Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 821
  • 883
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета  Hug
Стискам силно палчета на малките бебчета да се оправят бързо  Praynig Praynig Praynig
Искам да ви попитам нещо.......схващат ли ви се краката ,преди няколко дни долу ниско ми се схващаха на самите стъпала,а тази сутрин рано рано ми се схвана прасеца  Shocked , разсъних се за секундки от адксата болка.....
Хубава седмица на всички,да галнете всички коремчетата от мен  Hug Hug Hug

# 136
  • София
Aila,четох статията за кърмене на близнаци в списание 'Моето дете', четох и твоя коментар  Peace И това ме подсеща да те питам. Позата, в която двете бебчета са легнали по корем върху теб (виждала съм твои снимки, точно в тази поза), възможна ли е за новоредени бебчета? Те нали не могат да си повдигат главичките и по този начин не си ли забиват нослетата в гърдата?
   Да няма никакъв проблем в която и да е от позите описани в списанието да се кърмят и съвсем новородени бебчета. Реално ако позата е правилна, главичката е леко изнесена назад, така че бебето допира с брадичката гърдата и нослето остава естествено свободно. Дори леко да се докосва до гърдата не е проблеми  бебчетата могат да дишат спокойно.
   Ето мои снимки, в които кърмя в тази поза, а сме още в болницата, тоест малките са на няколко дни. А тук може да разгледата ещо снимки в различните пози групирани. Отдавна се каня да сложа коментари под снимките,  но не ми остава време, тъй като има някои грешки в някои от позите изпратени от мамите.
    В тази статия на Хедра може да прочетеш повече за правилното поставяне на бебчетата на гърда.
    Други които втория уикенд на юни им е удобен за лекция има ли?

# 137
  • софия
Aila ,благодаря за снимките-на мен такива нагледни материали са ми много полезни и ми действат много стимулиращо Wink
Аз също мога втория уикенд на юни Peace

# 138
  • София
  Освен нагледните материали много окуражаващо действат и личните истории на мамите  Simple Smile

# 139
АЗ СЪЩО ЩЕ МОГА. ЗА 12-13-06-2010 СТАВА ВЪПРОС НАЛИ?
ЩЕ МОГА ЛИ ДА ДОЙДА С ТАТКОТО, ЗА ПРИДРУЖИТЕЛ?

# 140
  • София
  Да разбира се, по-скоро съботата, но трябва да доуточним. Засега искам да разбера дали има достатъчно желаещи все пак за да се организира.

# 141

Аз също ще мога тогава, но само да попитам къде ще се състои лекцията??? В МД ли? Моето присъствие ще зависи от това къде е, затова питам.

# 142
  • София
  Засега имам следната информация за лекцията, но за съжаление чакаме потвърждения от докторката.

„ "Лекция за кърменето на близнаци и недоносени бебета"”

е лекцията, организирана от Консултативния кабинет по кърмене към Националния комитет по кърмене.

Лектор – д-р А. Попиванова, зам. председател на Националния Комитет по Кърмене

Къде
Майчин дом - София
Лекцията ще се проведе в Аулата на втория етаж. Татковците са добре дошли, както и всеки друг от семейството, който има желание.
Майките се събират обикновено във фоайето и след това се качват заедно горе. Ако някой закъснее и не намира залата, може да се обади на тел. 0896 418 488, за да го вземат.

Кога?

12 юни 2010 г.
16:00 - 18:00 ч.

За кого?
Бъдещи и настоящи майки и татковци

Ще научите:
-         за преимуществата, които кърменето носи за Вас и бебето Ви;
-         как функционира млечната жлеза и как тя се променя по време на бременността и кърменето;
-         кога е най-добре да поставите бебето на гърда;
-         как да разберете дали бебето суче добре;
-         как да разбирате кога бебето е гладно;
-         как да прецените дали бебето получава достатъчно мляко;
-         как да се справите с най-честите трудности при започване на кърменето;
-         как да се храните по време на кърмене.

И още
-         какви са уменията на бебето на съответна възраст;
-         какво можете да очаквате в болницата;
-         как да изцеждате и поддържате адекватно количество мляко;
-         как да приучите бебетата да сучат на гърда;

# 143
  • София
Офф... 12 обаче май няма да е удобен за мен защото няма да има кой да гlеда тогава сина ми,а с него ще е ад  ooooh!  

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 19:27 от ♥Димяни ♥

# 144
  • София
  Аулата е огромна, преди вас ще е лекцията за новите консилтанти и голяма част от майките са с децата си. Така че може да помислиш и над този вариант да дойдеш с него, пък ние ще помагаме  Simple Smile

# 145
  • София
Ще търся вариант ако иам някой да го гледа ако ен може да рискувам! Mr. Green

# 146
  • София
Аз също съм за лекцията. Ще чакаме потвърждение от лекторката..дано да мога да дойда, че днес съм с едни контракции  ooooh! Tired

# 147
  • софия
Аз съм на линия твърдо-и 12-ти ми е удобно, и 13-ти-там съм Peace

# 148
  • София
Аз ако не се наложи да родя до тогава бих желала да присъствам.Дано успея,че всичко ми е мъгла, а много искам да кърмя децата си.

# 149
  • София
  Мисля, че съм написала продължителността по-долу, около 2 часа.
  Ако желаеш и те притеснява, че ще е късно, може да се уговори среща с някои наш консултант и да обсъдите отделно всичко което ще се засегне на лекцията, по-рано  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт