Болница Токуда - тема 5

• 106 231
  • 889
  •   1
Отговори
# 870
Нани а ти при кой ще раждаш? Виждам, че си малко по-напред от мен. Аз съм при д-р Колева.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 22:01 от nikolina-pikolina

# 871
Има ли мама , която е раждала нормално без окситоцин в болницата?
Аз от много чудене между Илиев и Лазарова сега прибавих и Кирякова към списъка си Laughing

# 872
Има ли мама , която е раждала нормално без окситоцин в болницата?

Да, аз  Peace

# 873
 mari:) на мен тя ми беше на 1 раждане, водеща беше д-р Кръстанова, а д-р Кирякова ми държа ръката и ме напътства. Много е готина. Аз харесвам всички там, нямам забележка към някой. Който ис избереш, няма да сбъркаш.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 15:58 от nikolina-pikolina

# 874
  • Бургас
Нани а ти при кой ще раждаш? Виждам, че си малко по-напред от мен. Аз съм при д-р Колева.

nikolina-pikolina,  при д-р Лазарова съм. А твоя термин кога е? Всъщност предполагам ти ще си секцио?

Мари, този окситоцин и мен мн ме тормози  Simple Smile Естествено при теб ситуацията е др , разбирам че окситоцина ти е противопоказан ,заради руптура на матката. Не съм обсъждала с Лазарова темата за окситоцина, т.к. мисля че на първата ни среща беше твърдо рано, но все пак ще й кажа, че желанието ми е по възможност без никакъв окситоцин, вече ако ситуацията го изисква е др въпрос.

# 875
buggy-->, ти заяви желанието си без окиситоцин предварително ли?
nikolina-pikolina , благодаря ти  Hug
nani-banani , ще ми бъде интересно после да споделиш гледната точка на Лазарова, предполагам , че ще се съобрази със желанието ти Hug А епидурална ще ползваш ли?Аз за мен си мисля, в краен случай и то към 6см разкритие, ако болките са ми непосилни за мен или пък ако се чувствам много изморена, но силно се надявам щом няма окситоцин да не се наложи епидурал.
Иначе преди бях твърдо убедена , че човекът , който ще ме изражда трябва да е мъж! Първият ми гинеколог , който ми следеше бременността беше страхотен човек и лекар!Сега обаче си мисля, че по-добрият вариант за мен е жена , а и Кирякова и Лазарова са специализирали точно в акушерство и гинекология и родилна помощ.Сигурна съм , че както казвате , когото и да избера няма да сбъркам Hug

# 876
nani-banani, моя термин е след 2 месеца, има още време мишките да стоят на топло. И мисля, че 100% ще сме за секцио, че доки няма да рискува да вади две бебета и две плаценти.

Макар че предното раждане пак бяха 2 бебета и 2 плаценти, мина доста бързо (като изключим предродилните болки и контракции в продължение на 22ч).

д-р Лазарова е много "за" нормалното раждане, така че със сигурност ще се съобрази с теб, ако и тя мисли, че таша ще е най-добре.

mari:) ти кой си избрала?

# 877
nikolina-pikolina , преди се чудех между Илиев, Лазарова и Кирякова, сега между Лазарова и Кирякова newsm78, но май клоня към Лазарова .
Твоят термин за ноември ли е?Всичко ще е наред сигурна съм, ще гушкаш две слънчица, няма по-голяма радост от това Hug Нашата първа братовчедка скоро роди близнаци-момченца Hug

# 878
Мари, бях се уговорила предварително с д-р Илиев, ако всичко е наред, да родя без окситоцин (става въпрос за детето, защото в Бг надали някой ще се навие да изгонва плацентата без окситоцин). В деня на раждането помолих сестрата, която ми сложи абоката и системата след това, да не ми слага окситоцин и че това ми е уговорката с доктора. Това беше  Peace

# 879
buggy, мерси за отговора!Явно всики лекари там се съобразяват с желанието на родилката Hug

# 880

buggy, мерси за отговора!Явно всики лекари там се съобразяват с желанието на родилката Hug
Общо взето се съобразяват, стига да не искаш някакви фрапиращи неща  Peace 

# 881
  • София
Момичета,
Време ли е да пускам нова тема?

# 882
  • Бургас
Момичета,
Време ли е да пускам нова тема?

Май , да . Доста поизписахме Simple Smile

nikolina-pikolina , ооо, имате време . Стискам палци бебчовците да си кротуват още малко, а пък иначе и на мен ми се струва, че секциото в твоя случай ще е по  - добър вариант  newsm78

Мари, обезателно ще споделя и предварителните разговори , а после живот и здраве и за самото раждане  Simple Smile За епидурална , да ти кажа първия път раждах без и като имаш предвид, че бях с окситоцин и издържах. Аз отидох с шест см. разкритие, болките бяха съвсем поносими, точно като стандартните ми менструални болки, нищо по  - особено, но в момента в който ми включиха тази гадост окситоцин , стана някакъв кошмар  Shocked Не съм викала въобще , даже и звук не съм издала , но окситоцина така ти бърка в мозъка , че... Имам чувство ,че не бях аз , и страшно много ти взема от силите. После при самото изкарване на плацентата не са ми слагали, но може би защото вече достатъчно си бях получила. Та така няма да се възползвам най - вероятно от епидуралната.

# 883
nani-banani , и аз така си мисля, че с окситоцина болката е по-голяма и тогава по-често се прибягва към епидурала.Иначе там , където живеем епидурала си влиза към раждането, здравната каса си го поема, и без окситоцин всички раждат с епидурална, но наистина ако може да се избегне е по-добре.

# 884

Общи условия

Активация на акаунт