съм видяла такова нещо. Какво имаш предивд?

# 514
٠•● Dega ●• Али Ръза ако бе толкова принципен и така решителен както когато мяташе столовете,щеше да намери начин да го откаже от този брак . Flutter Като родител носи отговорност за собствените си деца Али Ръза,включително и Шефкет-а понеже той реши да се прави на мъж,иска жена и свое семейство,Али Ръза му сложи хомота да издържа цялото фемили.Т.е. ако Шефкет не е бил готов за брак,Али Ръза не му помогна като се съгласи.Но  още повече го "забучи" като го направи глава на семейството.Ето това е.

А Фикрет погледната отстрани е пресметлива ,егоистична и високомерна глупачка,която рискува новото си семейство заради "тате".Води за носа  Таксин ,как да не!Сви му парите-пък после нямало да се прибира!Може ли тъй!СРАМОТА  Joy
Е,коя свекърва ще се зарадва на такава снаха?Чистела и готвела-ами нали все опявахте Ферхунде нищо не пипвала.Ама я да им се падне такава свекърва на "горките" дъщери Теким и ревете. Laughing

# 515
  • до една звездичка
٠•● Dega ●• АЛи Ръза ако бе толкова принципен и така решителен както когато мяташе столовете,щеше да намери начин да го откаже от този брак . Flutter

ooooh!

А може би си забравила колко ги мяташе и тогава, и блъскаше по масата, и заплашваше, че ще се откаже от него, а?
Или факта, че Хайрието с треперлив глас го молеше да склони, зер да "не й се самоубие чедото"?! Mr. Green

Той не се съгласи с брака на сина си, а просто капитулира пред молбите и хленченето на жена си, така, че, ако има някой истински виновен за това (освен Шефкет), това е тя.

А го "забучи", правейки Шефкет глава на семейството, когато последния се дипломира, а не когато се ожени!  Laughing

# 516

Не мога да я опреля като мързелива,несъобразителна беше в момента.Я всяка от нас,да си представи как прекарва 50 или 60 години в къщи-печката,пералнята,прахосмукачката,ютията,парцала....цял живот,и 5 деца да роди!Аз щях да съм превъртяла,по-неадекватна щях да съм от Хайрие със сигурност.В нета е пълно с майки на бебета,изнервени от 1-2 години стоене в къщи,а това нейното е цял живот.разбирам я,всичко й е омръзнало,писнало й е,може ли да е иначе!?
Аз съм на мнение, че като си стоиш само вкъщи пак можеш да се развиваш. Това за мен си е въпрос на избор /в повечето ситуации/. На Хайрието така и е било по-лесно. Тя за това е предопределена - за разплод, не става за друго.. Колкото и грубо и крайно да звучи, просто ми е ужасно противна и дразнеща и не мога да се въздържам Sick

Съжалявам , ама това наистина си беше грубичко. Sick
           На чужд гръб и сто тояги са малко.
           Излиза така ,че майки имащи повече от две деца , освен за разплод ,за друго не стават. Rolling Eyes

# 517
Е,тъй де!Колкото тогава,толкова и сега има полза от неговото пенене!Ама да стовари своята отговорност може!

# 518
А Фикрет погледната отстрани е пресметлива ,егоистична и високомерна глупачка,която рискува новото си семейство заради "тате".Води за носа  Таксин ,как да не!Сви му парите-пък после нямало да се прибира!Може ли тъй!СРАМОТА  Joy
Не съм съгласна. Единственото в което бих могла да упрекна Фикрет, е че прекалено често се занимава с Текинови, вместо да си гледа своето семейство. Двамата с Тахсин се обичат, децата му я обичат, грижи се добре за тях, търпи незаслужено простотиите и злобата на Джеврие... Е, позволете и на нея да й кипне в един момент.  Crossing Arms Жалко само, че Тахсин го отнесе ... горкият, между чук и наковалня. И майка му го постави в шах с тая продажба, сега вече няма надежда да се махне и ги остави на мира.

# 519
Saidah въобще нямах това предвид и не визирам многодетните майки, а специално Хайрието Laughing На нея така и е било по-лесно/удобно - да ражда деца, мъжът и да носи парите, тя да готви и да си стои в застой.. Това имах предвид като казах, че става само за разплод Wink Въобще не съм против хората с много деца, стига да умеят да си ги гледат Hug
По въпроса дали Шефкет е "жертва" на Али Ръза.. И Али Ръза има вина, разбира се, но като станеш на 18 сам си носиш последствията за действията. Не може за всичко някой да ти е виновен. Имаш си глава на раменете и я използваш. Като сгрешиш си понасяш последствията и толкова.. Peace

# 520
Напоследък сякаш много ме натоварва този филм,а и като гледам колко серии има още ....кой знае още колко ще го влачат.Относно Фикрет-много ме дразни вече,уж искаше да се измъкне като се ожени,а все при тях търчи.Ще помогне на семейството си разбира се,но чак пък толкова....айде моля.Али Реза-много е объркан вече,чувства се предаден от всички.Хайрие-много много глупава жена,човека се притеснява дали Неджля е взела правилно решение,а тя мисли каква баница щяла да направи newsm78
Джеврието ме разби с тези нейни номера,вече взе да не ми е толкова забавна Naughty
Левент луди ги прави и Аслъ и Ферхунде.Играе си с тях както си иска.
Неджля е много несигурна в решението си,горкия Джем пак ще страда за нея.

# 521
H0uSse_Baby  Peace Права си,но нали  за двойния стандарт все пак става въпрос?
Когато е да носи отговорност Али Ръза за СВОИТЕ ДЕЦА- той я прехвърля на сина си!
А че Шефкет е отговорен за живота си,за брака си,за кражбите-само Ферхунде обвиняват тука.
Не може така когато  както е удобно.

Но няма как АЛи Ръза да научи на отговорност децата си,след като самия той бяга от такава.
Ако всеки поеме своята отговорност,нямаше да е  филмът с толкова серии Laughing

# 522
ден да ме няма и пак не мога да ви прочета Simple Smile

добре де, седеф не е с къси крака и ферхунде наистина си има голямо дупе, ама нали знаете, че мъжете не са кучета и не всички обичат кокали? а като характер седеф е прекалено наивна, прекалено чиста се опитва да го докара, но я видяхме как се крие по дървета и т.н...

за хайрие ми е дори неприятно да говоря - има ли нещо което тя да свърши сама, а не да го започне и някоя от дъщерите, че и съседките да довършва?

шефкет беше доста груб. не, че ферхунде не заслужава, ама да и тръсне в лицето, че го било страх да има дете от нея?!? той добре ли е?

на али ръза да му имам гордостта (понеже много четох не помня кой беше казал по-скоро горделивостта) двойнственният стандарт в това семейство е убийствен! държанието му с хвърлянето на столове и тей нататък беше много грозно. относно ахмед, мисля, че а.р. го отбягваше и заради наклонността на кафеджията да клюкарства и изкривеното разбиране за достойнство и чест. да се крие ли - какво ли...

фикрет наистина да вземе да си намери място - не бе ходене, не бе чудо... аз лично бих и казала направ при "мами и тати" да си седи! ако бях на тахсин още сега да я изгоня ББ че да не се наложи по-късно да изневерявам. впрочем той защо и изневерява?

тая русата годеница на левент и тя една прелест. причините поради, които отстрани ферхи бяха повече от непрофесионални... и имам чувството, че битката за г-н тунджел ще е доста оспорвана.

неджля е толкова близо до искрена любов към джем колкото да отида на екскурзия до марс другата седмица. единственото баш искрено според мен беше, когато предупреди джем какво следва ако остане сам... което не я извинява за днес ще се женим, утре - няма...

и о Боже, току-що гледах рекламата на епизодите за тази вечер... найката на ферхунде при левент?!?!?!? ooooh!

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:39 от qnence

# 523
  • до една звездичка
Когато е да носи отговорност Али Ръза за СВОИТЕ ДЕЦА- той я прехвърля на сина си!

Кога Али Ръза е прехвърлил отговорността за своите деца на сина си, бе хора? Айде, много ви се моля, да мислим малко, преди да пишем, а?!

# 524
٠•● Dega ●• АЛи Ръза ако бе толкова принципен и така решителен както когато мяташе столовете,щеше да намери начин да го откаже от този брак . Flutter

ooooh!

А може би си забравила колко ги мяташе и тогава, и блъскаше по масата, и заплашваше, че ще се откаже от него, а?
Или факта, че Хайрието с треперлив глас го молеше да склони, зер да "не й се самоубие чедото"?! Mr. Green

Той не се съгласи с брака на сина си, а просто капитулира пред молбите и хленченето на жена си, така, че, ако има някой истински виновен за това (освен Шефкет), това е тя.

А го "забучи", правейки Шефкет глава на семейството, когато последния се дипломира, а не когато се ожени!  Laughing

Точно така беше!Но аз се старая и Хайрие да разбера,просто от майчина гледна точка.Виновна е в това,че искаше да направи щаслив сина си.Тя милата,сама си призна грешката преди няколко серии,но станалото-станало,Али Ръза не й го натяква,а и можеше ли тя или той ,да предположат що за човек е Ферхунде?Али Ръза не я хареса,и не само заради това,че е разведена,веднага я усети че не е хубав човек,но пък тя излезе повече от не-хубав човек Tired.

House baby,Хайрие е друго поколение жена,освен това в Турция си мисля,че 2 от 3 са домакини,имат същата съдба.Предполагам вече при нашите връстници,20-30 годишини, нещата не са такива.

Общи условия

Активация на акаунт