Болница Токуда - тема 5

• 107 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 570
Дори да разрешат разходки при контракции, то е до напъните.Тогава вече те качват на магарето и почват да те дирижират и или се  разкъсваш или те те резват.
С две думи пак кофти.Но лекарите гледат на тях да е удобно, а не мислят за естеството ан родилния процес.

# 571
Момичета, Hug
При мен нещата са молко по-сложни тъй като трябва малко повече търпение от страна на избраният доктор , искам да съм нормално след секцио.Не се препоръчва система с окситоцин в моя случай, трябва да се изчака нормално родоразширение, дори и да става по бавно.
Явно първо трябв да обсъдя всичко с док, така , че сигурно ще се консултирам и с двамата-Лазарова и Илиев.

# 572
Как протича предизвикването на раждане в Токуда?  newsm78 Confused

# 573
За позата на раждане - аз до последно бях в предродилна, напъвах си клекнала, права, легнала на една страна /контракциите бяха ужасни и по-едно време изобщо не исках да ставам от леглото, седнала въобще както ми беше удобно,  едва накрая отидохме в родилна и се качих на магарето, на 5-6 контракция родих, така, че не се седи до припадък на магарето.

# 574
  • София
Дора, не мога да разбера как така се изказваш толкова компетентно без да си имаш и грам представа как точно стоят нещата в тази болница.
За твое сведение точно като ми почнаха напъните, докторът ме НАКАРА да стана права, за да може гравитацията да помага. И понеже едвам си стоях вече на краката предложи да поседна на седалката в тоалетната, където 2 акушерки ми държаха ръцете и ми помагаха със съвети за дишането. Едва когато главата проряза ме преместиха в родилна зала. Там също не бях в хоризонтално положение, а прегъната напред, под ъгъл 45 гр, като доктора ми придържаше гърба, за да може да стимулира бебка да излезе по-бързо. Точно след 2 напъна главата й излезе без грам разкъсване. Но понеже едната й ръка тръгна напред, се наложи да ми направи 2 външни шева.
Така че, ако няма какво да споделиш от личен опит, опитай да се въздържаш от коментари в тази тема.

# 575
Има изключения явно.А не съм забелязала тази тема да  е само за родили в Токуда.
Някои доктори ще си отворят очите и ще нарушат наложените рутини и процедури, други ще си я карат пол старо му.
Но макар и бавно, промяна има и то не самов Токуда.

# 576
  • София
Има изключения явно.А не съм забелязала тази тема да  е само за родили в Токуда.
Някои доктори ще си отворят очите и ще нарушат наложените рутини и процедури, други ще си я карат пол старо му.
Но макар и бавно, промяна има и то не самов Токуда.

Всъщност темата е точно за раждалите и имащи намерение да раждат в Токуда, така че поста ти може да заблуди някоя майка, че в тази болница я карат по стария български обичай да те приковават към леглото, което обаче въобще не отговаря на истината. И аз напъвах в поза, удобна за мен - клекнала, опряна на леглото или стената, ако исках и на челна стойка можех да застана. Едва когато проби главата ме качиха на магарето за един последен напън.

# 577
Темата е за болница Токуда, не само за ражданията там
То и аз се записах с надежда да се дискутират и другите отделения, ама ми е ясно че повечето мами се интересуват главно за раждането там Laughing

# 578
  • софия
Момичета, ние с моите бебета вече сме на финалната права-след 2 седмици влизам за секцио и искам да попитам как се процедира при изписването с почерпката за екипа-преди доста време някой беше питал и тогава останах с впечатление, че там им е забранено и нищо не се носи, но съвсем скоро майката на моя приятелка лежа в друго отделение и тя си ги почерпи както се прави по другите болници и беше много изненадана, че моята информация е друга.Та да попитам наскоро раждалите майчета как се процедира?

Имам и още един въпрос-кой е входа на болницата, през който изписват бебетата?Някъде отзад ли е?

# 579
Фея, щом те интересуват други отделения ще ти споделя за детското в Токуда. Мотаха ни изключително много при приема, въпреки че детето беше с над 40С и ревеше неистово. Бяхме със записан час + направление за хоспитализация. След  час и половина чакане и питане пред кабинета, най-накрая ни приеха. Доктора без да прегледа изобщо детето започна да ни изнудва за ВИП стая. Аз повтарях, че не искам, той повтаряше, че трябва, ако искам изобщо да ни приемат. А ако не искам, да вървя в друга болница, дори ми препоръча 2-3. После сестрата, която ни попълва документите.. естествено вече се бях съгласила за ВИП стая ...не спря да мърмори и заплашва, че ще хвърли всичко и ще си тръгне.
Когато най-накрая ни качиха в детското отделение нещата коренно се промениха. НА секундата пуснаха една камара изследвания, резултатите излязоха също бързо. Сложиха малката на системи с някакъв много хубав антибиотик. Вдигнаха я на крака за 4 дена.  Междувременно имаше и много лоши моменти свързани с непрофесионално държане на някой хора от персонала, но в крайна сметка излекуваха детето и съм доволна.
Японското чудо в това отделение е силно побългарено и ме разочароваха. Все пак отново бих отишла там поради липса на по-добра алтернатива. Имат хубава техника и я използват, а не я държат завита като в други болници. Но така или инъче нямаш ли пари - гледай си работата..... както нежно ми намекна доктора от приемната.

# 580
Благодаря ти за споделеното- ние също сме лежали там, с коренно различни впечатления съм, слава Богу Peace

# 581
  • София
Момичета, ние с моите бебета вече сме на финалната права-след 2 седмици влизам за секцио и искам да попитам как се процедира при изписването с почерпката ...
Имам и още един въпрос-кой е входа на болницата, през който изписват бебетата?Някъде отзад ли е?
Мози, аз раждах там, но преди 2 години. Но моя позната наскоро ражда там и каза, че не е черпила нещо. Мисля, че лекарите понякога приемат почерпка, но аз съм с наблюдения, че после не се възползват от нея. Докато лежах в родилното много пъти ни даваха подобни почерки. А предполагам ти не би искала това, което носиш после да бъде дадено на друг. Поне аз не бих искала, иначе няма смисъл.
Бебетата изписват на кофти място - една малка площадка, която води към един страничен изход. Но после не пречи да излезете от главния вход/изход (след като слезете с асансьора и правите един преход през първия етаж)  Wink
Пожелавам ти всичко да мине по вода и две прекрасни здрави слънца на скорошния финал   bouquet
И непременно да се похвалиш!

# 582
За почерпката като влезете в отделението ще видите, че има адски много икони, саксиийни цветя, картини и т.н. - значи в такъв вид благодарности може. След като съм родила мъжа ми е занесъл на регистратурата почерпка, но какво не мога да кажа. При самото изписване не сме носили и подарявали нищо -то излиза само дежурната сестра да подаде бебето. Мисля си все пак, че може да се занесе отделно цветя, бонбони и т.н. на израждащия лекар.

За другите отделение - какво да ви кажа - имам впечатления от стоматологичния кабинет към ДКЦ-то, безкрайно доволна съм, от неонатологията, малечка лежа там в интензивен сектор 15 дни след раждането - еми тези хора, колкото и добри специалисти да са направо ни скъсаха нервите, нищо не казват, ти ги питаш, те не ти отговарят нищо конкретно, не ни дават бебето, пускат ни за по 5 минути на ден да го видим, хем било добре, хем не го изписват, всеки ден ни лъжеха, че днес ще ни го изпишат и всеки ден си измисляха някакво оправдание - нали се сещате за една родилка какъв шок е това... Хем си викаш то е в добри ръце и не смееш да си го вземеш на своя глава, хем никой не ти обяснява защо не ти го дават. Накрая разбрах каква е работата - натях им плащат за леглоден за всеки пациент и те имат изгода от това да лежат повече пациенти там и да ги лекуват - когато ми дадоха епикризата  си бяха измислили още 3 дни престой - уж елажала до дадена дата, а тя вече беше вкъщи, от визитациите си бяха съчинили разни наблюдения, сложили им един допълнителен ехограф - та това е, ползват клинични пътеки. Мотаха ме за епикризата 3 дни след като изписаха малката, тоест до датата до която бяха написали  престоя, а тя си беше вкъщи вече 3 дни.

# 583
Stefi Stefi , супер, благодаря ти за отговора.
А ти при кой доктор ражда?
Аз все още се двоумя между д-р Лазарова и д-р Илиев, не мога да взема решение, но когото и избера предполагам няма да сбъркам.
Раждах при Илиев. И Лазарова и Илиев са добър избор. Той като излезе в отпуск, ме "завеща" на Лазарова.
За него със сигурност мога да кажа, че е супер лекар. Притежава всички качества, от които се нуждае една родилка - разбира си от работата и едновременно с това е много внимателен, комуникативен и грижовен. Той е привърженик на нормалното раждане и мисля, че в твоя случай е много подходящ  Peace

# 584
  • в града на вечния купон
Момичета, ние с моите бебета вече сме на финалната права-след 2 седмици влизам за секцио и искам да попитам как се процедира при изписването с почерпката за екипа-преди доста време някой беше питал и тогава останах с впечатление, че там им е забранено и нищо не се носи, но съвсем скоро майката на моя приятелка лежа в друго отделение и тя си ги почерпи както се прави по другите болници и беше много изненадана, че моята информация е друга.Та да попитам наскоро раждалите майчета как се процедира?

по принцип в Токуда е ЗАБРАНЕНО черпенето, но аз дадох две кутии бонбони на АГ акушерката и на медицинската сестра от неонатолигията.
На лекарката-при консултацията и занесах подарък и на тази, която бях на ЖК при нея

Общи условия

Активация на акаунт