152ра чистак-бърсак нова НЕМСКА тема

• 38 831
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • Am Dorf (BB)
Момичета, zасилила сzм се да гледам билети вzв флуг.идеало.де... И се zамислих като ба6 Тома неверни следното- читави ли са всички фирми, които предлагат билети там? Преди винаги сzм си купувала директно от страниците на дадената авиокомпания и сега ми е сефтето с идеало Blush

# 691
Татяна, моите деца са много различни едно от друго.
Сина ми и до сега не се е научил да клюкари или да издава други деца. Но той трудно се оплаква и сигнализира, когато има нередност, дори и тя да касае него. С него ми се налага да се справям с другата крайност.
При дъщеря ми е по-различна ситуацията, тя понякога издава, какво знае и е видяла, но не клюкари винаги, не е прекалявала. Наблюдавам, че от известно време е по-способна да пази тайни и да не клюкари.
При Милена това може би е породено от ситуацията, в която е в момента. Пък и тя е все още мъничка и едва ли осъзнава какво прави.

И друго ми прави впечатление - тук децата се клюкарят много повече отколкото в Бг.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 18:30 от ~Бубето~

# 692
мерси за всички поздрави! Честито и на Мирел на патерица!

Ние вчера си изкарахме спокеон праник - ходихме на един вилдпарк, хранихме елени и кози, гледахме вълци, шоу с орли и лешояди. В отчетната ме потресоха с някакви цени за детски клубчета за по 300лв за детски рд

Татяна, Ясмин в момента клюкари много - постоянно докладва Ноеми какво била направила. За в градината не са ми казали подобно нещо, не знам какво да ти кажа, ама поговори във всеки случай с нея  - смятам, че ще разбере.

Аз днес бях изненадана с веста, че от 1.12 позволяват Ясмин да се премести в групата до 18ч. Много ми е скунфузно - хем го исках, за да може живот и здраве от юни другата година да са заедно с Ноеми и да мога да си работя спокойно на цял ден ..хем ми е гадно, че учителките в тази група са много готини. И то даже днес още по-гадно ми стана, че ми го каза точно любимата от 3те учителки там ...

# 693
  • Germany
Татянка, при моите седи така положението - Александър е бил винаги с много голяма уста, нон стоп говори, всичко докладва, при него нищо не остава незабелязано, много е наблюдателен и всичко си коментира и споделя. В детската градина той докладваше всичко, имаше един случай - бяха на театър и другите не разказвали нищо и някои родители дойдоха да се информират от Александър - те си го знаеха че е голямо дрънкало  Laughing От както отиде в първи клас обаче - тогава и аз и той се запознахме с думата петце  Wink До този момент никой никога не е правил проблем. Сега той си знае какво е, имат си правила кога трябва да ходиш при учителката и какво да и докладваш и той ги спазва, даже в определени ситуации се престарава, но е ОК.
Симон клюкари на всяка втора дума - на него това му е същността сега - да клюкари брат си  Mr. Green Mr. Green - Саши не яде, Саши не иска да играе с мен, не иска да направи влака и т.н.

Аз го намирам за хубаво, че детето е наблюдателно и си споделя впечатленията, отворена е да говори и с децата и с учителките. Това за мен е по-добрия вариант от дете, което нищо не казва, всичко трупа в себе си и в един момент се оказва, че не си познаваш детето, защото то не ти е споделяло мислите си. А за всяко едно "клюкарене" детето има обяснение защо го казва - примерно могат да я попитат защо е толкова важно да им го каже определеното нещо, и ще чуят от нея мнението най-малкото. Децата обичат да се обосновават защо са отишли и казали това или онова на учителката - поне повечето около мен са така. По коментара на едно дете за действия на друго можеш много да разбереш и е предпоставка за много разговори.

Аз май много се отплеснах..........сори  Embarassed

# 694
За мен има разлика между споделяне и клюкарене.
А дали едно дете клюкари, зависи не само от характера и темперамента му, а и отобкръжението му, дадената ситуация.

# 695
След "отплесването" на Деси, се сетих, че и аз казах на родителската среща, че Ясмин разказва много вкъщи какво са правили, кои песни се пяли, какво е научила..и възпитателките се зарадваха даже, че поне стига нещо до нас..имало деца, които нищо не споделяли ..ама на Татяна случая е друг ..по-скоро го приемат възпитателките като клюкарене и го оценяват негативно  Rolling Eyes

# 696
  • München\Добрич
Здравейте, мили девойки! Дойде ми времето да се представя тук! Немската тема ми е във фаворитите поне от 2 години, чета ви редовно. На 26юни пристигам в немско, в Мюнхен. Ще работя там. За сега договорът ми е за 6 мес, но смятам да поостана повече! Имам дъщеря на почти 13г, която искам да взема при първа възможност.  Сигурно ще имам доста питанки, но виждам че тук все се намира някой да даде добър съвет или полезна информация! Имам един въпрос: ще летя за първи път, бих искала да сложа в куфара си един флакон с газ, който е за самозащита. Забранено ли е? Да не ме спрат на летището за тероризъм? Flutter Също искам да взема малко суха храна:солети, кроасани, крекери - мога ли да ги сложа в ръчния си багаж или да са в куфара? На сайта на авиокомпанията с която ще летя / България Еър чартър / не намерих инфо за храна. Благодаря ви предварително!
  bouquet

# 697
  • в сърцето на един мъж...
gadelinka, добре дошла Hug
В Мюнхен има голяма група, така че поне компания ще имаш в началото на адаптацията Simple Smile За храните - няма никакъв проблем да ги сложиш и в ръчния багаж, стига да не са промишлено количество Wink За спрея не знам, вероятно би могла да го сложиш в куфара и да е без проблем пренасянето.

# 698
Добре дошла на гаделинка! Газ не можеш да пренасяш, ни в куфара, ни в ръчния багаж  Stop http://www.lufthansa.com/de/de/Gefaehrliche-Gegenstaende?blt_p=D … e%20Gegenstä

След "отплесването" на Деси, се сетих, че и аз казах на родителската среща, че Ясмин разказва много вкъщи какво са правили, кои песни се пяли, какво е научила..и възпитателките се зарадваха даже, че поне стига нещо до нас..имало деца, които нищо не споделяли ..ама на Татяна случая е друг ..по-скоро го приемат възпитателките като клюкарене и го оценяват негативно  Rolling Eyes

Именно, не става изобщо въпрос за споделяне, а за издаване по-скоро. Милена например не ми споделя много, колкото и да се опитвам да разбера нещо, просто не обича и това е. Споделя много с баща си по телефона, но и той я пита дали другите деца са били послушни и тя му докладва кой какво е правил - явно грешката е и в нас, снощи си говорихме с мъжът ми и се разбрахме да не я пита повече това.

# 699
Татяна, те на това се учат в детската градина. Моите поне там почнаха да го правят и досега продължават, но само ако ситуацията ескалира или е опасна, за дреболии се оправят сами. Но в детската градина като цяло правилата са по-различни от тези в къщи и понякога все още ми е смешно като правят неща, научили там - преди да идат до тоалетната, да дойдат да ми кажата "Мамо, имам пиш" примерно.
Не съм го намирала за проблем (само ако е за дреболии, тогава правя забележка).

Гаделинка, привет! Аз също мисля, че няма да ти разрешат да носиш спрей. Не съм сигурна,че изобщо ще ти трябва Wink

# 700
Катя аз също не го намирам за проблем, но щом възпитателката ми го каза, явно за тях е прекалено много  Thinking  И аз това не мога да разбера, струва ми се че те прекаляват, все пак тя е само на 4!

# 701
А моя скъпоценник на няколко пъти идва да клюкари баща си  Mr. Green или дядо си  Mr. Green , но след като получи отговора с клюки не се занимавам на няколко пъти и спря  Hug
А аз винаги му казвам да ми разказва какво става в градината , за да мога ако има нещо да реагирам. И на няколко пъти доста адекватно разказва. Е и няколко лъжи различих , без да има нужда да питам възпитателките.

# 702
А аз винаги му казвам да ми разказва какво става в градината , за да мога ако има нещо да реагирам. И на няколко пъти доста адекватно разказва. Е и няколко лъжи различих , без да има нужда да питам възпитателките.

Именно, и аз за това искам да ми разказва, даже й дадох и примери от миналото, ама...  Thinking   Лъжи и аз различавам, на тази възраст, слава Богу, още не умеят да лъжат много добре  Whistling

# 703
Катя аз също не го намирам за проблем, но щом възпитателката ми го каза, явно за тях е прекалено много  Thinking  И аз това не мога да разбера, струва ми се че те прекаляват, все пак тя е само на 4!
Ами тия възпитателки не виждат по-далеч от носа си и от грешния си подход, преценяват грешно и децата. Взират се в един "проблем", а като има действителен проблем "ослепяват".
Аман от "кадърнички"!

# 704
А де! Но какво да правя.... Догодина ще сливат двете останали групи, и през последната година, т.е. предучилищната, ще има други възпитателки (т.е. сменя се малко състава, едни напускат, други от другата група остават) и едната от тях е много добра, Милена беше в нейната група в началото. Тя е много компетента по детска психология, много я уважавам!

Общи условия

Активация на акаунт