За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 202
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Geraldine,  сега има някакъв буквално еднодневен вирус, който основно се характеризира с по-висока Т. отшумява много бързо - дне, до 2 максимум, та си мисля че може и това да му е било на детенце, да не е от зъбките. Thinking за коларгола съм съгласна с ангелчето ... Rolling Eyes
kristina(1986) кога ще са готови изследванията?

# 166
Ами утре сутринта,ще взема първа урина и ще я нося в лабораторията и понеже лаборантката ми е позната като са готови резултатите ще ми се обади.Тази вечер ще й сложа стерилно пликче.

# 167
  • Шумен
Тези колектори за урината не се ли слагаха сутрин? Аз сутрин ги измивах и после с чист памперс слагах колектора. Като знам как се пълнят само от едно пишкане не смея да държа цяла нощ И на нас ни предстои да пускаме изследване на урина утре на Михаела надявам се,трябваше да е днес но нямахме вода до обяд и отложих. Мен обаче педи ме посъветва да не ползвам такова чудо за да не се замърси пробата а да я изпишкаме направо в контейнерчето.

# 168
  • София
най-добре е сутринтта.(ако е за стерилна - задължително сутрин.) И е след миене(но се мие без сапуни, само с вода, а вечерта перди да легнат със сапун.)

# 169
  • Шумен
Понеже щерките баба им ги къпе, тя ги мие със сапун вечер. Аз никога не мия дупе (дори наакано) със сапун. Нашата не е стерилна, но преди 3-4 дни имахме една проба със съмнение за замърсяване та затова така и ме посъветваха за по-сигурно.

# 170
Ама много съм смотана,сложих пликчето снощи и изследването не беше много добро(положителна за белтък и завишени левкоцити)та сега пак ще носим-измих малката(само с вода),сложих и пликчето и чакам да се изпиша и да повтаряме изследването.Как може да съм толкова смотана,хем преди 3 месеца давахме за профилактични и сега защо реших да сложа пликчето вечерта,незнам.Отделно сме на диета 2 дена,защото много взе да повръща.Тя по принцип беше с рефлукс,но беше спряла да повръща и сега пак започна.Та сега 2 дена сме на мляко и каша,да се успокои стомахчето.Общо взето днес ми е много смотан ден. Като излезне изследването следобед ще пиша.

# 171
Криси, стискам палци всичко да е наред с детенце.

# 172
Всичко е наред с изследванията-перфектни са.Благодаря на всички за отговорите.Сега само остава да мине повръщането и да излезне най-накрая този зъб дето е тръгнал.Още веднъж мерси,момичета.Страхотни сте Hug

# 173
  • Шумен
За нас се оказа мисия невъзможна да вземем урина "във въздуха" както се изрази педи. Всички се измъчихме. Някой правил ли го е това с толкова малко дете? Ние пак прибягнахме до колектор в края на краищата, но този път всичко е наред  Grinning

# 174
Когато голямата ми дъщеря беше бебе първо давах повече вода и след това преливах чаши до главата и ,като бях подготвена и с контейнер за урина до мен.По този начин съм успявала два пъти да взема стерилна урина.

# 175
Че колектора не е ли стерилен? Как така "във въздуха"? Не става ли да я издържаш?

# 176
  • Шумен
Дано не ни се наложи скоро да взимаме стерилна урина  Praynig  Михаела явно е като мен (ходя до тоалетна само на спокойствие, притесня ли се пълен блокаж) А днес опитахме: първо се нахрани с АМ 220 мл, след това и бутах само шишето с вода в устата и се преместихме в банята на чешмата уж шуртенето помагало. Намери си само ново забавление там  ooooh! и така 1 час без резултат. В момента в който баща и я понесе към спалнята (той я държеше) го намокри целия отпред  Simple Smile сложи я на леглото и секунди преди да сложа колектора вече го беше подмокрила пак стабилно. След 2 колектора и още 2 часа (как пропуснаха така и не разбрах  Tired ) от втория изстисках няколко милилитра урина та стана работата. Днес си беше цяло приключение нашето.

Ами стерилиен е, но в понеделник взимах от колектор и на изследванията имаше белтък в урината. Педи пусна ново направление и така ми поръча да направим е дебнахме се 2 дни без резултат и днес ми писна и пак сложих колектор.

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 01:00 от AnMary

# 177
Деси,и нашата първа проба излезна с положителен белтък и завишени левкоцити,но на втория опит излезна перфектна проба.Просто нещо си замърсила пробата.Ние вчера за да вземем втората проба се побъркахме 3 часа-давах й вода,преливахме от една чаша вода в друга,държах я на гърнето(със залепен колектор)и най-накрая след 3 часа повтаряне ''пиш-пиш'' се получи и ние бегом до лабораторията,ама изследването беше ок.

# 178
  • Шумен
Същото беше и при нас първия път, явно е била замърсена. Вчера едва изчках резултатите от притеснение, но всичко си е ок  Grinning

# 179
Много се радвам.И аз докато изчакам вторите резултати откачих.

Общи условия

Активация на акаунт