Болница Токуда - тема 5

• 106 232
  • 889
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Здравейте,
бременна съм в 11г.с. и днес на консултацията ми казаха, че ще се наложи да ми се прави серклаж, защото при първото раждане на се ми зашили добре шийката на матката  #2gunfire
Този път аз искам да раждам в Токуда и за това и серклажът там ще направя. Може ли някой да ми сподели как протича процедурата? Колко време се лежи в болницата? Пият ли се после медикаменти?
Също се чудя при кой лекар да отида. Колебая се между Димитров, от който вече имам лични впечатления и Лазарова, която не съм виждала, но за която чух добри отзиви. Някой може ли да ми каже кога приемат тези лекари? За Димитров е понеделник сутрин, но за Лазарова не знам кога. От наблюдаващия ме гинеколог (не е от Токуда) разбрах, че ще ми даде направление, но ако няма часове в необходимата седмица и се наложи да платя колко горе долу струва манипулацията?
Приятен ден и предварително благодаря за съдействието  bouquet

# 856
  • София
duhchedobi, аз съм при Димитров и само да кажа, че той сега е в отпуска от 1 до 20 септември. Както и marta7 е писала, той приема понеделник сутрин. Така че най-рано на 20-ти ще може да говориш с него.

# 857
  • Бургас
......., но за Лазарова не знам кога.

За серклажа не мога да ти отговоря, но иначе д-р Лазарова приема във вторник.[

# 858
Момичета, искам да попитам как стои въпросът със стволовите клетки в Токуда?Предлагат ли такава опция?На нас ни е належащо!Рових се в сайта но нищо не видях по въпроса newsm78

# 859
  • София
Мари, самата болница не предлага съхраняване.

Трябва да сключиш договор с банка за съхранение на стволови клетки, и от тази банка медицински лица идват по време на раждането да вземат материала.

Таксата за влизане на екип от банка за съхранение на стволови клетки е 300 лв и се заплащат в Токуда.

Съвсем скоро, живот и здраве ми предстои минаване през тази процедура, а договор сключихме преди 2 седмици. Като мине всичко мога да разкажа, ако те интересува. 

Най-добре разгледай банките и си харесай, другото е лесно... Hug

# 860
Благодаря ти Фъстъчка Hug Нямах представа как стоят нещата Hug
А колко време предварително трябва да заявя в Токуда, че искам такава процедура?Ние ще ги съхраняваме доста кратко време , тъй като ще се наложи да ги използваме веднага.

# 861
Мари, самата болница не предлага съхраняване.

Трябва да сключиш договор с банка за съхранение на стволови клетки, и от тази банка медицински лица идват по време на раждането да вземат материала.

Таксата за влизане на екип от банка за съхранение на стволови клетки е 300 лв и се заплащат в Токуда.

Съвсем скоро, живот и здраве ми предстои минаване през тази процедура, а договор сключихме преди 2 седмици. Като мине всичко мога да разкажа, ако те интересува. 

Най-добре разгледай банките и си харесай, другото е лесно... Hug

и мен ме интересува този въпрос, има ли конкретна банка, с която работят или мога да си избера която реша, защото четох, че определени болници работят само с определени банки?

# 862
  • София
Мари,

В Токуда е достатъчно да предупредиш доктора, с когото си избарала да раждаш.

Всичко останало зависи от банката за съхранение.

При сключването на договора, те ти дават един сет (кутия с материалите за събиране на клетки или пъпна връв), който остава у теб. Когато раждането тръгне, взимаш сет-а и се обаждаш в банката (имат 24-часово обслужване), казваш им, че раждаш и те идват в болницата.

Щом ще ги съхраняваш за кратко време, може да се договориш с банката за някакви други финансови условия, а не за целия период, но не знам дали е възможно. Стискам палци всичко да е наред с използването им, щом се налага явно имате причина  Hug

Беба,  аз също се интересувах с коя банка работят в Токуда, но до колкото разбрах работят с всички. Условието е само да платиш на болницата 300 лв за допускане на екипа, който ще взима стволовите клетки. 

# 863
Фъстъчка, отново хиляди благодарности за подробната информация Hug
Още тези дни ще се обадя на банката , към която ще се насоча за да ми обяснят по-подробно.

# 864
marta7 аз правих серклаж при д-р Колева, тя ме и следи и съм изключително доволна от нея.
Приеха ме сряда, четвъртък в 8ч беше манипулацията, от вечерта ти включват антибиотик венозно, след това съм лежала 2-3 дни, вливат ти кормагнезин, биеха ми нош-па и венозно антибиотик. После като ме изписаха пих 7 дни антибиотик и слагах свещички да се предотвратят гъбички, общо 10 дни.

За стволовите клетки има общо взето малък избор, едните са клиника Малинов, другите бяха една белгийска фирма Струва около 3500лв. Подписва се договор малко преди раждането, и в деня на раждането екипа идва, свършва си работата и така.

# 865
Благодаря за отговорите, вие към коя банка сте се насочили и защо? Simple Smile

# 866
Аз пък имам въпрос за т.н. "обменна карта".
Няма проблем.Носих след доста проблеми с доктора по ЗК, но така и не се стигна до нея.Носих и всички изследвания Peace.Проблем няма и с направлението.От Токуда могат да го издадат.Моето по ЗК изтече защото преносих и от Токуда ми издадоха ново Peace.
За избора на неонатолот аз не съм избирала.Много исках...., но май които беше дежурен се падна.Аз дори не помня кой беше ooooh! толкова съм била замаяна, пък уж родих лесно.Губят ми се някои моменти.
Много съм доволна от неонатолозите - д-р Масларска, д-р Калайджиева - много е грижовна, мила, спокойна, д-р Константинова Peace

# 867
  • Бургас
Аз пък имам въпрос за т.н. "обменна карта".
Много съм доволна от неонатолозите - д-р Масларска, д-р Калайджиева - много е грижовна, мила, спокойна, д-р Константинова Peace

Хъни - Бъни, много успокояващо ми действат думите ти за неонатолозите  Hug. Честно да ви кажа за себе си грам притеснение не изпитвам за раждането, но мн държа на добрите неонатолози, нали на тях поверяваш в крайна сметка най  - голямото си богатство.

# 868
Аз 2008 родих в Токуда в 25 седм. Благодарение на грижите на д-р Масларска и нейния екип имах шанса да се радвам няколко месеца на нашата дъщеричка. Този път вярвам в добрия край и нямам търпение да се видя с тях отново. Отношението е страхотно, първо хора, после професионалисти.
Уникален екип, всичко е на ниво.

# 869
  • Бургас
Аз 2008 родих в Токуда в 25 седм. Благодарение на грижите на д-р Масларска и нейния екип имах шанса да се радвам няколко месеца на нашата дъщеричка. Този път вярвам в добрия край и нямам търпение да се видя с тях отново. Отношението е страхотно, първо хора, после професионалисти.
Уникален екип, всичко е на ниво.

nikolina-pikolina  Hug Hug Hug И аз вярвам, че всичко ще бъде наред този път именно затова избрах Токуда. Силно те прегръщам и стискам палци радостта ни този път да не е кратка.

Общи условия

Активация на акаунт