Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 809
  • 883
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  Азалита,да са ти живи и здрави и бързо да се прибирате в къщи!  Heart Eyes Hug  bouquet

Екатерина,дано и вие скоро се гушкате в къщи! Hug

Искам да попитам някоя от вас след 20 г.с. пие ли Нош па или Папаверин,че аз си го пиех до преди 3 дни но Марков ми каза да ги спирам и никаква пиене на тях! Rolling Eyes

# 106
Димяни, аз съм в 29 г.с. и пия Магнерот + Нош-па 2+1 3 пъти на ден. Днес пак консултирах с лекар дозата, той каза да продължавам така, след 3-4 седмици да намаля Магнерота на 3х1.

# 107
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБКИ НА АЗАЛИТА !!!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО
  Hug Hug Hug

# 108
  • София
Luisalote,странно защо ми каза,че не се препоръчва и да не се пие след 20 г.с. Rolling Eyes 

# 109
Димяни, днес ми изписа док. но-шпа 3х2 таб. иначе и аз съм чувала, че не е хубаво да се пие към края  newsm78

# 110
Аз пък знам, че просто не действа, т.к. матката е вече доста голяма  newsm78

# 111
  • София
И моят лекар е на мнение,че след 20-та седмица е безмислен приема на Нош-Па, тъй като не действа, особено при бременност с близнаци,но инъче не вреди.

# 112
  • Някъде там...
След 20 г.с. Но шпа не действа, защото матката е много голяма. Затова приемът му е безсмислен. Освен това във форума съм чела, че омекотява маточната шийка, но не знам доколко е вярно...

Честити рожби на Азалита! Живи и здрави да са!

Грета, мен ме преглеждаха легнала настрани. А ако се налагаше да застана по гръб за да се види по-добре, ми слагаха възглавница, за да съм повдигната максимално. На записа на тонове доста пъти съм била по гръб, но пак с възглавница. Едва издържах, но понякога само така успявахме да направим запис, че дребните много мърдаха.
Екатерина, кураж! Знам колко е тежко, макар че аз все пак бях с болницата с моите и ми позволяваха да ги виждам веднъж дневно за 5-10 минути... И това ще мине!  Hug

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 16:07 от Жабче

# 113
Luisalote направо съм толкова объркана, сега ми казаха,че ще ме гледат и ще преценят дали съм за серклаж, ама вече не е ли малко късно за него. Някъде бях чела, че се прави до 16 г.с, а аз я минавам вече

# 114
Luisalote направо съм толкова объркана, сега ми казаха,че ще ме гледат и ще преценят дали съм за серклаж, ама вече не е ли малко късно за него. Някъде бях чела, че се прави до 16 г.с, а аз я минавам вече

Доколкото помня, на мен Док ми беше казал, че се прави около 14-15 седмица и според него е препоръчителен, но всичко е индивидуално, аз го предпочетох, като един вид застраховка. Не се притеснявай, че минаваш 16 г.с., нали знаеш, че има и случаи в които се прави серклаж по спешност, на моя позната бременна с близнаци и бяха правили някъде към 24 г.с., понеже беше получила разкритие. Тогава вече е по-тежко за самата бременна, защото от този момент нататък трябва да пази леглото. По принцип когато е превантивно, както при мен, се прави в по-ранна седмица, за да се хване шийката в по-благоприятно състояние, т.е. да няма още скъсяване  Peace. Ти къде ходиш на лекар?

# 115

Честито на мама Азалита! Да са живи и здрави малките мишлета и скоро всички да се приберат   bouquet

И при мен беше голямо чудене дали да не ми правят серклаж, но в крайна сметка доки реши, че няма нужда. И двете докторки, които ме гледаха тогава казваха, че е нормално серклаж да се прави до 18г.с.

# 116
Незнаех,че може да се прави серклаж по всяко време, ако се наложи. Ходя в АГ СВ.София. Ами сега ще видим тогава ,когато отида какво ще ми кажат, надявам се да не се наложи, ама......каквото решат лекарите.

# 117
Незнаех,че може да се прави серклаж по всяко време, ако се наложи. Ходя в АГ СВ.София. Ами сега ще видим тогава ,когато отида какво ще ми кажат, надявам се да не се наложи, ама......каквото решат лекарите.

Да, както писах, на моята позната и беше направен по спешност в 24 г.с. Беше получила разкритие и ако не и беше напавен серклаж щеше да се стигне до раждане в този ранен етап. Благодарение на серклажа и режим на пълна почивка у дома след това успя да си износи бебчетата до 32 г.с. и сега всичко е наред  Heart Eyes.

Разпитай си подробно доктора който те следи, ако можеш се консултирай и с друг специалист  Peace.
Стискам ти палци и не се притеснявай, знам че има и жени износили си по три бебета до над 33 г.с. и без серклаж, важното е да те наблюдават редовно - не знам обаче ако си на редовната ЖК в Св.София това прави веднъж месечно  Rolling Eyes, по-добре е по-честичко да те гледат, за да се наблюдава шийката. Аз ходя на 2 седмици на лекар но съм в клиника Малинов. 

# 118
 Luisalote  Ами аз не съм от София и ако се наложи да пътувам по често за мен ще бъде убийство,защото километрите са доста, а ЖК правя в моят град. Ако се наложи да ми правят серклаж дали се поема от ЗК? Сега ще ме приемат в София за няколко дни, за да направим някои изследвания и евентуално серклаж.

# 119
Понпонче, аз моя серклаж си го платих, защото така или иначе ми го правиха в частна клиника / цената беше 300 или 350 лв. не помня точно/, там си ме и наблюдават. Предполагам, че трябва да се поема от ЗК щом е в държавна болница. Колкото до наблюдението, могат да си те наблюдават  и там където ти правят ЖК в твоя град, за да избегнеш по-честото пътуване. Важното е, ако си без серклаж да се наблюдава шийката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт