Покажете си детските стаи -11

• 120 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  Как ви изглежда този вариант за моята детска?
  Идеята ми е между двете да има един малък гардероб и от двете страни на единичното легло също два гардероба. Тъй като става много тясно, ако и от двете страни има ракли, за единичното легло съм сложила ракла зад главата....
http://media.snimka.bg/7095/020444993.jpg
Тези ракли по 20см как си ги преставяш? Ако габарит са 20см то вътрешното пространство ще ти е макс 16-17см, в което какво ще успееш да набуташ не знам. Гардеробчета също са плитички  Rolling Eyes
Предвиди си обеми за съхранение под леглата, а в тази стая ще е най-добре едно двуетажно легло и едно самостоятелно. Не знам колко са големи децата (не съм чела нагоре, за което се извинявам)
Тези гардеробчета ще стоят като побити колони, а няма да са много функционални.
Мисля, че от тази стая има още какво да се желае.

# 541
  • София/Осло
Миоки , не я съди Айла..раклите са идея от мен  Laughing
И наистина са 20 см ...вършат ми работа за определените от мен цели..ето виж ги
http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=108
Но съм съгласна с това ,че от стаята и има още какво да се желае

# 542
  • София
  Стаята е далеч от изработка и все още е в процес на идеен проект. Убедена съм, че може още много да се мисли и именно затова пиша и в тази тема.
  Децата са две на четири години и едно на година и четири месеца, което все още е при нас в спалнята, но още отсега искам да е предвидено и неговото легло. Със сигурност леглата ще  са самостоятелни и няма да има двуетажни. От там нататък варианти и размествания може да има всякакви.

# 543
Здравейте Simple Smile

Предварително искам да ви благодаря   bouquet  Много време четох и разглеждах....
Сега ми се ще да споделя с вас снимки от вече готовата детската стая Simple Smile  http://picasaweb.google.bg/dela.sluncheva/lofKP#5514041673516614546   от тук до края (там има план на жилището - стаята е Г - образната). 

# 544
Миоки , не я съди Айла..раклите са идея от мен  Laughing
И наистина са 20 см ...вършат ми работа за определените от мен цели..ето виж ги
http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=108
Но съм съгласна с това ,че от стаята и има още какво да се желае
Аааа, не, не никого не съдя Simple Smile Само казвам, че няма да е много практично според мен. И на моя син стаята е микроскопична, и се чудя как да набутам всичко вътре, та съм наясно със ситуацията Twisted Evil
Видях я аз твоята стаичка  Wink Практично-клаустрофобична  Grinning Готина е станала.

# 545
  • София/Осло
Моля ти се, не говори...все място не достига, все нещо не е както трябва..квото такова..писна ми да се занимавам с тая стая  Laughing

# 546
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/categories/departments/childre … _ikea_rooms_ideas
Момичета, виждали ли сте някъде по бг мебелните къщи двуетажни легла в такъв стил?
За обзаваждането на детската тук, декорацията ще ми е икейска, но пък не става и мебели да мъкна.

Ако почакаш малко, ще можеш да си ги купиш от софийската Икеа. Догодина отваря. Simple Smile
А двуетажни легла има всякакви, можеш и по поръчка да си направиш. Разгледай темите за детските стаи и ще откриеш много координати на фирми  Peace.

# 547
  • София
Здравейте Simple Smile

Предварително искам да ви благодаря   bouquet  Много време четох и разглеждах....
Сега ми се ще да споделя с вас снимки от вече готовата детската стая Simple Smile  http://picasaweb.google.bg/dela.sluncheva/lofKP#5514041673516614546   от тук до края (там има план на жилището - стаята е Г - образната). 
Стаята е станала прекрасна!!! Много ми хареса. Къде ви правиха мебелите?

# 548
ремонт детской комнаты стая за момче и момиче. Лично на мен не всичко ми харесва, но има и интересни решения.

# 549
Благодаря Миньон!Ще трябва да я обзаведа до два месеца най-късно детската, ще измисля нещо, в краен случай после ще вземем такова легълце.

# 550
  • Варна
Привет, привет  Hug Чета ви от известно време, че си бях замислила ремонт на детската и събирах идейки. Видях много хубави стаи, за съжаление обаче когато си принуден да се съобразяваш с малкото пространство хич не е лесно Simple Smile Освен това при мен децата са 2 и са разнополови, та голямо мислене му дръпнах почти година докато що годе нагодя стаята, така че и двамата да са доволни. Добре, че съпружеското тяло е мебелист и ми угажда на глупостите  Laughing Та стаята е почти готова и ще мога най-късно утре да се похваля

Aila , mari:) , като човек който се бори с двутажно легло цели 5 години, бих ти препоръчала да си го спестиш, ако можеш. Или поне да не е изцяло двуетажно, а Г образно, за да може по-високото легло да е максимум на нивото на раменете ти. Много ми беше неудобно за оправяне, освен това ако детето заспи не можеш да го качиш горе, трябва да го събудиш  Tired А моят син има кански страх от тъмното и когато ставаше, за да отиде до тоалетна през нощта ме караше аз да го свалям от леглото  Confused

Сега въпроса го реших, като махнах горният етаж на леглото и стана единично, а на синът ми направихме падащо легло - хем имат място за игра през деня, хем спи на ниско и широко Simple Smile  

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 15:16 от mishelin

# 551
  • София
mishelin благодаря за съветите, аз както писах няма да имам двуетажни легла със сигурност.
Давайте идеи как в такъв случай да ги разпределя леглата... Да ги направя по-високи и да има освен както мислех в началото два реда чекмеджета отдолу. Гардероба за висящи дрехи да го изнеса в коридора. Все пак трябва някак да разпределя трите легла и бюра вътре един ден, като бих искала да има къде да си оставят една книжка или играча до леглото...

# 552
  • Варна
Можеш да ги направиш падащи леглата или поне 1то, за да спестиш място за игра през деня. Г-образните легла също не са лош вариант, защото под едното остава място за гардеробче. варианта с 3 легла и отдолу 2 реда чекмеджета също не е лош - така всяко дете ще си има място за неговите си неща. За книжките и дребните играчки можеш да им сложиш етажерки над всяко креватче. Ще се върна назад да видя дали си дала размерчета някъде - не знам колко ти е голяма стаята. У нас гледах така да го направя, че въпреки всичко да им остане достатъчно място за игра. Ще кача снимки довечера  Peace

# 553
  • София
  Място за игра може да остане единствено там където по-късно ще има бюра, на нещо като подиум.
  Хола е доста голям и като цяло в момента си играят там, когато сме вкъщи. Ако са отделни единични легла в детската няма как да остане място и за игра според мен...
Ето така изглежда към момента детската стая, паркета е само нареден остава да се изцикли - http://aila.snimka.bg/advertising/prodavalnik.459188.20351738
Размерите са 4,5 на три общата част и още 1,5 на три надигнатото. В общата част искам да сложа три единични легла и малка раклички с гардероб. А на подиума нещо като библиотека зад колоната където не се вижда, и бюра.

# 554
  • при моите любими
Aila според мен най-удачен вариант е две от леглата да са едно под друго, не двуетажни, а просто едното ще е една идея по високо, нещо такова http://www.perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&categ … 2&prodid=3810 (разбира се може да няма чекмеджета отдолу и да са по-ниски, ако височината на горното те притеснява) Третото да си е отделно и под него да има 3 чекмеджета за всяка по едно, за всекидневните книжки и играчки примерно, а така ще ти остане място и за една по голяма ракла-срин, за завивките и на трите. Малко двукрилно гардеробче високо до тавана , цялото в рафтове за всички сгъваеми дрехи и бюро, като за начало за двете каки. А по принцип има и варианти на раклата да се направи примерно падащо бюро, което да се използва от малката за рисуване примерно, после само се прибира. Също така някъде тук из темите видях стая, в която много добре е изпозвано високо пространство в стаята за шкафове, примерно над вратата. Всички знаем, колко много дрехи и играчи има едно дете, а за 3 да не говорим  Peace  Дано да съм била полезна.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт