Отговори
# 615
При много малко жени обаче се получава за 10 мин да направят 10 см разкритие и да родят толкова бързо.

И тогава така ми казаха, и че при 2-то се раждало по-бързо, та не знам, много съм притеснена.
Аз нямах никакви шевове, то за 10 мин нямаше как.

# 616
Кори, благодаря за упражненията. Заемам се сеирозно.
И честит 8-ми месец. Как бързо наистина лети времето.
Видях и аз в моята табличка, че от 31-ва седмица се води 8ми, но не разбрах 31 от последната менструация или от зачеването?  newsm78

Момичета, аз бях в чуденка за епидуралната... честно казано май повече натам вървях, не знам. Но като попитах моята лекарка, се оказа.... че никъде в Сливен не правят такава  Crazy Shocked Close
Нямало нито един анестезиолог, който да е достатъчно подготвен да я сложи  ooooh!

Егати....

Секцио се прави на поразия, само и само да точат пари от касата, но за какво пък да са компетентни и в час с новостите.... Нямам думи!
 Crossing Arms

# 617
В момента проучвам как е без избор на екип, но нямам особен успех, повечето ми познати са с избор или са в частните болници. В Токуда е 2,300 нормалното раждане. Във Вита - 1,500. За Щерев не знам още.

В Щерев беше 1800лв. Аз ще съм там при д-р Коновалова. Моя приятелка роди там през март и е много доволна. Ще разпитам за подробности на другата консултация и ще споделя. Много се надявам да не са вдигнали цените.

Има ли други мами ориентирали се към Щерев?

Аделина Hug Всичко ще бъде наред!

Peace!
Ще раждам при д-р Савова.
Иначе новите цени са :
Раждане (включени леглодни и храна)   
2 350 лв
Раждане с цезарово сечение (включени леглодни и храна)   
2 350 лв

# 618
e  няма такъв хит ,пускам ви сайт на който качвате ваша и на мъжа ви снимка и показва какво бебе ще се роди   http://www.makemebabies.com/index.php?    голяма глупост но аз се посмях много  Laughing Laughing Laughing.
Hrisinda, отдавна не съм се смяла толкова....мъжа ми и той доста се поразвесели Simple Smile
Цитат
Щом имате контракции или и най-малки съмнения за изтекли води - бързо към лекаря или болницата
Права е Европаксия, не бива да се губи време, че всичко се случва. В този напрегнат момент, трябва да бъдем под лекарско наблюдение в името на нашата и тази на бебето безопасност!
Аз също ще избирам екип, но имам три варианта на лекари в различни болници и не знам на кого да се спра. Ще изчакам до 34г.с., за да видя, дали бебка се е настанила вече главично или ще се наложи секцио.
А като стана въпрос за горещото лято, аз съм много притеснена от това променливо време навън. Във сряда трябва да сме вече на морето, а тук всеки ден вали. Мамите от Бургас, ще споделите ли, става ли за плаж в момента или си е хладничко да изпъчим голите тумбаци?

# 619
  • София
Слави, ходя в Майчин дом на училище, към тази болница съм се ориентирала и за раждане. Знам, че не е много красиво и удобно като условия, но пък съм слушала чудесни неща за лекарите там, за апаратурата, за неонатолозите. А и всички по-сложни случаи от другите болници ги карат там. За мен това е по-важно. Избор на екип за нормално раждане е 550лв., което ти включва и епидуралната упойка. Секциото май беше 650. Иначе има и ВИП стаи, които са по-прилични, дано да има свободна като тръгна да раждам. Училището включва 4 лекции - дотук  минахме хранене и лекарства при бременност - малко набързо, защото всички в курса се оказахме 7-8 месец и вече тези неща ги знаехме. После ни разказаха как да преценим кога да тръгнем към болницата, какво да носим, как става приемането. Днес говориха за самото раждане. Другия път ще ни говорят за обезболяването и ще ни покажат родилната зала и стаите. Накаря ще приключим с кърменето и първите грижи за бебока. За мен е инересно и полезно. Цената на курса е 50лв., води се от акушерка. Като изляза болнични през юли мисля да посетя и лекциите в Бейби мола и Mall of Sofia. Колкото и да сме чели - все нещо ново се научава.
Кори, честит 8 месец  bouquet И аз ти вървя по петите Simple Smile

# 620
  • София
В момента проучвам как е без избор на екип, но нямам особен успех, повечето ми познати са с избор или са в частните болници. В Токуда е 2,300 нормалното раждане. Във Вита - 1,500. За Щерев не знам още.

В Щерев беше 1800лв. Аз ще съм там при д-р Коновалова. Моя приятелка роди там през март и е много доволна. Ще разпитам за подробности на другата консултация и ще споделя. Много се надявам да не са вдигнали цените.

Има ли други мами ориентирали се към Щерев?

Аделина Hug Всичко ще бъде наред!

Peace!
Ще раждам при д-р Савова.
Иначе новите цени са :
Раждане (включени леглодни и храна)   
2 350 лв
Раждане с цезарово сечение (включени леглодни и храна)   
2 350 лв
В Токуда ли има увеличение на цената?В сайта стоят старите цени.Нормално раждане 2000лв.

# 621
  • Miami
Четох тук таме по върпоса, но още не ми е много ясно. Слага се с катетър, на 3-4см разкритие или повече, но на няколко места пишеше, че е упойка само за т.нар. слизане на бебето, за изгонването не добавяли, което малко ме озадачава. Гледала съм клипове с раждане на живо в САЩ и там жениците си бяха под упойка до самия края. Странна работа?!?!
Ами на мен ми я сложиха на 5 см разкритие. С нещо като катетър да. След около 40 мин след слагането й започнаха напъните. Усещах ги много добре, но не болеше въобще. Това зависи от дозата, която са ти сложили. Той този катетър май е именно за това, ако се наложи после да се сложи още упойка. Не съм много сигурна обаче, не съм разпитвала. До края на раждането, т.е. след раждането на плацентата и шевовете нищо не съм усетила. Че даже и още около час-два след това нямах никакви болки, нищо.

Аз нямах никакви шевове, то за 10 мин нямаше как.

Имала си страхотен късмет. Не мисля обаче, че това е защото си родила бързо. Просто  си късметлийка, че не си се разкъсала грам. Искам и аз пък  Crossing Arms  Laughing

# 622
Misleto, моя позната раждала февруари ми каза тази цена за токуда. Цената вкл. и епидуралната упойка за раждането и престоя.

# 623
Здравейте! От Варна мамите къде ще раждате? Аз все още не съм решила дали да си избирам екип за раждане в Окръжна болница. Аз вече съм в 30 седмица и трябва да се насоча към някой доктор за раждане. Ако реша за доктор мисля да е при доктор Скочев. Какви са вашите мнения.
[/quot

И аз съм решила да раждам в окръжна болница, и мисля да посетя Скочев. Незнам каква е цената за избор на неговия екип.Ако имаш идея сподели Simple Smile

# 624
misleto, с упойката, нормалното раждане в Токуда излиза 2300, на сайта им също го пише. 1500 раждане, 500 пакет за бебето и 300 упойка.

Сега се връщам от късна ФМ, но съм много притеснена.
Количеството на околоплодните ми води е повишено и ме пращат на някакъв скрийнинг, защото може да съм развила диабет  ooooh!
С бебето иначе всичко е ОК.

# 625
Здравейте!
От около седмица и моите крака отичат страхотно. Бебка рита доста и понякога е доста болезненичко. Дори като се разбунтува прекалено започвам да й говоря и да си погалвам корема за да я успокоя и сякаш думите ми помагат.
Утре съм на ЖК и ще видим в отпускарсия месец как ще стават нещата с раждането.
Настина в момента на направата на епизиотомията изобщо не боли, но после шевовете опъват и понаболват, но какво от това всичко вече е минало. Предписаха ми, но прекалено късно чак след седмица Бивацин спрей - май така беше  newsm78 и много бързо ми заздравяха шевовете.
Леле Евпраксия блазе ти много си разтеглива  Laughing
Майчице какви са тези суми, за които говорите. Аз ли съм прекалено бедна, защото не мога да извадя на момента толкова пари или просто в някои болници са превърнали раждането в доста печеливш бизнес.  Thinking
red shoe направи скринига. Дано всичко е наред, стискам палци  Praynig

# 626
  • Miami
Майчице какви са тези суми, за които говорите. Аз ли съм прекалено бедна, защото не мога да извадя на момента толкова пари или просто в някои болници са превърнали раждането в доста печеливш бизнес.  Thinking
И аз съм потресена от цените на раждането. Това е безумие просто. За тези суми трябва да си затвориш очите и да си родила живо и здраво бебе и да нямаш помен от раждане след това Simple Smile Тук епидуралната упойка струва 120 лв. В Токуда си правих лазерна операция на разширени вени и наистина условията са просто страхотни. Дори седалките на тоалетните бяха с някакви електроники, затопляха се... абе изобщо и обслужването и всичко беше много добре. Освен това съм чувала, че имат много добро неонатологично отделение.  Но и цените им си ги бива.

# 627
red shoe, стискам палци всичко да е наред.

# 628
Някой ще ходи ли през Юни на отворени врати на родилното МБАЛ "Света Анна-Варна" АД. Може да ес разберем да отидем заедно.

За записване: Силвия Русева, ст. акушерка - тел. 052/ 692 65 97

24 юни, четвъртък, 15:30 ч.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 21:15 от maichkaa

# 629
  • София
red_shoe - всичко ще бъде наред и ще видиш,че са напразни притесненията ти.

Все пак епидуралната упойка е по избор нали,тя се слага ако жената много я боли и я изисква.Тя не е задължителна ,нали?

Общи условия

Активация на акаунт