За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 221
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Шумен
Преди около месец имахме и ние разстройство. Минахме за няколко дни на лечебна Хумана и каша с ориз и банан. Педи беше изписала Ентерол, подейства след втория прием.
Angel_Dust, много усмивки и късмет ти желая  nbirthday

# 466
Ейнджи, голяма да пораснеш.  bouquet Много къмет, здраве и любов ти желая. Hug

# 467
Много ми е спешно мами......... Бебето е на месец и половина , близначе родено в първият ден на 9-тия месец ........... От 2 дена като че ли се прокашля и то главно след хранене и по време на сън .., а снощи и доста е кихала ..... Доктора му казва че нищо му няма , но изписва Синекод и някакви хомео капки за имунната система .... Промивки с физ . р-р прави майката често , но май няма някаква промяна в положението ..... Та питам уместно ли е да се дават такива капки Синекод ( прочетох им листовката ) , да дава ли , или ........... Tired

# 468
  • на Русе
Здравейте,
да се включа и аз с един въпрос. Бебчо има вече 4 зъбчета - две отгоре и толкова отдолу. Възможно ли е сега да пробива кътник? Струва ми се, че отдолу на първия кътник има дупчица и е зачервен венеца  newsm78 Иначе в момента избива и резец отгоре.

# 469
  • София
Много ви благодаря момичета, много сте мили  Hug Hug Hug

# 470
Ейнджълче,честит рожден ден и от мен.Желая ти много здраве и много усмивки happy bd cheers

slavip според мен си е напълно възможно да избива кътник.При всяко дете си е индивидуално,другото е статистика за ориентир.

pisi81 ако на бебето му няма нищо,защо да ги дава тези капки newsm78,но от друга страна лекар ги е предписал.Все пак нека потърси второ мнение преди да дава лекарства(или каквото е там).

# 471
Писи - при съмнение, винаги се прави консултация със втори лекар, ако трябва и с трети. Бебето е малко, за да се правят експерименти и с лекарства, и с лекари. Успех, пиши как са се развили нещата Praynig

# 472
Няма строго определен ред при никненето на зъбки. Може да излезе кътник и сега и при това положение, а може и по-късно. Моето дете си чеше кътниците от една година, но още не са се появили.
Писи, Синекод подтиска кашлицата. При първата хрема на Маги с лекопокашляне точно това й бяха изписали. Аз обаче не й го дадох. Някак страх ме беше да давам подтискащ сироп и оставих нещата така, кашлицата само леко се засили и тогава давах Стодал по съвет на друг лекар. Ако не сте сигурни, нещо ви "гложди" и особено щом детето е на такава възраст и още нямате събрани впечатление т лекаря просто потърсете друг. Успех и дано всичко мине бързо.

# 473
Писи Синекод се дава за подтискане на лаеща кашлица,ако бебето само леко се прокашля едва ли има нужда от него.Голямата ми дъщеря редовно ги пие докато се получи отхрачване.

# 474
  • София
и аз синекод съм давала само при суха , лаеща кашлица веднъж, иначе  има опасност ако има храчки, да подтисне отхрачването и да слезе към дробовете...така че мен лично не ми е любимият сироп....

# 475
Благодаря ви момичета , днес ще се чуя с майката да видя как е бебка , и какво ще правят , аз исках просто да ви чуя , лично според мен не трябва да го дава , така й и казах , а и тя много много не си харесва доктора ( той е личен на мъжа й ) . Малката кашля мноооооого малко според мен и е вероятно ( пак според мен ) просто от нослето да става , от време на време повръща и чак през носа .......... Казах й да промива нослето много често и да го почиства винаги преди хранене .......... Като се чуем след малко ще кажа как е положението .... Peace

# 476
Момичета и аз да питам от името на една друга мама,която няма време да влезне тук.Ситуацията е следната-малакта е на година и 1 месец, кърмена е почти до годинката,но вече не я кърми.Проблема е че малката отказва всякакъв вид храна-буквално яде по 4 солети и половин резен ябълка на ден.Нищо не иска-нито пюрета,нито храната от детската кухня,нито готвено,абе нищо.Дали няма нещо с което да й възбудят апетита?Майката е много притеснена,защото малката вече ходи и едва ли 4 солети на ден й стигат.И АМ не иска,нито пък кисело мляко.Моля ви дайте съвет,какво да прави.

# 477
Криси според мен няма какво за възбуждане на апетита да дава , т.е малка е още .....А ако спре солетите ,няма ли като огладнее много да хапне все пак  някоя лъжица ???????........... Щом яде плодове да дава по-големи количества , доколкото знам ябълката действа на апетита положително , банана е доста ХРАНИТЕЛЕН ...... Thinking Абе лоша работа с тия капризни деца , добре че моите за сега всичко хапват .....

# 478
Аз да ви питам-какви обувки за прохождане да купя?

# 479
  • София
Момичета и аз да питам от името на една друга мама,която няма време да влезне тук.Ситуацията е следната-малакта е на година и 1 месец, кърмена е почти до годинката,но вече не я кърми.Проблема е че малката отказва всякакъв вид храна-буквално яде по 4 солети и половин резен ябълка на ден.Нищо не иска-нито пюрета,нито храната от детската кухня,нито готвено,абе нищо.Дали няма нещо с което да й възбудят апетита?Майката е много притеснена,защото малката вече ходи и едва ли 4 солети на ден й стигат.И АМ не иска,нито пък кисело мляко.Моля ви дайте съвет,какво да прави.

трудна и кофти работа е това....може да пробве да дава витамини, но дали ще помогнат с нещо е много съмнително. но поне така и така като не яде нищо...няма да е лошо, все пак да се консултира с лекар какви точно биха били подходящи и каква доза.

иначе...много , много спокойствие, никакви истерии не трябва да има , че детето не яде, никакви крясъци, ревове, пляскане, молби, гонене с лъжица и т.н.  Предлага храна, ако не иска дига чинията и до следващото ядене. Може да остави  тук там на видно и достъпно място  или да предлага плодове нарязани., малки някакви кифлички, солетки...ако огладнее детето ще си вземе. може да пробва знам ли да прави разни млечно-плодови шейкове... но си иска много търпение това...има такива деца...въпроса е предимно как да не го отблъсне съвсем от храната.

Аз да ви питам-какви обувки за прохождане да купя?

твърда стабилна петичка, мека-гъвкава подметчица, затворени на пръсчетата(дори и да са летни с дупчици), естествени материали.
като марки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489427.msg14805405#msg14805405 тази тема е събрала прилично инфо...не само първият пост Wink

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=918 чудесна статия за избора на обувки Wink

Общи условия

Активация на акаунт