новите документи за самоличност

• 2 623
  • 20
  •   1
Отговори
  • далечно
Здравейте! предстои ми спешна смяна на паспорта (поради пътуване в САЩ), а тъй като не живея в БГ и ще се прибирам само за това исках да попитам дали някой е сменял скоро документи с новите (биометрични) и има ли екпресна услуга (в моят случай става въпрос за СОфия). ЗНам, че през април имаше някакъв фалстарт и големи опашки, но не знам къде мога да се интересувам сега какво е положението..? 

моля, модераторите ако преценят, че темата не е за тук, да я преместят в подходящ подфорум.

благодаря за всякаква актуаолна информация

# 1
  • София
Ами да ти кажа положението все още не се е нормализирало.Знам за първо РУ ,че има списък и всеки ден викат от списъка около 100-150 души зависи,защото много хора се пишат по няколко пъти,за да не си изпуснат реда.За 6-то всеки понеделник в 8 часа раздават номерчета за цялата седмица.За сега това е положението.Експресните поръчки се приемат на бул.Мария Луиза.За съжаление на мене ми предстои следващата седмица да си пробваме късмета с детето,пък да видим.Ненормална работа е!

# 2
  • далечно
направо се стреснах... Confused
За експресните на Мария Луиза знаеш ли дали е хаос, номерца за половин живот напред и подобни тъпни?
мислех да си дойда и да подам документите, пък после майка ми да ги получи с пълномощно, но сега се оказва, че май за 2 работни дни (колкото мислех да отделя...не че не ми се стои повече, ама...) не е сигурна работата дали изобщо ще мога да подам документите. При мен става дума за РПУ-то, което е зад хотел Европа (абе, до гарата), даже му забравих номера  Embarassed Явно ще трявба пак да занимавам майка ми да отиде да попита каква е банановата система този път  #2gunfire ама като съм мързелива и не се занимавам да си получа второто гражданство, което ми се полага и в такива моменти ми иде да се ритна отзад.

# 3
  • София
Най-добре е да изпратиш майка ти да провери на място.За експресните нямам информация,може би като се има предвид,че цената е все пак 200 лв,едва ли чак блъсканица ще има,ама да не те объркам.

# 4
А не можеш ли да ги пуснеш през консулството и само да си ги получиш на Мария Луиза? Моите наблюдения са, че заявленията през външно се обработват за ден-два от мвр.

# 5
  • далечно
доколкото бях чела преди месеци, не всички консулски отдели издават новите документи с биометрични данни. Дали мога да подам само, а да получа на Мария Луиза обаче не съм проверявала - това е чудесна идея, ще ги попитам (не храня големи надежди, но кой знае...)

# 6
  • София
Можеш.

# 7
... Дали мога да подам само, а да получа на Мария Луиза обаче не съм проверявала ...

По принцип можеш, много хора са го правили. Не се бях замисляла дали при вас има гише за биометрични данни.
Ако няма такова гише, питай къде е най-близкото, в коя държава, може да се окаже по-евтино да отидеш до там, отколкото да пътуваш до Бг.

# 8
  • Германия
Това само за паспортите ли е или се сменят и личните карти?  Shocked

# 9
Това само за паспортите ли е или се сменят и личните карти?  Shocked

Само ако ти изтича валидността на старите документи. Иначе си караш до края на срока на ЛК, паспорт и ШК.

# 10
  • далечно
току що от консулския отдел в Милано ми казаха, че мога да подам заявление за нов паспорт при тях, но и там ще ми го изпратят, т.е. не мога да си го получа на Мария Луиза  Confused 3 месеца от датата на подаване  Crazy Не ме устройва.

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 17:16 от Tatti

# 11
  • София
Loreley, пиши ми на лични, ако искаш. Ще се постарая да помогна.

# 12
Аз мислех да питам в Лондон в посолството, но не помня кой ми каза, че трябвало да ме снимат на място , да ми вземат пръстови отпечатъци и пр. Вярно ли е??

# 13
  • София /Абсурдистан
И аз трябва да си подновявам документите и като знам какво чудо е, направо ме втриса.
Ще следя темата за идеи  Simple Smile

# 14
и ние трябва да си сменяме документите, мислим и на детето да изкараме международен паспорт. Обаче се чудя дали при екпресната и  бързата поръчка има голямо чакане. Понеже аз съм бременна и няма да мога цял ден да чакам. Предполагам, че при екпресната не се чака , ама и цената е доста висока. А имате ли идея как е при бързата поръчка, дали има много народ?

На нас самите документи не ни трябват "бързо", ами ами по-скоро да не ни отнеме твърде много време и разтакаване. А и вече не живеем в София, но се водим още сме там по адр. регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт