Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 817
  • 883
  •   1
Отговори
# 720
Дано бебките на Димяни да се позадържат още някой друг ден на топло в мама!!!  Praynig А спряло ли е изтичането на водите? Дано! Ох милата, продължаваме да стискаме палци!  Praynig Hug

Kevi, най-добре е да говориш с док. При мен положението беше същото, както си го описала, но си беше чист вагинален секрет, а не околоплодни води. Щом родих, секрета изчезна. до края си имах води в норма.
Нещо, което със сигурност не може да ти навреди, а частично може и да помогне - пий повече течности и по-точно чиста вода.   Peace
А за инфекциите - не бях чувала, че стават при преглед. Нали лекарите работят със стерилни материали? Аз не съм се притеснявала от прегледи и проби за изследвания и до сега, да чукна на дърво, не съм се сдобивала с нищо...

По въпроса за бебешката козметика. Бях се подготвила с какво ли не. В крайна сметка ползвахме (и все още ползваме това) крем против подсичане, комбиниран шампоан+сапун за цялото тяло и главата, в началото олио, а като стана топло го заменихме с мляко за телцата на бебетата. Но това беше в началото, защото кожичките им буквално целите се обелиха. От 4-5 месечни с нищо не мажа. Ползвам козметика само за къпането и вечер мажа с крем против подсичане.
Марки - особено съм доволна от козметиката на Себа Мед и от Судокрем (против подсичане). Ползвали сме и също мога да кажа добри думи за Бюбхен и Хип. Напоследък, когато сме при нашите, плескам с кремчето против подсичане на Бочко. Като цяло гледам да взимам козметика, в която няма парабени. Изумена бях, че в бебешката козметика на Мустела например има всичките 4 вида парабени. Много добри отзиви съм чувала за Weleda, но не съм ползвала.

# 721
Много ви благодаря момичета, поуспокоихти ми. Вече направо бях решила че е свършено. Разбира се ще говоря с док и ще направя необходимото. Може би ако не беше случилото се с Димяни нямаше да обърна чак такова внимание. Моля се и при неуя всичко да мине благополучно, а и за всички нас  Praynig

# 722
Още малко стиснати палци за Димяни и бебенцата! Дано задържат положението колкото се може по-дълго!  Praynig

Kevi, спокойно  HugНе знам защо, но си спомням, че водите като ми ги спукаха имаха един такъв сладък мирис. После и бебчетата миришеха така сладко в първите дни, малко като препечен кроасан  Heart Eyes Не ми се струва, че миришат на белина  newsm78
Набързо се разрових в нета и пише, че околоплондите води могат да са прозрачни, розови, кафяви или зелени на цвят. Начин да се провери дали наистина изтичат води е да се сложи превръзка и да се стои легнал около половин час и да се види дали като се стане изтича повече наведнъж. Ако течността, която изтича е жълтеникава и с мирис на ямоняк вероятно се касае на малки изтичания на урина, което често се случва в по-напредналите седмици. Ако течността е кафява или зелена веднага трябва да се обърнете към лекар, защото в такъв случай може в околоплодните води да има изпражнения на бебчето.
НОрмално е също така по време на бременност да има и засилено течение от влагалището.

Бебешка козметика не съм ползвала никаква. Само Судокрем за дупетата. Девойките никога са нямали проблеми с кожата.  Peace Понякога ми става направо мъчно като видя разни омазани със зехтин бебета  Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 15:22 от fata ®

# 723
Фата, да ти кажа сега се сещам, че при мен предния път като имаше изтичане на води, миришеха на бебе, някак си леко сладникава миризма
Мен сега много ме  е страх и като изтича нещо все го гледам,ама силно се надявам този път всичко да е наред.
при мен предния път беше се спукал мехура, следствие на инфекция. И като чуя води и проверка и ми побеляват косите.

# 724
nikolina-pikolina, представям се какво ти е и се възхищавам на силата ти да вървиш напред. Гледай положително на нещата, холандците имат една поговорка, че лошите неща идват по 3 на брой и после край, вече ти е ред всичко да мине добре  Hug

# 725
Здравехте бъдещи и настоящи мами. Днес разбрах, че си имам цели две плодни сакчета. Миналата година преживях спонтанен аборт и сега се надявам всичко да бъде наред с моите две бебенца. Най интересното е че преди два месеца с мъжа ми си купихме бебешка количка, в която се бяхме влюбили, а сега няма да ни трябва, защото ще си имаме две бебета Simple Smile

# 726
Много полезни неща споделяте за тези течения,вече и аз ще наблюдавам. Shocked

До сега не съм се вглеждала, само често ходя до тоалетна-от притискането на  baby_neutral baby_neutral
Микробиология ще ми правят на 21.07.2010, това е от последните изследвания преди раждане, доколкото знам.

Добре дошли на новите и късмет, желая им лека бременност Hug

# 727
За течението и аз дакаж ,имам го но определено е по-обилно сутрин ,кремоопразно и жълтеникаво,не е течно.Но аз и преди да забременея съм си имала течение,така че не му се вглеждам чак толкова много.Но се радвам,че споделяте ,винаги има какво да науча ,за което много ви благодаря  Hug Hug Hug
Искам да попитам момичетата ,които пият магнерот,дали сте забелязали да имате разтройство докато го пиете?Аз пия 3х2 и доста ми е разтроен корема.... Embarassed
Гуш на всички  Hug Hug Hug

# 728
Cecitooo така е мила и аз пия магнерот сутрин 1, обед и вечер по 2 и го има тоя момент,само че при мен е съчетан с много трудно изхождане  в смисъм имам чувството че   Shocked чак ще изхвръкнат от напъване  и за какво  няма материал и за 2 бонбона  Laughing и така по 6-7 пъти на ден. По принцип в листовката пише че при такъв проблем трябва да се коригира дозата

# 729
  • София
Стискам палци за Димяни - дано всичко е наред Praynig

# 730
Да, магнерота а и всеки магнезиев препарат дава такива ефекти. Обаче това е по-добрия вариант от запека например - аз с нищо не мога да го преборя - дозата на магнерота ми е 2*1 и явно ми е малка, за да ми подейства разхрабващо. Изчетох за всичко което би помогнало за запека по време на бременост и засега само свещичките eva q дават някакъв резултат, но не може и постоянно на тях да карам - с една дума - кошмар  ooooh!

# 731
  • София
Момичета - стискайте палци и на нас - вчера оперираха малкия в Пирогов и, за съжаление, се наложи повторна операция. Сега всичко е наред, мен ме изпратиха да почивам в къщи, той остана там и тази вечер с баба си - сега се чухме, плаче и иска мама... На косъм съм да отида до там, но трябва да мисля и за бебетата, които са в корема ми. Нужна ми е моралната ви подкрепа...много ми е мъчно

# 732
vania7803, говори с твоя дак да ти каже какво да вземеш, защото тези силни напъни....може да стане по-лошо. От личен опит ти казвам, не трай напъните, а вземи нещо, което да те разхлаби мъничко. Аз така си докарах родилни контракции и много - много стрес, повече лекарства и така, а можеше и по-лошо да стане. Пак беше по-малкото зло.

beb4o_fb, с теб сме!!!

# 733
Brumbarche той проблема не е запек (поне не класическия) защото консистенцията в следствие на магнерота е като кашичка, само дето не иска да излиза. Постоянно ми се ходи но като отида в 00 и почва големия зор, а и не смея много да се напъвам защото съм със серклаж и ме е страх да не го разпоря.Иначе сега пия Имопер (от снощи) от него обаче имам болки почти като от бизалакс-а.Иначе док ми препоръча зелен чай, но не уточни какъв в смисъл аз има Сание с бамбук но ме е страх да го пия защото незнам такъв ли имаше в пред вид или някакъв друг.

# 734

Общи условия

Активация на акаунт