Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 830
  • 883
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Бръмбърче, аз не съм плащала инжекциите, защото бях в болница, но на мен ми поставяха в продължение на 3 дни по 1 на ден...не знам защо при теб е една newsm78. Освен това искат да си в болница, защото в някои случай се появяват странични реакции от инжекциите и лекарите така вземат превантивни мерки. На мен ми биха Целестол. Ако някоя друга мама има повече инфо нека и тя да каже.

# 196
  • София
Пфф.... как се притеснявам и за това  Rolling Eyes
НАдявам се да не се налжи и доколкото разбрах не се бият на всеки,а само ако има риск от преждевременно раждане така ми каза МАрков! Rolling Eyes

# 197
Пфф.... как се притеснявам и за това  Rolling Eyes
НАдявам се да не се налжи и доколкото разбрах не се бият на всеки,а само ако има риск от преждевременно раждане така ми каза МАрков! Rolling Eyes

Доколкото ме информираха мен, има 2 вида инжекции за профилактика на дробчетата - едните се бият превантивно /почти винаги при бременни с близнаци/ 29-31 г.с. и са за развитие на дробчетата. На мен ми биха Дипрофос, другия вариант беше Флостерон. Безплатни са почти навсякъде, ако се наложи да се плащат, Дипрофоса е 7 лв ампулата. По-сложен е въпроса с инжекциите които се бият ако раждането започне преди 34 г.с. Те са за разгръщане на дробчетата, и май се бият вече на бебето, та за тези информацията ми е, че са безплатни само в МД и май в Токуда също. Не знам как се казва лекарството обаче, нито цена, но на мен ми казаха, че ако се наложи такова нещо ще трябва да ме насочат директно към МД или Токуда  Rolling Eyes.

# 198
В Токуда се слагат 4 инжекции за профилактика на бял дроб, по една на ден или на 12ч. Бръмбарче защо не питаш Илиев?

# 199
  • София
Значи ли това,че в периода 29/31 г.с. задължително се поставят такива инжекции?

# 200
Дипрофоса си го купих аз - една ампула е около 3 лева, не са ми били в болница Rolling Eyes
Таник, почти всички майки се притесняват основна дали ги е хванала упойката преди да почнат да режат - напълно неоснователни са тези притеснения, наистина не е толкова страшно.
За кърменето в болницата - има кабинет, където приемат кърмата - майкта цеди в някакъв нестерилен съд, после го пресипва в стелилно шише, което й дават, кърмата се пастьоризира и се връща на майката да я даде на бебето.
Айла, само на кърма сме ,без добавки. Имаме 8 хранение - 7 пъти аз ги кърмя и веднъж - последните два дни за кърмето в 04.00 им давах каквото съм изцедила през деня от шише, за да спестим време за сън.
Сега ще цъфна вече и в близнашката тема.
Спокойна вечер! Hug

# 201
Blagodaria za informaziata Dani  dano naistina da mine leko i bebetata da sa dobre . :Do togava nadiavam se da pochakame pone oshte 4 sedmizi.Otnosno injekziata za drobchetata ,az sam v 32 + sedmiza i ne sa mi pravili takava v usa pone za sega dr kaza che ne e neobhodimo.predi dva dni mi vzeha krav i sega chakam rezultata.

# 202
Сега, защо попитах - реших да питам в една аптека до нас колко струват приблизително, за да знам колко пари да си взема, т.к. аптеката в клиника Малинов не работи с Дт карти  Simple Smile И ми казаха 1 ампула 50 лв.  Shocked
Затова реших да попитам тук, понеже някак 200 лв. само за лекарството ми се стори адски много  Rolling Eyes
На мен профилактиката ми я назначи д-р Сигридов, т.к. сега съм 31 г.с., говоря за тази, която се прави до 32 седмица.

Николинка, не питам Илиев, т.к. при него съм другата седмица чак, а за профилактиката говорих със Сигридов още преди време. Той нямаше да ми прави, но сега вече ситуацията е друга и с него говорихме, че се налага в сегашната ситуация. Когато попитах Илиев, той ми каза, че профилакитка ще ми направи евентуално след 32 или 34 г.с. (не помня точно).Но това си го говорихме преди 1  месец, когато ситуацията беше друга и Сигридов също беше на мнение, че не се налага прием на кортикостероиди. А една седмица си е една седмица, по-добре да имам направена профилактика, отколкото да нямам.

Благодаря ви за мненията, милички   bouquet
Димяни, при мен се налага, затова ми правят, правилно ти е казал Марков, има ли дори най-малък риск, првавят профилактика. При теб не се налага засега и това трябва да те радва!!!

# 203
  • София
То при бременност с близнаци винаги има риск от преждевременно раждане, така че по добре да е направена тази профилактика на белите дробчета...Бръмбърче аз също сега от понеделник влизам в 32 г.с., но моята профилактика я направиха в 28 г.с. Не знам за тези медикаменти, за които пишат другите мами, но принципа е един, целящ да подготви малките ни мишлета, ако решат да не слушат и искат по-ранна среща с нас  Simple Smile

# 204
  • София
Здравейте!
И аз да се включа по темата и дано да бъда полезна, защото доста си изстрадах от тези инжекции...
Значи на мен в 30 г.с., когато се срещнах за 1-ви път с д-р Дяволов относно раждането, той ми изписа тези прослувути инжекции...Като на рецептата записа Флостерон и в скоби Дипрофос, тъй като от миналата година Флостерона е спрян от производство и вече го няма по аптеките. И така аз си взеха Дипрофоса (някъде по 3.80лв. беше ампулата, но зависи от аптеката...най много до 4 и нещо вървят), който ми го биха по следната схема: 2 дена по 2 инжекции на 12 часа (сутрин и вечер), но не бях в болница. След първия ден започнаха да ми се повяват странни реакции от тях- задух, външна температура, силни контракции, главоболие и болки в очите (от контракциите), а до тогава се чувствах и си бях много добре. Замислих се и реших все пак да проверя какво пише за нежеланите реакции в листовката...и какво се оказа, че повечето от тях ми се проявиха. На 2-я ден след профилактиката с тези инжекции през ноща положението стана нетърпимо - контракции на 10 мин. със спиране на дъха и горящото ми тяло и направо се изтреляхме в МД.
След няколко дена на системи за контракциите нещата се пооправиха... а забравих да кажа, че гласа ми падна и едвам говорех (това от задуха). Обаче Марков и Дяволов решиха да ми бия още една доза от Дипрофоса, тъй като било минало вече една седмица и можело. Като чух и ми се изправи косата...Така и нищо не можах да направя и пак ги биха.
Еми какво да ви кажа реакцията беше същата. Да не говорим, че д-рите ми казаха, че съм единствената на която имало такива реакции...е ако ще и последната да съм исках само да ги няма, преди това как си бях добре и никога не съм имала такива проблеми ooooh!
И след 2-та порция ме изписаха. Като се прибрах се започна същото и на втората вечер пак бях при Дяволов на преглед.
Трябваше ми още 3-4 дни, за да ми отшуми всичко. Е сега (да чукна на дърво) съм по-добре и си възвърнах предишното състояние, като останаха само контракциите, но те са по-слаби и по-нарядко.
Исках да допълня, че това което е казал Марков изобщо не е вярно(че само при нужда ги бият).Същият настоя да ми се бият пак, а да не говорих, че като идеш в МД и няма с 1, 2 или 3 бебета си, на всички им ги бият тези инжекции, това е 1-то нещо за което те питат дали е направено. И в болницата са безплатни.

Надявам се да не съм ви досадила с моя пост...ако е така моля да ме извините:) Hug

# 205
Малечка, аз до сега нямах нужда от кортикостероиди, но бебките така са застанали, че натискат надолу, затова док ми каза много да внимавам и всъщност ми слагат общо 4 инжекции през 12 часа. Зависи от препарата и дозата в 1 инжекция. По принцип не се бият на всеки, а това, че Марков казва едно на едн исвои пациенти и друго - на други, не искам и да коментирам. Всеки сам си п реценява, аз лично си усещах, че бебките вече натискат, просто коремът ме боли, а то....я лакът, я рамо...това при мен се появи от една седмица, не повече, да не говорим, че като ми се допишка, болките стават ужасни и веднага трябва да се изпишкам  ooooh!
Димяни, според мен трябва да се спреш на док, на когото вярваш и с когото да обсъждате тези въпроси, според твоето положение. Ние тук не сме доктори, само си споделяме, но докторите знаят и виждат повече от нас.

# 206
  • София
  Да споделя, при мен нямаше показания за по-ранно раждане и не са ми поставяли подобни инжекции. Бебките се родиха в девети месец по 2,5 кг и не са имали никакви проблеми с адаптацията.
   А сега една хубава новина. Една позната мама, която мисля не пишеше, но четеш тук вече е мама за втори-трети път. Има кака, колкото моите близначки.
   Бебките са се родили днес рано сутринта по 2050 грама и 45 см. Бебчетата са добре, а и мама звучеше страхотно. Раждането е било нормално при д-р Дяволов. Втората бебка е била седалищно, но след раждането на първото бебче, доктора я е обърнал и не е имало никакви проблеми. Всичко е станало много бързо и лесно.

# 207
  • София
Бръмбърче, ние  с теб май сме на едно дерадже дето се казва... Laughing
И мен бебоците ме натискат адски много с главичките отдолу, почти ми е невъзможно да съм в седнало положение вече..и на мен като ми се допишка, а не отида до тоалетната, а адски болки... Confused но искрено се надявам да устискаме още месец за да влезем в 36 г.с., та да се успокоя вече...скоро ще си гушнем малките си рожби, а това е дългоочакваното удоволстие... Crazy
Димяни, и аз съм на мнение да се спреш на лекар, и определено този лекар да е специалист по близнаци, на който да се доверяваш и той да преценява ситуацията според момента...както казах и в по-горните си постове на мен и двамата лекари, които ме следят препоръчаха тези инжекции като превантивна мярка...и аз определено съм доволна, защото си имам контракции и не се знае какво ще ми дойде до главата  ooooh! Затова и бях в болница, защото мен ме предупредиха, че всеки организъм е индивидуален и не се знае как ще реагира на медикамента и трябва да съм под наблюдение...ето защо не препоръчвам експериментите с домашното лечение Rolling Eyes
Стига за днес, че много се разписах  Embarassed

# 208
  • София
Здравейте момичета,
Аз вече съм на финала на заветната 36 г.с и след преглед доктора ми каза да си уговарям дата за планово секцио с екипа между 37 - 38 г.с. и естествено като имам избор не знам коя дата да избера(да изчакам завършване и на 37-ма или малко по-рано???),не от нумерологична гледна точка, а притеснявайки се за бебетата,дали ще издържат,дали няма сами да тръгнат преди уточнената дата и да настане екшън, ето защо се обръщам за съвет към вас и по-специално към вече родилите.Между другото шийката ми вече доста е изтъняла,децата имат съвсем малко място, а и аз започнах да свалям грамове, а не да качвам.Очаквам съветите ви.

# 209
Елеос, много ми е познато описаното от теб  Simple Smile. Лично аз избрах най-късната възможна (предложена) дата. Лекарката ми беше убедена, че ще родя по-рано, ама аз я изненадах и устисках до края! Била съм с разкритие, главичката на Сияна беше толкова ниско, че не можеше да се измери, но до екшъни така и не се стигна. Послушай инстинкта си (щото за лекарите не е сигурно какво ще те посъветват и дали няма да е съобразено основно с техните собствени графици)...

Общи условия

Активация на акаунт