Сами си гледаме детето

• 11 188
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
marinamima-защо си мислиш ,че някой ти е длъжен .Или можеш да съчетаваш дом ,семейство ,кариера и деца,или не.Въпрос на приоритет.
Защо си мислиш, че не мога. Съчетавам ги, и още как. И приоритетите съм си ги подредила - като по конец. Само че си мисля, че работата ми по отглеждането на детето трябва да се признае и да се уважава. Ти, колкото и да си обичаш работата, не се ли радваш на отпуската? И никой не ми е длъжен - но приемам всякаква адекватна помощ. Защото децата ще излетят от гнездото и после... да тичам след тях и да им викам, ама вие знаете ли аз как съм се лишавала заради вас?

# 151
Ами ако работят и двамата родители и имат 2 деца-или повече- в СОФИЯ-за мене лично си Е геройство.
НЯма да забравя описанието на Джизлобър, как балансира и как се оправя с двете деца, особено пък когато пътува мъжът и.

Ама моля ви, къде ми е медала????? Mr. Green HugМедал!Медал!
 Hug
Само дето никога няма да си позволя да обяснявам на децата, че са длъжни да слушат аз лишила ли съм се.Това е все едно да им дам подарък, ама да уточня колко кръв съм проляла, за да го набавя.

И пак да кажа-ц-не ща ги бабите.Впрочем имам само една, тя работи, дядото и той, та често се случва и по техни задачи и услуги да тичам.Не страдам, не ми тежи, че не ми гледат децата, свикнала съм си с тях, а насаме оставаме, защото като не ходеха можеха да си стоят в стаята, а и повечко спяха, сега пак се занимават сами.Разбира се, сменям и приоритетите-не винаги къщата ми е идеална и не винаги готвя.Даже се дразня, ако бабата дойде с реплика-дай децата, защото го прави като някои тук-оххх, ама да знаеш колко е трудно-еми-мерси съм, някой да ми пъшка и охка.Да не казвам, че да-то трудното мина като че ли.С голямата е направо удоволствие да си, където и да е.Малката съвсем скоро и тя ще се научи.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 07:35 от Jizzlobber

# 152
Нищо не разбирам. Значи, от една страна, "само аз си знам колко ми е трудно", от друга, "няма да се бия в гърдите". Значи - криворазбрана скромност. И аз не се бия в гърдите, обаче ако някой ми заяви, ами аз съм си ги родила, аз ще си ги гледам, не съм съгласна. Ами кой ще ми гледа връзката, професията, мен самата? Не са воденичен камък децата - но са работа, по 24 часа на деонощие, без болнични. Уважавам такова решение само ако наистина няма накъде, не защото няко бил много скромен да си поиска помощ.
Вашите деца не спят ли? Thinking
Аз съм всичко друго, но не и скромна, като не искам помощ. Laughing

# 153
Ех разбира се  Sunglasses и тук Великите ССФ , които гледат сами по 3-4 деца и не се оплакват и не искат помощ.
 Поклон пред вас майки, труженички и орлици  Mr. Green

# 154
Айде намали цифрата, къде на 3-4 ги направи Mr. GreenАз самата не помня, ама знам ли-може и да съм родила още, но да съм в стрес от преумора и да не помня. Laughing
Всъщност-аз съм писала, ясла, градина, училище.Децата не са с мен по 24 часа в денонощието.За съжеление ми се налага да съм труженичка-мъжа ми не е хепи да ме издържа, за да се подмотвам вкъщи. Money
Хайде нов уклон на темата-мъжете ви издържат ли ви, хихихи Laughing
А Медала си го чакам, щото потупване по рамото не топли. Mr. Green

# 155
Да се гледат деца е много по-лесно отколкото да се ходи на работа. Ако ще да са 3, и да не посещават градина.

# 156
  • Варна
Айде, айде. Зависи и от децата, и от работата.

# 157
Да се гледат деца е много по-лесно отколкото да се ходи на работа. Ако ще да са 3, и да не посещават градина.

Както съм казала за мен лично-трафика е проблем.А ако не работех-баси кефа-да се подмотваш с децата -ни гък ще кажа ни мък, камо ли да е жаля, че сама ги гледам.Ако и 4 да са-споделям, че периода на майчинството всъщност е една идилия.Особено ако няма намесени баби. Mr. GreenАз обаче не докарах и до майчинство с второто, а прекъснах болничен.Разбира се-това ме слага в графата тук-захвърлила и негрижеща се за детето си, така че  Crazy Laughing

# 158
Jizzlobber , не ти ли омръзна да се хвалиш колко добре се справяш с работа и две деца? Защо не разбереш, че това, че твоята работа и твоите деца могат да се съчетават успешно, не всяка работа и не всяко дете могат да бъдат съчетани? Лозунги от рода, щом аз мога и не се оплаквам, значи всички могат са повече от излишни.

# 159
Никога не бих лишила съзнателно детето от контакт с баби и дядовци. Не бих прехвърлила и майчинството на тях. Помагат ми, особено моите родители, защото са близко и най-вече сега, когато детето тръгна на детска градина. Взимат го по-рано, защото държа да е повече време навън, освен това той си има приятели, които са извън градината и много настоява да си играе с тях. А нашето работно време не позволява по-рано от шест-седем да го вземем.
Синът ми обожава да е с тях, да е в градината, да помага на дядо да поливат, да садят цветя Simple Smile, да готви с майка ми, да щурее със свекърва ми Simple Smile, да получава тайничко шоколадче и т.н

# 160
Айде, айде. Зависи и от децата, и от работата.

Heart Eyes
Еми мойта работа беше супер лесна, красях един офис, а понякога гледах и филми. Освен това беше на топ центъра, супер стратегическо място и съответно през 20 минути идваше някой познат на лаф /вкл. 5, 6 съфорумки, които още бяха в майчинство и си обикаляха/.
Дъщеря ми е много палава /освен, че не спи, ляга в 23 и става в 6, днес до сега само 2 пъти я преобличах, веднъж се заля с кафе, веднъж с мляко, при все, че бях при нея/, та с две  думи много е е дива, и пак ми е по-лесно с нея. Значи и  най-лесната работа, според мен казвам, от моя опит, е по-трудна от палаво дете /говоря за здрави деца, при които не се изискват специализирани грижи/. А, има и второ дете, него милото не го сложих никъде в сметките, той сам се гледа, от сутринта не съм го виждала откакто е станал.  Shocked Прави си нещо там в стаята сам, вече 2 часа и половина. Гледам мил си череши и закусил.
Аз като говоря, говоря от опит, не говоря вафли.

Jizzlobber , не ти ли омръзна да се хвалиш колко добре се справяш с работа и две деца?

Ама тя се справя и има за какво да се хвали, мен пък ме радва искренно. Аз съм тип мърда и няма да мога да се справя, на нейно място. Пък и не съм забелязала да се хвали, а споделя просто. Споделя, както споделяме и ние, че не бихме могли да се справим, само, че някои ги дразни, други не.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 08:58 от Вергилия

# 161
Защо да не се хвали - гледа си децата, ходи на работа и то сама през по-голямата част от седмицата. Колко го могат това?

# 162
Ц, Има Разлика-аз Не се хваля.Дори не споделям че Сама си гледам децата.Ходят на градина/училище все пак.Също така НЕ съчетавам работа с какво беше там-все тая.Често къщата ми не е оправена.Просто не драматизирам и не се тюхкам.Ей туке разликата. GrinningОсвен това ходя на изпити, и се случва да ме скъсат.Има поправка в крайна сметка.Не е дошъл края на света.

# 163
Добре де, аз те хваля  Hug

# 164
  • Варна
Е кое му е по-лесното, Верж, чисто практически ( в твоя случай)?

Общи условия

Активация на акаунт