Юлски бебета-Тема 33

• 24 649
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Куку аз от доста години се осигурявам на максимум. Това значи максималното възможно обезщетение. Изчислили са ми 83 лв на ден обезщетение. Сама можеш да сметнеш разлика от 1 - 2 - 3 дни колко идва. А осигуровките съм ги плащала на база фиксирана месечна заплата, докато обезщетението е на дневна база. От там се и получават разликите. Нали знаеш как се изчислява по фиш дневната заработка - Основната заплата се дели на работните дни в месеца. Докато тук е обратното и се получава доста несправедливо. Години съм плащала осигуровки на максимума, а сега в доста месеци от годината не получавам максималното обезщетение за което съм плащала тези осигуровки.

Ей това е проблемът!

# 376
Рал, така и не сме стигнали още до д-р Михайлов, но на него съм се спряла след доста проучвания. Опитайте.

Сгъваемата ваничка я видях на живо, много е готина. Купих и сгъваемо гърне, малко паянтово ми се видя, дано нямаме падания, че лесно се разтваря, но така или иначе ще го ползваме като такова само на вън, а вкъщи  като седалка само и ще си го разнасям. За ЕБХ е чудесно! Peace
Видях в Мадъркеър едни гривни против комари - 14 лв. сини и розови, ама защо не взех сега.. Кукумявче, ти май се оплакваше от комари, пробвайте ги, ако искаш!

# 377
Случвало ли се е вашите бебета да потреперват безпричино. Някой назад в темите май беше питал същото, но не си спомням вече.

# 378
  • София
Тан, понякога пишкат така, тези, които практикуваме ебх сме го виждали, но не е задължително.

# 379
Да,Тан, някой беше питал преди и аз бях казала ,че поне при нас това е от пишкането.Почти винаги когато и Петяи Катя пишкат потреперват и се ухилват после  Mr. Green Например днес Петя беше качена на секцията отгоре по голо дупе и така потрепера и сокато хукна да я сваля тя се изпиша  #2gunfire Отиде и под ТВ  Twisted Evil

# 380
Да ви кажа честно, много ми стана притеснено за това потреперване. Confused

# 381
Няма за какво да се притесняваш, на мен самата ми се е случвало  Laughing

# 382
Сиси, би ли дала повече информация за тези гривни?

# 383
  • София
Сиси,благодаря ти,че се сети  Hug
Аз пък днес въобще не чух сирени,глуха ли съм,незнам  newsm78
А за момченцето според мен може и самичко да е паднало в реката и от течението да се е обезобразило,а и казаха,че няма следи от насилие.Нали е било болно от аутизъм,знам ли,изгубил се е и е тръгнал нанякъде.Как не е попаднал на някой човек,жалко.  Confused

# 384
  • София
Сиси за момченцето така го написах защото като станах в някои от сутришните блокове по телевизията казаха: "намериха трупа на убитото 7 годишно момченце", след това се наложи да излезна и повече нищо не съм чула за случилото се с него, сега ще слушам в късните новини, но дори и то да не е убито е факт, че съществуват по света изверги (защото не мого да ги нарека хора), които убиват деца. За ушетата като ги натискам не реагира като да я болят, но утре ще направя една консултация с педито все пак и ако е необходимо ще я заведа и на УНГ.
Сгъваемите ванички и гърнета са много идейни и като за път изглеждат супер удобни.
Тан и аз съм я виждала Кати напоследък така да потреперва. Не практикуваме ЕБХ и не мога да определя дали е когато пишка, но щом момичетата имат наблюдение сигурно е така.

# 385
Тан, ние ходихме на невролог с Ния заради такова притреперване, защото се беше появило преди ваксина. Безобидно е, не се притеснявай.

Ния днес игра Пепеляшка. Загуби си обувчето и тръгнахме обратно да си го намерим. И насреща ни, като в приказките Принца (батко в ученическа възраст) лети (но на колело, не на кон), държи  обувчето на Нийчо в ръка и я търси. Голяма забава.

# 386
Момичета, благодаря за отговорите. Малко ми поолекна, че нали знаете колко малко ми трябва и как бързо, бързо се вкарвам в разни филми.
За момченцето, милото то, ще ми се да вярвам че е нещастен случай, защото противното ме изпълва със страх и ужас.
Прашец, от нашата педиатърка зная, че това натискане по ушетата е вече устарял начин и не винаги реагират така на болка, ако е възпалено ухото. Задължително се гледат с / как беше този уред/, само така може да се каже дали има възпаление.

# 387
           Здравейте  момичета,

Ние се върнахме се от нашето приключение по северното Черноморие. Изкарахме си много добре, особено Санди. За две седмици някак си порасна, дръпна на височина, сега изглежда  по-слабичък и издължен. В момента природата там е много силна, всичко расте много бързо и има особен енергиен заряд, и това даде отражение на детето. Заспиваше за няколко минутки, спеше по цяла нощ, без да се е хранил повече за вечеря. От София тръгнахме със сополки – там минаха за една вечер без лекарства. На един плаж намерихме минерална вода, която се излива в морето и там се далдисвахме. На мен ми беше трудно, защото водата в комплекса не става  за пиене, а за готвех за Санди и трябваше да изварявам всичко. Тежеше ми, че трябваше и да пера на ръка. Като изключим това, всичко беше ОК.  На кулинарния курс се научих да  готвя мароканска кухня, ходих и на винен курс и дегустация. Посетихме и няколко културни мероприятия: панаира  на  Балчик,  фестивала за религиозна музика в  село Оброчище  и фолклорния събор за деца в Каварна.  И през цялото време ядохме много, много риба. Успяхме и да си докараме три замразени калкана. С една дума, който има възможност, сега е идеално време за море: зелено, чисто, на хората им се работи, има много риба и малко туристи.

Чета и се чудя за сгъваемата ваничка. Аз отдавна не използвам подобно нещо. Нали за къпане става въпрос?

Маймунче, в магазина си смлях брашно от елда, киноа и просо. В началото ги давах разделно, а сега съм ги смесила. Слагам  в тенджерата малко вода, добавям една препълнена супена лъжица брашно, разбивам с тел. Ако има нужда добавям още вода, да стане като рядка боза. Слагам на котлона, бъркам, като кипне котлона на 1, слагам капака и засичам 15 минути. Махам от котлона и слагам малко масло. Добавям сиренце или плод.

Лека нощ на всички и приятни сънища! Hug Hug Hug

# 388
  • София
Тан, и аз да потвърдя, че се случва при пишкане. Даже и на мен. Wink
Медула, да нацелуваш Пепеляшка. Heart Eyes И все така Принцовете да тичат след нея. Wink
@ми, много места сте посетили, кога успяхте? Аз като отида на морето така се размазвам, че трябва с лъжица да ме събират. Blush А ваничката е за къпане.Аз ползвам даже и за малкия батко.
Мама Диди, в тази връзка имам въпрос към теб- знаеш ли да има някъде в Бургас обществена пералня? Имам предвид такава, в която да си пускаш само твоето пране, а не да го давам на някого и да се пере кой знае с чии дрехи. Stop

# 389
Медула, ех как се хилих до полуда по нощите с Пепеляшката ти Joy Joy Joy.
@ми, добре се завърнали, много интересно звучи. За прането ти съчувствам, аз лично мнооооого мразя да пера на ръка.
Мише, честит рожден ден, много, много щастие и здраве  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт