Болница Токуда - тема 5

• 107 418
  • 889
  •   1
Отговори
# 735
  • София
М даааааа, и аз след повече от две години изпадам в умиление като стане въпрос за анестезиолога д-р Илиев - супер е Peace

# 736
Brumbarche, сигурна ли си, че говорите за един и същ преглед?
Защото после се прави втори преглед, който е към 5-6 месец, да не би да имаш него предвид?
Мила, най-добре попитай на консултацията в Токуда (нали имате 2 безплатни прегледа, предполагам, че вторият не е минал още)
На нас от Токуда ни казаха, че първият преглед при ортопед е направен при тях. Все пак там си разбират от работата и предполагам те ще ти кажат най-добре  Peace

Убедена съм, че е така, на мен също ми го казаха, когато попитах за моите две девойки, а те са на 3 седмици!!!!

Мила Д, честно казано, аз съм на точно обратното мнение, както по отношение на акушерките, така и на неонатоложките сестри и д-р Илиев. Даже, веднъж като бях на преглед при моят док, имаше 1 пациентка, в нач. бременност, с кървене, търсеше д-р Кирякова, ами тя си беше в болницата, но тактично се опитаха да разкарат момичето, но не д-р Илиев, а акушерката, а Кирякова аз тогава видях за първи път, така че обажданията не ги прави точно докторът, а по-скоро акушерката.
Относно кърменето и Токуда - съгласна съм с Камбозола, само дето д-р Илиев много ме насърчаваше да кърмя и стимулирам лактацията.

# 737
Относно кърменето при нас идваше една жена, май беше лекар неонатолог, а не акушерка. Сядаше при всяко момиче и обясняваше, наблюдаваше и т.н. На двете ми съседки по  стая отдели наистина много време, при мен нямаше проблем - само ме похвали и отмина. Акушерките ни питаха дали да носят АМ или ще кърмим, така че никого не са насилвали да дохранва, поне тогава - 2007г.

Да попитам тези, които скоро са били при Лазарова. Ако искам първия ми преглед да е началото на Ноември кога трябва да се запиша? Месец за месец ли вървят графиците или трябва от по-рано?

# 738
dobra,  аз искам при Лазарова да раждам и си запазих час за първи преглед при нея  в началото на 7 месец. Тя ме прегледа, но каза, че е още много рано и да си запазя отново час чак за средата на осми месец, т.е. след месец и половина. Оттогава 2 пъти си запазвам час месец за месец и не е имало проблем да ми го запишат. Това на място на регистратурата.  Peace

# 739
Аз имам един въпрос към раждалите скоро мамчета в Токуда. Въпроса ми е относно анестезиолозите. Има ли анестезиолог на разположение винаги? Чувала съм че са малко дефицитни, особено ако не си със секцио или не си заявила предварително. Та това леко ме тревожи. Ако раждам нормално и не искам предварително анестезия, а само ако се наложи в процеса на раждане има ли такъв вариант? Мога ли предварително да си избера анестезиолог, който да има готовност, но да ми сложи упойка само ако се наложи?

# 740
  • София
По принцип ако предварително се уговориш с твоя доктор, че ще искаш епидурална в деня на рждането анестезиологът ще бъде част от екипа (поне при мен беше така) Peace

# 741
В болницата винаги има анестезиолог, представяте ли си да няма, толкова операции се правят и по спешност.  Аз не съм заявявала анестезиолог, но като постъпих ме питаха ще искам ли епидурална упойка, отказах, но след раждането съм ви разказвала, че плацентата не ми излезе и тогава по спешност извикаха анестезиолог, малко се позабави, а на мен ми тръгна кръвоизлив, лекарка няколко пъти ги вика и накрая чак се ядоса колко се бавят. Но аз раждах в събота, може наистина да са били кът в почивния ден.

# 742
Относно кърменето при нас идваше една жена, май беше лекар неонатолог, а не акушерка. Сядаше при всяко момиче и обясняваше, наблюдаваше и т.н. На двете ми съседки по  стая отдели наистина много време, при мен нямаше проблем - само ме похвали и отмина. Акушерките ни питаха дали да носят АМ или ще кърмим, така че никого не са насилвали да дохранва, поне тогава - 2007г.

