За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 180
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
иска да Ви попитам дали вечер след последното кърмене, ако бебето е заспало го оригвате? Аз съм се опивала, но или спи дълбоко, или се събужда с рев. И ако не се оригне проблем ли е?

# 496
Не всички бебета се оригват. Щом заспива, и е спокойно, не го оригвай. Нищо няма да му стане.

# 497
ами не е, защо да е проблем, щом си спи спокойно детето... и на нас ни се случва редовно. друг е въпроса, че понякога дребния като не се уригне, се събужда час-два по-късно с пъшкане и мрънкане, защото явно го тормозят газовете и се опитва да ги изкара, но не е задължително да се случва. още повече че той спи по корем и доста често сам се уригва така  Wink така че остави го да си спи  Peace

# 498
  • София
petia_sport, моя ако заспеше не съм го уригвала.

# 499
  • Mediterraneo
Аз и през деня не съм полагала усилия непременно да се уригне бебето.

# 500
Благодаря Ви на всички за бързите отговори   bouquet

# 501
  • Шумен
Момичета, в голяма чуденка съм и искам да чуя мненията на по-опитните от мен. Та Валката направи алергия, поне това беше мнението на педи по телефона и на лекаря от кабинета където ходихме. Изписа ни капки и ни препоръчаха компреси. Изразява се в подути очи и зачервени клепачи, нищо други и няма. Понеже педиатърката ни от утре е отпуск и ми каза че сестрата ще ми даде направление за друг педиатър да я прегледа та мисълта ми е при какъв специалист трябва да я заведа за определяне на алергена? При условие че нищо ново не съм въвеждала от седмица насам, козметика и прах за пране не съм сменяла изобщо няма нищо ново около тях. Миналите петък и събота пробвах да въведа кисело мляко, без успех и го оставихме за по нататък. Освен да е от него ама седмица по-късно не ми се вярва особено.

# 502
  • София
ами алерголог за алергии...аз такива с подути очи съм имала от тополи...така че може и да е към някакви полени...

# 503
  • Шумен
Педи ми спомена за очен затова се зачудих и реших да питам тук, да не греша аз нещо.

За полените и аз се замислих. Направо в паника бях изпаднала като почнаха да цъфтят дървета, храсти и цветя. Аз алергии нямам, но знам ли малките как биха реагирали на различните неща. Утре отиваме на лекар пък ще видим какво ще ни кажат.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 15:04 от AnMary

# 504
  • Mediterraneo

при какъв специалист трябва да я заведа за определяне на алергена?

така или иначе определянето на алергена няма да стане с един преглед. Най- добре посетете алерголог въпреки това.

# 505
  • София
ами то принципно са малки за тестове за алергии... но алерголог може поне на вид да прецени знам ли...може и на очен и на алерголог.

иначе като малка с полените имах 3 години проблеми и то по цяло лято....чак до  средата на есента....2 години подути очи и една година зверска задушлива кашлица.... после мина и замина...явно ги израснах.

# 506
  • София
Може би и офталмолог и алерголог. Но както писа Тарталета определянето на алергена няма да стане от един преглед.
Офталмологът може да препоръча нещо за спадане на отока.

Аз като малка имах неустановена алергия. Винаги започваше с подуване на устата и очите. Ужасно неприятно е.
Бързо оправяне на малкото.

# 507
..... подути очи и зачервени клепачи....

Синът ми беше така в началото на тази седмица, но не смятам, че е било алергия. За два дни се оправи с промивки с лайка и капки Офталмо-Септонекс. Не съм го водила на лекар, бяхме на почивка. Иначе момичетата са ти казали къде да водиш детето. Само дето да кажат "алергия", или при възрастните "на нервна почва" е първото нещо, което се посочва от лекарите ooooh!. Доколкото знам алергии могат да се установяват с тестове след 3-годишна възраст на детето.

# 508
  • Шумен
Аз също си мисля за алергия, защото вечер се влошава а през деня е по-добре. По обяд дори всичко е наред.  Като това състояние е вчера и днес.Не знам какво става утре ще разберем. А аз възрастта не знаех че алергия се тества след 3 години. Ето нещо ново научих от вас  Peace

# 509
  • София
Аз бих завела първо на очен лекар и той ако каже, че е алергия, тогава на алерголог. Може и нещо друго да се окаже, все пак си правила само консултация по телефона, доколкото разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт