За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 152
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Имам един въпрос...не  знам дали точно тук е мястото, но и за тема май не е.... някой идея как да се махнат огромни петна от череши? Пробвах с препарат за петна, със сапун за пране, с кисело мляко и с препарат за чинии...и макар и доста по-бледи още са там.... някой друг метод...бабешки или не? приемам и пробвам идеи всякакви, че никак не ми се хвърля тази тениска точно...

# 106
Имам един въпрос...не  знам дали точно тук е мястото, но и за тема май не е.... някой идея как да се махнат огромни петна от череши? Пробвах с препарат за петна, със сапун за пране, с кисело мляко и с препарат за чинии...и макар и доста по-бледи още са там.... някой друг метод...бабешки или не? приемам и пробвам идеи всякакви, че никак не ми се хвърля тази тениска точно...

Ще ти препоръчам пак препарат за съдове, но много ефикасен. Най-прост Тест гел - едни бели кутии със зелена капачка. Зелен гел вътре. Навлажнявам мястото /ако позволява с гореща вода/, гребвам от гела и слагам върху петното. Така блузката слагам в леген със съвсем малко вода /гореща/, колкото да се поддържа влагата. Отвреме навреме разтърквам, даже и с нокът втривам в самите нишки. Така съм държала и няколко дни като се наложи. После - в пералнята. Дори да не се отмие на първото пране, после ще се махне. Аз този гел съм го признала за всичко. Пробвай Peace.

# 107
  • София
Момичета,колко пъти на ден мога да давам Дентокинд?
Цитат
Деца до 1 година: При остри оплаквания се приема по една таблетка на всеки час до максимум 6 таблетки дневно. След отшумяване на оплакванията - по 1 таблетка 3 пъти дневно.

barbaliok, пуснете изследвания на кръв и урина.
Моите деца са вдигали темп. от зъби, но еднократно. Т.е. да речем вдига темп. при пробиването на зъба, след като дам средство за сваляне на темп. не са вдигали отново.
Алекс мисля, че вдигна и още един път темп., но по-ниска.

Angel_Dust, и аз съм използвала Тест гел.
Баба ми пък слагаше дрехите в леген с вода и стържеше домашен сапун. И оставяше легена на слънце. След това пере петната на ръка с домашния сапун.

# 108
  • София
Теста го помня, но не се сетих за него Simple Smile ще взема сега като се прибираме да тествам, нали няма опасност да боядиса блузата зелена(че и това ми се е случвало с препарат за чинии Simple Smile) проблема е, че петното е от вчера, но чак днес ме светна детето че е череши, понеже нещо ми синееше и питах, вчера беше едно кафеникаво като кално и е попрестояло....

# 109
  • София
Не съм боядисвала в зелено с Тест Simple Smile Накисни и остави ако искаш и за една нощ.
Я вижте какво са пуснали - Комплект за новородени

Цитат
- Дентокинд - се използва при оплаквания при поникване на зъби при кърмачета и малки деца.
- Гастрокинд - се използва за лечение на оплаквания, в резултат па промяна в храненето при бебета, като метеоризъм и запек и стомашно-чревни оплаквания при малки деца. като гадене, повръщане и диария.
- Дормикинд - се използва за лечение на оплаквания, в резултат па промяна в храненето при бебета, като метеоризъм и запек и стомашно-чревни оплаквания при малки деца. като гадене, повръщане и диария.
- Ентерокинд - се използва за лечение на колики и метеоризъм при кърмачета и малки деца.
- Имунокинд - се използва за подсилване на имунната система при кърмачета и малки деца.

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 17:00 от AnMary

# 110
Теста го помня, но не се сетих за него Simple Smile ще взема сега като се прибираме да тествам, нали няма опасност да боядиса блузата зелена(че и това ми се е случвало с препарат за чинии Simple Smile) проблема е, че петното е от вчера, но чак днес ме светна детето че е череши, понеже нещо ми синееше и питах, вчера беше едно кафеникаво като кално и е попрестояло....

Скоро чистих озеленен бял ръкав. Не стана зелен Peace.

# 111
Петна от череши,ягоди и всякакви петна чистя със Спот.Лилава опаковка с едно пате.Поливам петното,стои 5-10 мин и изтърквам.Много повече петна изкарва от Вениш.Струва около 2 лв.

# 112
  • София
Спот нямаше в магазина, взех на сано, преди ми е чистил много петна, наистина доста избеля от него , но остана...ще пробвам и с теста...ако и с него не стане...ще го търся този спот...

# 113
  • Шумен
Аз съм пред същата главоблъсканица. Череша върху белия панталон. Една баба ми каза че с лимонтузу излизали тези петна. Втрива се във влажна тъкан. Петната са явно от сутринта, но преди мално ги видях като го хвърлях в коша за пране. Голям съм недоскив явно  ooooh!

# 114
  • София
не го хвърляй в коша, че няма изваждане като престои...аз миналият път веднага ги изпрах просто и нямаше проблем...сега като е такова престояло...ужас...освен това имаше нещо,  че трябвало със студена вода иначе се запечатвало и не знам какво си...та пробвай още сега дали със лимондозо или с кисело мляко или с тест или каквото щеш, но не го оставяй до сутринтта...
въпреки, че поне от бяло  може с белина да изкараш.

# 115
  • Шумен
Да споделя пресни впечатления от петното. Та значи панталона има бродерия. Петното обхващаше и част от нея. Лимонтозуто свали черешата от плата но не и от бродерията там остана бледорозово. Сложих Вениш отгоре и си реших проблема.

# 116
  • Бургас
Момичета дайте съвет,кожата на сина ми е много суха и даже се лющи,какво да използвам,което да е подходящо за лятото,млякото на бюбхен дали става newsm78

# 117
  • София
за суха и лющеща се кожа, медицинска хубава козметика, от сериите насочени за АД.
Бябхен е козметика за деца с нормална , непретенциозна кожа, без проблеми.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498536.0 виж тази тема(не казвам, че детето ти е с АД, но съветите биха били същите за мн суха и лющеща се кожа). Може да потърсиш и др подобни теми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=477981.0;topicseen ето още една тема за суха кожа... активна все още.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 10:23 от Angel_Dust

# 118
здравейте момичета, най- накрая да се включа и аз в новата тема.

за петната от плодове знам от майка ми (а тя 30 години се занимаваше с боядисване на платове), че сапунът в каквато и да е форма не е най- доброто средство за изпиране. за това не трябва да се бърза с него. миналата година чистих тениски, панталонки и сандалки от вишни с лимонтозу и след това с веро. а като първа помощ може да се сложи кисело мляко или оцет (но трябва да се внимава, защото винените имат оцветител) както учителката ми химия повтаряше "Подобно се разтваря в подобно"
 дентокинд разтварям или леко навлажнявам в кафена лъжичка с вода и дъшеря  ми си го премята в устата, прави го на кашичка и го глътва. няма страшно, давах й го на два месеца. Grinning

а този ТЕСТ ГЕЛ него ли спряха преди години от продажба, защото бил канцерогенен?. мисля че не съм го виждала с години по магазините newsm78 иначе навремето го ползвахме много и имам добри спомени.

МиМка, ние сме със същия проблем и аз ползвам в момента на Биодерма - Атодерм за след баня. но ако трябва нека го види и лекар детето. нашата докторка ни изписа това и като чета във форума майките са доволни.

# 119
  • София
Има си го теста....но и той не помогна...останаха си някакви сеннки даже след него имам чувство, че се поядиха едни големи зеленикави петна...дали от него дали от друго не знам вече, но тази тениска я пера за последно и любима-нелюбима...ще отива в пета глуа явно....

Общи условия

Активация на акаунт