Сега, поне в нашата стая, никой не дойде да обяснява на родилките относно кърменето, само едната майка попита едната акушерка и тя й пообясни това-онова. Относно АМ и пр., това аз лично го уточнявах с докторите-неонатолози на детските консултации сутрин, при прегледите, което после те вписваха в картоните на децата и неонатоложките сестри си носеха АМ, независимо дали аз го ползвах ил не.

# 743
Според мен винаги има анестезиолог, който е дежурен. Когато обсъждахме момента на раждането с д-р Д. Илиев, той ми каза кой анестезиолог ще бъде на работа в следващите дни. Като ме приемаха, питаха ще искам ли епидурална, акушерката не знаеше, че вече сме обсъждали въпроса с доктора, така че - по пътя на логиката - е била наясно, че има наличен анестезиолог, който може да ми я постави, ако искам.

Не знам дали е възможно обаче да се договориш някой конкретен анестезиолог да дойде, в случай, че не е на работа в деня, когато раждането започне. Но това може да се провери на място. Все пак е важно кой и как поставя анестезията.

# 744
Здравейте. Искам да попитам тези, които вече са раждали в Токуда, макар и да съм почти убедена, че това е вече обсъждано (извинете ме за повтарянето ако е така)- какво си носите в болницата - за вас и за бебето?

Аз си следя в Токуда бременността и смятам да раждам там, следи ме Кирякова. Доволна съм, макар че отначало си имах съмненията,
предимно заради това, че не си даваше телефона за спешни въпроси (въпреки, че прекрасно я разбирам).

Имам си много на ум обаче за очните... преди 2 седмици отидох да ми направят пълен преглед, за да ми дадат становище за раждането... Прегледът мина уж добре, макар че не ми обясниха какви са тези "зони на бяло без натиск", които се наблюдават в ретината, в крайна сметка за мен беше важно да има становище, макар и да изглежда като презастраховащо (препоръчаха ми секцио, макар че вероятно нищо нямало да ми стане и ако родя нормално). Проблемът е, че вече 8 дни се боря с невероятно "приятен" вирусен конюнктивит и съм почти убедена, че си го лепнах там от прегледа. Искрено се надявам да се излекува напълно преди да родя, че не знам как ще си опазя бебето...

# 745
  • Бургас
Имам си много на ум обаче за очните... преди 2 седмици отидох да ми направят пълен преглед, за да ми дадат становище за раждането... Прегледът мина уж добре, макар че не ми обясниха какви са тези "зони на бяло без натиск", които се наблюдават в ретината, в крайна сметка за мен беше важно да има становище, макар и да изглежда като презастраховащо (препоръчаха ми секцио, макар че вероятно нищо нямало да ми стане и ако родя нормално). Проблемът е, че вече 8 дни се боря с невероятно "приятен" вирусен конюнктивит и съм почти убедена, че си го лепнах там от прегледа. Искрено се надявам да се излекува напълно преди да родя, че не знам как ще си опазя бебето...

С апарата на Голдман ли ти правиха прегледа?

# 746
nani-banani, да.

# 747
  • в Кошера
Здравейте. Искам да попитам тези, които вече са раждали в Токуда, макар и да съм почти убедена, че това е вече обсъждано (извинете ме за повтарянето ако е така)- какво си носите в болницата - за вас и за бебето?

За себе си - бельо, нощници, чехли, тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби, гребен, демакиант, крем и т.н.)

За бебка - нищо  Peace

По време на престоя ми ми донесоха лаптопа, помпата за кърма (спаси ми живота направо, бях пред пръсване), дрехите за изписване за мен и бебка  Wink

# 748
За себе си - бельо, нощници, чехли, тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби, гребен, демакиант, крем и т.н.)

Аз нощници ползвах техни - имаше дни, в които сменях по 3 на ден  Blush, а и реших да не клепам моите...  Crazy

# 749
  • София
Тъкмо щях да питам да не би вече да не дават техни нощници. Първия път си носех моя за всеки случай, но така и не я облякох. Сега пак ще взема една да имам, но мислех да карам с болничната, че става голямо мазало - и по време на раждането и после с лохиите, може да стане фал.
Иначе за бебето е хубаво да имаш ръкавички, за да не се драска по лицето.
А за теб - подплънки за кърмачки, кремче за гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт