За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 173
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Между другото ми казаха, че сега имало такъв вирус и точно един от признаците бил зачервени очи Thinking. Не знам до колко е вярно обаче Rolling Eyes.

# 511
в какво друго се изразява този вирус??? питам защото дребния днес също беше със зачервени очи, да не говорим че от една седмица съм инспектор Гаджет относно акото в памперсите, все ми се привижда слуз, а няма Т, няма нищо, просто беше леко по-нервен последните 2-3 дни... Thinking

# 512
Ник беше с хрема /още има/, и очите - червени в бялото и сълзящи 2 дни. Нищо друго.

# 513
Мили дами,има ли нещо притеснително в това след раждането на бебето ми след месец(живот и здраве)-веднага след изписването ни,да предприемаме пътуване към провинцията(близо 300 км.).Може ли нещо да му стане на бебето? Embarassed

# 514
аз лично не бих предприела пътуване с толкова малко бебче.чувала съм че не е хубаво,особено при такова време.а и ако има смяна на климата недей,защото от рязката промяна може да се разболее.щом голям човек се разболява от това представи си това малко съкривище как може да се разболее.това е моето мнение.виж какво ще те посъветват другите майки.

аз искам да ви питам за съвет.сина ми е на 7 мес. преди да влезем в болницата прояде пюрета(макар и с мъка),но след като излязохме въобще не иска да ги яде.яде само каши и кисел.можете ли да ме посъветвате какво да правя?6-те дена  в детското беше на кърма,понеже не исках да му давам нещо което не съм приготвила аз.предварително благодаря,мамчета  bouquet

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 10:22 от AnMary

# 515
Мили дами,има ли нещо притеснително в това след раждането на бебето ми след месец(живот и здраве)-веднага след изписването ни,да предприемаме пътуване към провинцията(близо 300 км.).Може ли нещо да му стане на бебето? Embarassed
Не виждам никакъв проблем да пътувате! Peace

# 516
Аз си мисля,че нищо му няма на бебето.Виждам,че си от София.Ако ходите в провинцията,особено пък на село,само може да спечели детето от чистия въздух.А пък пътуването не му е проблем.Слагаш в кошницата и то ще спи през по-голяма част от времето.Като огладнее,кърмиш,сменяш памперс и продължавате.300км не 3000 все пак.Не е кой знае колко.

Валя,не остава друго освен да започнеш отначало и упорито да му предлагаш от най-любимите пюренца.Сигурно ще ги прояде пак,може би още не е минало много време от боледуването и затова отказва.Пък и пишеш,че  много не ги е искал.А след и по време на боледуване са си по-капризни децата.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 09:25 от Galina*

# 517
така е капризен е-иска само сладко Laughing но проблема е  там 4е мина месец от болницата.даже зеленчуковата каша малко не я ще.яде де ама...иначе от три дни му давам сирена попара.абе,явно ще е капризен към манджите като тстко си Confused

# 518
  • София
И аз не виждам проблем да пътувате. Важното е на бебето да му е удобно.
С моя син пътувахме София-Бургас когато беше на 2 месеца. (Пътувахме с влак Simple Smile)

valq shopova, започваш захранването като за първи път Simple Smile Т.е. по-малко. Ако не иска според мен не го насилвай. Ако имаш кърма и кърмиш... няма по-хубаво от това Simple Smile

# 519
аз го кърмя и ако неиска пюрета явно ще караме на каши,кисел и попара докато прояде пюрета Simple Smile

# 520

Притеснително е за теб, а не трябва. Трябва да се внимава с честата смяна на климата и дълго пътуване през три дена, но предполагам при вас не е такъв случая. Едно много близко бебе се роди в София (проблемна бременност) и на 6 дни пропътува 250 км за да се прибере в Казанлък. Все пак вече доста често бебета от провинцията се раждат в София и никой не ги е вързал да не пътуват. Само внимавайте с климатика и отворените прозорци на колата. Naughty Желателно е да не пътувате в най- голямата жега.

Валя а какви пюрета му предлагаш отново на детето. Моите деца не искат да ядат пюретата, които съм приготвила аз - такава готвачка съм. Понякога сами си избират яденето. Не се притеснявай ако сега не иска зеленчуково пюре, вкуса се променя. Stop
аз го кърмя и ако неиска пюрета явно ще караме на каши,кисел и попара докато прояде пюрета Simple Smile

# 521
Когато се роди синът ми, в Пловдив, беше ужасно топло и буквално не можехме да живеем като нормални хора, беше ад. решихме да си отидем до Смолян, докато минат гадните жеги - километрите са 110, а бебчо беше на 1 месец. като пристигнахме, останахме около месец и половина, всичко се отрази благотворно и на мен, и на детето. На тази възраст бебетата спят само, евентуално ако пътят е по-дълъг - искат да цокат. И това е. Хич не се притеснявай да пътувате, наистина, подобни пътувания с престой за 2-3 дни са по-скоро мъчителни и безмислени, също и рискови заради невъзможност да се сивкне с климата. Но предполагам ще стоите повече - което е супер.
Моя приятелка роди в София, в деня на изписването пропътуваха 300км. до родното й място, хладно и приятно през лятото. Кеф голям Grinning

Имам 2 въпроса:

1. Ползвали ли сте памперс-гащички и какво е предимството йм пред нормалния памперс? Питам, защото вече не издържам на истеричните ревове и борбите при всяка смяна на памперса на детето...струва ми се, че с гащички ще ми е по-лесно, но не знам дали е така в действителност Rolling Eyes
2. Възглавница и бебе- съвместими ли са тези неща? Откога или въобще слага ли се възглавница на бебе? Отскоро малкия иска да спи при нас на спалнята. слагам го между моята и на баща му възглавницата, но той иска да легне на една от двете. пробвах да му сложа една, която, като легнеш на нея и буквално изчезва - покатери й се и засп акато заклан, не се мръдна до сутринта. В кошарата си спи неспокойно, само се мята, сякаш му е неудобно. Когато спи при нас на нечищ възглавница спи непробудно. Почнах да си мисля, че му е неудобно без възглавница, но не мисля че е удачно да му слагам още Confused Съвети и идеи приемам всякакви...И благодаря предварително Hug

# 522
Като са новородени бебетата общо взето почти само спят важно е да му е удобно в кошничката,при моето бебе установих ,че трябва да лежи на една страна в кошницата по гръб се нервеше.

# 523
Стеф, не съм ползвала памперс-гащички и не мога да ти кажа впечатления, но моите деца още от раждането спят на възглавнички, с малки прекъсвания. В момента сина ми спи на тънка и твърда (от вата) възглавница, а дъщеря ми на по- дебела и мека (силиконов пълнеж). Изглежда по- дебела,но реално като легне главата й потъва в нея. а точно в този момент (естествено спи, за да съм във форума Laughing) е изместила възглавката и спи без нея. Wink

Така че според случая - щом си усетила липсата - купуваш. Stop

# 524
stef, аз съм ползвала памперс гащи с по-голямата ми дъщеря,но беше по-голяма може би към две годишна и целта при нас беше да може сама да ги смъква и вдига като ходи на гърне,а през останалото време служеха като защита за всеки случай да не се напиша.А относно възглавницата мисля ,че правилото беше докъм една годинка бебето да спи без,защото главата му е по-голяма от гръдния кош,така че можеш спокойно вече да му вземеш някоя по-нисичка.

Общи условия

Активация на акаунт