За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 149
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Шумен
AnMay, в колко вода разтваряш Дентокинд? Не ми каза педи в колко точно а и в листовката пише малко. Аз го разтварям в една ч.л. вода, да не бъркам нещо? Дентинокс го поставям на бибероните в основата - единствения начин да попадне на венеца иначе се дърпат и не дават. Ефекта е няколко часа, но пак спасява понякога положението.
Някои наблюдавал ли е увеличаване на апетита по време на зъбоникнене? Вече не знам как да ги разсейвам само и само да забравят като свърши яденето. Водата беше явно временна работа, такъв вой надават че ... А количеството изобщо не е малко (според мен) 2 основни ясния и една супа надробена с филия хляб от ДК. А и педиатърката ме предупреди да не увеличаваме количеството рязко за да не перазтегнем стомахчетата им. А това е само когато наближи да излизат зъби после се успокояват и апетита им спада малко.

# 91
  • София
не е от зъбките Simple Smile)) ми знам ли давай им да дъвчат например парченце плод....или нещо от сорта.
но ако са си гладни бих им увеличила яденето...

за малкото вода, обикновенно се има предвид, толкова колкото  ще си сигурна, че детето ще изпие, за ад поеме цялата доза лекарство.

# 92
  • Шумен
Гладни ли са дъвкането не помага , ама изобщо. И това е само на обяд. Сутрин и вечер си изпиват АМ 210-220 мл и се насищат дори понякога остава в шишето мляко. А следобед само двата крема от ДК. Веднага след като се наобядват (наситят) им се доспива. А и да изместя часа на обяда пак не става. Точно след 3,5 ч. искат пак да ядат.  Така си изместват целия "режим". От месец насам пък ядат само 4 пъти. Вечер не се събуждат вече, така изкарват 13 часа без хранене. Последното им е в 19 най-късно и чак сутрин в 8. Спят си непробудно 12 часа.
А за разтварянето на Дентокинд значи не греша повече от това с лъжичка не биха изпили. По принцип пият по 1-2 глътки вода 20-30 пъти дневно. Но съм си казала колкото толкова не спирам да предлагам шишетата, децата си знаят потребностите Simple Smile

# 93
  • София
desitoo, явно си зависи от децата. При Дияна не помня как беше. Но тя имаше много проблеми със зъбите, предполагам, че е хапвала по-малко. Алекс също намалява яденето при пробиване на зъбите.

Дентинокса го разтварям на око. Супена лъжица, или лъжица и половина вода. После водата я давам с неговата лъжичка за хранене, не наведнъж. Или със спринцовката от Панадола, пак на няколко впръсквания.

Може да им е малко яденето, но увеличи с малко, и по малко. Пробвай след основното ядене да дадеш плодове.

# 94
  • София
за мен лично 4 пъти е малко да ядат на ден....за това ми се и струва лочино да искат повече храна и аз лично бих дала колкото и когато имат нужда.

# 95
  • София
И на мен 4 пъти на ден ми се вижда малко. Ако хапват 4 пъти на ден трябва да хапват повече. Или пък по по-малко, но по-често.

# 96
  • Шумен
Другата седмица сме на консултация и пак ще говоря с педи за тези лакомници и количествата. Искаше ми се да имат и една вечеря преди млякото вечер, но госпожиците искат да спят и после не върви насила да ги будя само и само да хапнат. Плод иначе давам към 10.30-11.00 за да е нещо като сутрешна закуска, обаче не го броя за хранене (или аз греша). Или да почвам пак като когато бяха много мънички да ги храня заспали тогава си пиеха АМ без проблеми. Почвам да се чудя вече  newsm78

# 97
  • София
няма защо да ги храниш заспали, явно апетит си имат, вместо да ги държиш гладни до консултацията просто им давай да ядат....
ако щеш за десерт АМ давай, ако искаш плодове, но след като обяда не им стига, редно е да е или повече или да даваш и още него след храната.

# 98
  • Шумен
Ами освен втората супа за друго не се сещам. Но ме притеснява хляба ако сложа и в нея, моите хубостници сухари не щат само бял хляб и това е  ooooh! Притеснява ме различното количество храна при храненията.

# 99
  • София
 Ти еднакви количества на всяко ядене ли ядеш? Напълно нормално е да ядат различни количества по различно време на деня.
Втора супа не бих дала, ако това предполага още хляб. Супата е супа,няма защо да е натъпкана с хляб.
Освен супата може десерт - АМ, кисело мляко или плод(плодово пюре). Или да даваш и десерта от кухнята.
Ти колко порции храна всъщност взимаш 4 ли?

Другият вариант е ти да им готвиш и да ядат  едно нещо, в достатъчно количество просто.

# 100
 Давам му Дентокинд, но не го разтварям,на6то педи каза в устата 30 мин след храна или преди храна,и моичкия си го мотка из устата и то се разтваря....аз малко глупав въпрос да питам,наясно сам че всяко дете е различно ,но колко време така с темп към 38 градуса,това ме притеснява,не ми се струва много нормално и благодаря за съветите.

# 101
Момичета,колко пъти на ден мога да давам Дентокинд?С първите зъби давах само вечер,за да спи спокойно,но сега излиза преден горен и май ще ни даде повече зор.И още нещо-с първите зъби явно защото беше по-малка(на 5м.)и нямаше проблем да я мажа с Дентинокса,сега обаче не става-не че плаче или не дава,просто много й харесва вкуса му и като си сложа на пръста и започна да я мажа буквално ми осмуква пръста и до венеца не стига гел.Как да я мажа с този гел без да го яде Embarassed?

# 102
  • София
Давам му Дентокинд, но не го разтварям,на6то педи каза в устата 30 мин след храна или преди храна,и моичкия си го мотка из устата и то се разтваря....аз малко глупав въпрос да питам,наясно сам че всяко дете е различно ,но колко време така с темп към 38 градуса,това ме притеснява,не ми се струва много нормално и благодаря за съветите.
ми не е нормално. при вирусни инфекции би следвало да спадне за 2-3 дни, ако продължи повече от 3 дни се смята че вероятно става въпрос за бактериална инфекция.
Дни наред с 38 градуса от зъби за мен е простотия и бих отишла при друг лекар да прегледа детето и да назначи изследвания.
Още повече, че явно  инстинкта ти говори, че не е нормално.

# 103
  • Шумен
Взимам за двете по една порция. Без добавка супата си е гола водичка. Ще измисля нещо в края на краищата. Просто ме беше страх да не разтегнем стомахчетата, още повече че този вълчи апетит е само 2-3 дни преди да пробие зъбче. Иначе количеството което давам понякога и хартисва. Зато и поставих въпроса дали това явление сте го наблюдавали при зъбоникненето.
kristina(1986) и моите така ми осмукват пръста ако стигна изобщо до устата.
barbaliok  Дентокинд обаче без да е разтворен не смея да давам и да разчитам че при толкова малко дете ще бъде смучен, по-скоро да го глътне и да се задави отколкото да смуче.

# 104
  • София
Цитат
2 основни ясния и една супа надробена с филия хляб от ДК

заради това питах колко порции взимаш Simple Smile защото си помислих, че едно дете изяжда 1 супа с хляб и две порции основно.

По принцип ДК е обедно меню, нормално е детето на обяд да изяде и трите неща.
Супата ако е такава вода чак -  прави ти по една супо по-гъстичка, вместо да тъпчеш с хляб.

Няма да им се разтегнат стомахчетата, децата ти ядат само по 4 пъти на ден в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт