Юлски бебета-Тема 33

• 24 649
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Защо, пише си :
Май
19 работни дни
Да де за май е ок. Ама за април е грешно. Както и да е.
Аз пък много се дразня, че ги изчисляват така на дни и се получават различни суми за месеците. Би трябвало да е на месечна база, както сме се осигурявали на база месечната заплата (която е фиксирана за месеца, изключая случаите когато си в болничен, но това е отразено в осигурителния доход). Смятам, че това е начин да намаляват обезщетението.

# 361
Цветен прашец прочети това http://www.biberonbg.com/info/otit.htm и поискай второ мнение за ушички за свое спокойствие заведи я на УНГ - да ти е мирна главата щом имаш съмнения и да си спокойна, защото отита може да протече без температура до колкото знам.

# 362
  • София
Сириус благодаря, много полезна статия. Мисля утре ако няма подобрение да я заведа на контролен преглед и на един УНГ за страх лозе пази.

# 363
Рал, и аз съм на твоето мнение по повод изчисленията. Peace
И аз не мога да повярвам ,че съществуват такива изверги. #Cussing out Нямам думи да опиша това което чувствам . Откакто разбрах сутринта за детето не съм на себе си. Cry
Момичета как се казваше помпата за нос която се включва към прахосмукачката.

# 364
  • София
Момичета как се казваше помпата за нос която се включва към прахосмукачката.
Baby vac  Peace  http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960

# 365
  • София
Прашец, докато си пусна поста и Сириус е отговорила, същата статия тръгнах да пускам и аз, наистина заведи Прашинкова на контролен преглед и педката ще ви погледне и ушите.Моята Калинка взе да се буди посред нощ, по 1-2 пъти, а това не й е обичайно и аз съм извикала нашата да дойде да й погледне ушите днес , но ние вече боледувахме и има вероятност това да й е слабо място, твърде късичка Евстахиева тръба  ooooh!

Миме, сподели кой е хомеопата?И питах и за количката, но сигурно не си прочела, от къде я взехте, че и аз съм я харесала, а никак не ми се обикаля.

Сафо, в края на месеца обмисляме да бъде кръщенето.Мерси за идеите, но дететнцето им никак не е мъничко, и трудно бих могла да му взема нещо дето си няма, но ако не е икона, ще бъде бижу за самата кръсница, да й остане за спомен и на нея.

# 366
# 367
Тъй като заговорихте за кръщенета, да споделя и аз как планирам нашия празник, че ще е малко по-алтернативен.. Ще празнуваме рожден ден и ще правим кръщене едновременно за 26 юни в Пазарджик, в къщата на вън (най-вече заради дядо Влади, който само така ще може да присъства). Ще дойде любимият ни отец и ще го кръсти на място. Много се чудех дали ще се съгласи и вчера потвърди, ще дойде, ще носи купел.. явно няма да е с мотора този път. Simple Smile За сватбата ни на 4 юни пристигна от Велинград с мотора си и ни венча на открито в Дипломатическия клуб в Горна баня, беше много приятно. Той е приятел на дядо Влади по рокерска линия, страхотен е отец Тони и църквата му във Велинград е много приятна - там кръстихме Юлиана.  Та така, надявам се да се получи хубав празник, ще има много роднини и приятели.

Честити месечинки!
Мила, супер е сгъваемата ваничка! Peace Тя май е единствена и аз питах чичко Гугъл. Ех, какви работи има вече..
Миме, да това е популярното гърне (леле колко народи ми писа, въобще  не очаквах такъв интерес), но Влади нещо не го хареса, само го разнася из къщи, Мила ще пробва бръмбарите. Wink Хайде дано помогне вълшебното шишенце! Такива играчки с уцелване на формите имаме от Юлиана, но Влади още не схваща, аз му ги намествам и той ги бута и разнася. А за сгъваемото - то нали е Tommee Tippee, четох, че в много магазини имало тази марка, Вис Виталис и други големи, а в Мадъркеър цените били завишени. Та може да се провери и в другите магазини, ако някой има път.. И аз исках да питам за консумативите?
Грацийка, радвам се, че Мими е добре! И ние така се кърмихме буквално до няколко дни, откакто въведох закуска отпадна едното кърмене предиобяд, на обяд суче след като се нахрани за приспиване повече, въобще хапва си вече, а доскоро се оплаквах, че само цицка признава, порасна момченцето ми! Като се събуди се кърмим и още поне 2 пъти до заспиване. Давам и плодове предиобяд и следобяд. Иначе през нощта продължаваме да се кърмим поне 3-4 пъти. Въобще да не ти пука от хората, наслаждавайте се! Аз кърмя и на вън, а Влади си изглежда голям и съвсем събирам погледи, че иска и прав да суче.. но ми е все тая.
Маймучне, и аз се замислям за столче, че Влади вече иска да гледа напред (имаме и монитори в колата и е идеално за дълъг път), вероятно ще ползва направо на кака си, а на нея ще вземем друга.
Сириус, ние бяхме в градинката, аз вдигнах Влади,з а да не се наложи да ходя след него, защото това правим обичайно, той не се спира, впечатли се от сирената. Всички наоколо се държаха подобаващо, седящите на пейки се изправиха.
Цветен прашец, още не се знае как е починал Веско. Дано не са засегнати ушичките на Кати, че си е сериозно. Като ги натискаш в центъра реагира ли на болка? Може и просто да си ги пипа, защото изпитвя цялостен дискомфорт, както като им се спи.
Ели, отговарям вместо Мимето, Михаил Михайлов е хомеопата, за който ти бях писала. А така бижута за кръстниците за спомен! Wink

Времето не е чак толкова страшно колкото изглеждаше по прогнозите. Цял предиобяд бяхме на вън, като се събуди  ще сме пак на площадката пред Детски Клуб "Пчеличката Мая" или както е известна на Фантастико, ако някой минава от там ще се радвам да се обади.. Люлките са подходящи за нашите деца, и на пързалките се радваме. И чакам организация за среща, че малко разнообразие..

# 368
Сиси доколкото разбирам ти си дала на Мимето контакта на хомеопата. Предполагам, щом го препоръчваш си доволна?
Аз търся хомеопат, който да поеме освен Ния и баща и. Теодор е с ужасяващ атопичен дерматит. Много дълго време е мазан с кортикостероиди. Чувала съм, че има успешно излекувани АД чрез хомеопатия. Смяташ ли, че този лекар е подходящ и за двамата?

# 369
  • София
Ели, колата на Чико е от продавалника, дори по гумите не личеше, че е ползвана. Хомеопата не е онзи Михайлов от бтв, а дригия, Михаил Михайлов. Каза, че още пърите 2 дни трябва да има положителен резултат от капките, ще ви информирам.
Рал, аз направо записах час за утре и за Филип, той е с АД, сенна хрема и бог знае още какво. Дори няма диагнози  Close Маже се с някакви лекарства, но винаги му излизат някакви лишейчета по ръцете и челото. Доктора каза, че сега не е подходящо за сенната хрема, трябвало да се лекува извън сезона, но него го боли и ръката от половин година и никой не разбира защо.
За сгъваемото гърне, ако е на Томи Типи, занчи няма да става  и на седлака за тоалетна. Техните са само гърненца, а аз държах да става и на седалка, че да не купувам и това. А и искам да ползваме дълго време, и като и пораснат крачетата ще и е ниско, и ще е за истинска тоалетната. За това трябва да е на Мадъркеър.

# 370
  • София
Някой ми беше казал, че майчинството се превежда на втория работен ден от месеца, но явно ще чакаме до утре по незнайни причини.

Не виждам какъв толкова е проблемът, че плащат майчинството на работни дни. Нали изчисленията са правени също въз основа на работните дни за минало време. В годината работните дни са 250 плюс-минус 2-3 дни, няма някакви фрапиращи разлики.

В този ред на мисли - за да минем на МРЗ Cry , трябва ли да попълваме някакви документи или става автоматично? И колко ще вземем за месеца, в който детето навършва годинка? Цялата колосална сума от 240 лв. ли или ще я намалят?

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 15:38 от Cuckoo

# 371
Куку аз знам, че правилото е 2 раб. дни след като работодателят ти подаде декларация номер (не помня кой), т.е. е платил осигуровките за съответния месец. Затова и когато в нашата фирма се забавят заплатите, знам че ще забавят и майчинските. Нашите заплати ги плащат на 2-ро число за предходния, като подават декларацията на 1-ви. Трябва доколкото знам да си пуснеш молба за отпуска и някаква декларация. Ама за конкретните документи попитай в Майчино-счетоводната тема. Там са много отзивчиви.  Peace

Миме да кажеш дали сте доволни, че с този АД на Тео съм се видяла в чудо. Искам да спре най-накрая тези кортикостероиди, но покрай някой екстремен стрес му се обостря много и го сърби нетърпимо.

# 372
Куку, Катя е родена на второ число.За м.юли аз ще взема 216лв./за един РД се пада по 12лв/ Но първо и второ число/или само първо  newsm78/ от месеца ще ми го изчислят на "големите" пари  Mr. Green[/b]

# 373
  • София
Куку, не вторият ден на месеца, а по принцип първият вторник или четвъртък на месеца Аз ги чаках вчера, защото миналия месец ги преведоха на 1-ви, но сега са решили на 3-ти newsm78
За втората година обаче разбрах, че няма да е така - ще ги превждат тези 240 лв чак като се подадат декларациите от работодателя и се пуснат осигуровките на фирмата - и то няколко дн след това, както беше при болничните, т.е парите ще идват най-рано след 20-то число
Относно юли месец - гледаха термина, аз например съм родила на 6-ти, обаче ще ми плащат 90-те % до 11-ти, когато ми беше термина. Остатъка от юли ще е върху база от 240 лв

# 374
  • София
Не виждам какъв толкова е проблемът, че плащат майчинството на работни дни. Нали изчисленията са правени също въз основа на работните дни за минало време. В годината работните дни са 250 плюс-минус 2-3 дни, няма някакви фрапиращи разлики.
Куку, на мен понякога ми идва разлика от над 120 лв на месец. И това е точно в месец декември, например, когато трябват пари за подаръци, софри, сметки  ooooh! Или в месец май, когато има дълги почивки, и всеки ходи някъде и така се охарчва. Едно е да имаш месец от 31 дни, но само 19 да ти платят, какво, през останалите не ядем ли? Не е честно да взимаме по-малко пари, защото е Великден, например. Майчинството се превежда на втория работен ден от месеца, но трябва да е вторник или четвъртък  Peace
А за последния месец, би трябвало да го сметнат средно аритметично, до термин.

Общи условия

Активация на акаунт