Отговори
# 555
  • Бургас
Супер! PinkPanther, още веднъж благодаря за информацията!
Хайде още един продукт в кошницатааа .... Whistling

# 556
  • Пловдив
Хайде пак че неразбрах на 36 стр ми пишеш Пинко че избелващ агент е папаина ,а сега че не избелва ,а махал механично петната и то по вътрешната страна ,а по външната не действа ли?В крайна сметка това са 2 съмсем различни неща.За бургазлии не е само желязото ,а и флуора .И при тях както при другите дисплазии увреждането е на структурно ниво и няма кък външен агент да го промени
Доколкото аз знам папаина не мах амехавично ,а си има избелваш ефект ,но той е твърде ,твърде слаб.Това обаче не го прави безопасен за млечни зъби

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 22:12 от renydent

# 557
  • Тука, под липите стари...
Харесали ли сте си в сайта някакъв хубав слънцезащитен продукт, за предпочитане от т.н. био козметика?
Извинявам се ако вече сте дискутирали въпроса.

# 558
  • София
Това за серапептаза ме заинтригува доста - пак сме болни от тази ясла!
На продукта на Ню Фоодс пише, че не става за малки деца.
Пинк, може ли да препоръчаш серапептаза, която да става за малки деца?@   bouquet

# 559
  • София
Това за серапептаза ме заинтригува доста - пак сме болни от тази ясла!
На продукта на Ню Фоодс пише, че не става за малки деца.

При първи признаци на кашлица или сополи взимам мерки. Аз на моите деца разтварям от тази серрепептаза http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-270-Veggie-Caps/12714?at=0
една капсулка в чаша сок, около 15 - 20 минути преди хранене веднъж дневно (предимно сутрин).

# 560
renydent - дай да се разберем: протеолитичният ензим папаин атакува биохимично органични отлагония върху емаила, а те са по-често от вътрешната страна на предните зъби.
За избелване  (whithening) не говоря аз, а производителите. Ако те нарочно смесват понятията, аз правя разлика.

С папаина не могат да се изчистват петна и нееднородности вътре в емаила (дадох за пример такива от тетрациклин),а също така петна в емаипа на млечните зъби, дължащи се на проблеми още по времето на бременността.

Изчистват се отлагания върху емаила, задържащи багрила от кафе, червено вино и др.

А механично тези отлагатия ги чистите вие, стоматолозите.

Аз, лично не одобрявам избелването на емаила с гелове и светлина, защото на фона на белите зъби ще изпъкнат по-тъмните пломби, които не се избелват. Същото важи и за всички коронки и мостове.

# 561
I r r a, irina_a и всички, които се съмняват - прегледайте постингите от стр. 55 до 60, където има много впечатления от прилагането на ензими, включително и при деца:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.810

# 562
  • Бургас
Искам да попитам поръчалите тази и новозеландската коластра къде ги съхранявате - в стаята или в хладилник. Вярно, че пише да се съхранява на стайна температура, но в момента минава 30 градуса ...и съм ги натикала в хладилника. А дали пък не съм ги повредила по този начин?  newsm78

# 563
  • София
Пинк, ние се надяваме, не се съмняваме, всяка майка мечтае за бързо и успешно преборване с вирусите и бацилите при дребосъците! Simple Smile
Почнах да чета темата за протеолитичните ензими, ще отнеме време, благодаря ти, Пинк, за линка! Simple Smile
Потенциите не ги разбирам обаче.
За деца кое бихте препоръчали:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467?at=0
или
http://www.iherb.com/Now-Foods-Serrazimes-90-Vcaps/5027?at=0

Мисля и Папаина да поръчам, нали чат-пат пиеме бургаска вода! Simple Smile
Пинк, благодарско! Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 13:18 от irina_a

# 564
Ако коластрата е на прах (суха) - няма значение, ако е течна (не вярвам!) - да не замръзва!

irina_a - вие искате гаранции, че няма да стане грешка. Аз ви соча опита на майки, които са се престрашили и не съжаляват. Дано това е достатъчно.

Силата на ензимите трудно се сравнява. Аз ползвам и препоръчвам серрапептазата на д-рс Бест. Тя е 40 000 HUT на капсула. Това не е много, когато се отвори капсулата.

Дозите (дневно) при възрастни се движат около 250 000 - 300 000 HUT и нагоре.

При вирусни инфекции ензимите не помагат. Ако до два дни детето не се оправи - спираш. Няма смисъл.

Ако се оправи - още два дни по една капсула в сок дневно. (Млеко - не!!!)

Успех!

# 565
  • Пловдив
Е Пинко стигнахме до консенсус.И аз исках всички да направят разликата.Защото двете понятия се смесват.По повод уврежданията на млечните зъби не точно така ама в случая няма значение.По повод избелването с гелове съм категорично против ама до непримиримост.Срам ме е но колегите го правят заради високата цена.В моята клиника това е правено  1 път на един новозеландец ,който посмъртно 3 стоматолози не можахме да разкандардисаме.
И един въпрос серрапептазата,кога я включвате?При първи симтоми  и колок време я давате?А и още един какво давате за подсилване на имунитета.
Малката е на 2 и с тия ясли и ние все сме болни.Следя темата ама несмогвам с всичко Embarassed

# 566
  • София
...........
Малката е на 2 и с тия ясли и ние все сме болни.Следя темата ама несмогвам с всичко Embarassed
За имунитета на моето дете ползвам Коластра, Зелена енергия( Аква сорс), рибено масло,витамин Ц тази зима включихме и Вигантол (витамин Д) и от това съм много доволна: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Sambucus-for-Kids-Berry-Flavor … -240-ml/9342?at=0
Ако се наложи в краен случай прибвагваме до хомеопатия и така 5 години без лекарства ....
Чела съм по-форумите за доброто действие в/у имунната система на децата на прополиса  и котешкия нокът, но нямам опит с тях.  Peace

# 567
  • Пловдив
Бобка мерси.Още ми звучи всичко като на японски ама ще влезна в час.Аз нали съм си доктор съм си фен на илачите Laughing-чиста работа и бързо минава.Друг е въпроса че лекуваме едно и увреждаме друго Embarassed.Това с коластрата много ме заинтересува та ще ровя за инфо щото тук ще съм като първокласник сред вишисти.Но за прополиса-той не би трябвало да се дава на деца под 3 год-пчелен продукт е и има риск от алергии

# 568
  • Бургас
Bobka , би ли споделила как даваш сиропчето от бъз - при симптоми само или провеждаш някакви профилактични курсове. И аз съм сложила няколко вида в wish list-а и се чудя за кога да ги поръчам (и тях)  ooooh!

# 569
renydent - за съжаление има много за четене, пишем по темите от август. Оформи се една стройна система (с малки флуктоации), при спазването на която  общата заболеваемост и особено дихателните инфекции спадат с 70-80 % и протичат леко.

Заедно с това рязко намаляват алергичните реакции и случаите на астма и се избягва напълно прилагането на кортизонови и антихистаминови препарати.

Ефективно както при възрастни, така и при деца.

Основни принципи:

1.рибено масло- има вече трета тема по въпроса. Едно отклонение - откакто пия рибено масло (4 години), аз нов кариес нямам. Спряха да ми кървят венците и се "вдигнаха " с един-два мм.

Това по твоята част.

2 Вит.Д - получава се само от слънцето, а през зимата слънце няма и хората боледуват. Подтиска и алергиите. Има тема по въпроса.

Даването на коластра - повишава рязко имунитета , благодарение на имуноглобулините в нея. Стана актуална след ката надушихме сайта  айХерб.

(ще продължим)

Общи условия

Активация на акаунт