За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 156
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • на Русе
И аз сменям памперса или преобличам с играчка. Но давам нещо, което не е виждал скоро. Напр. крем, хартийка. Той разглежда, а аз действам  Simple Smile

# 541
Не знам дали въпроса, който ще задам е за тук, но ще се радвам, ако някоя мама ми отговори.Имаме такава количка -

Днес исках да изпера подплатата и успях да махна само дюшечето и задната част на сенника /с капака/, да попитам може ли да се маха и останалата част на количката, т.е. сенника отгоре над бебето, който е с мрежичката.Благодаря много.

Даааа, нашата е Chipolino Campione, може да има малки разлики, но явно не са в прането #Cussing out Другите части "мисля", че могат да се свалят с отверка, но не съм пробвала. Количката я пера на терасата въоръжена с четка, кофа вода и Медикс за килими Laughing

# 542
Стеф,възглавничка слагам отдавна-поне 4 месеца,педи ми беше казала май 3 мес.най-рано,моята си е от комплектчето с юрганче и чаршаф Simple Smileче

# 543
Благодаря много за пояснението, явно останалите части са с винт и ще я пера, както е споменала мама Зорница, имам още едно въпросче по количката, сенника ни постоянно се връща в изходно положение/т.е. пак се сгъва/ и не мога да го застопоря над детето, защо става така?Благодарности големи на мама Зорница.

# 544
  • София
Стеф, честит празник   bouquet
Да си най-обичаната мама и жена на света Simple Smile

# 545
Момичета имам едно питане.Тук съм чела че доста мами оставят децата си да стоят на пода и да ''опознават света'' и аз искам да оставям малката на пода,но ако я оставя седнала,като й омръзне започва да ''пада'' назад,а в къщи сме с паркет и се притеснявам да не си удари главичката.Дали да слагам възглавници?Но от друга страна ако постоянно е обезопасена с възглавници как ще се научи да се пази и да не се лашка навсякъде newsm78.Моля тези мами които са оставяли децата на пода да ми кажат-със или без възглавници?

Стеф,честит рожден ден.Много здраве и щастие nbirthday

# 546
  • София
След няколко падания сама ще знае, че трябва да си пази главичката и да прикляка внимателно като иска да седне. Все пак не е лошо да си сложите нещо за омекотяване. Може да вземеш от гумените пъзели ( в момента има много готини с картинки на дисни в джъмбо). Аз имам едни кръгли мокетчета. Едно струва 6-7лв от практикер, бриколаж и в кауфланд съм ги виждала. Мисля, е са много добър вариант. Имам такива в спалнята http://images19.snimka.bg/003625542.jpg Тука има и малки и по-големи мокетета. Големите са 6-7, а малките 3-4лв

п.п. Преди се говореше, е гумените пъзели са от опасен материал. Мож да потърсиш информация.

# 547
  • София
kristina(1986) - като пада назад не падали на дупе? моят така си посядваше. Иначе най-ласното е да купиш мек килим. хем после като пълзи и седи да играе с чакове на пода, няма да е на студеният паркет. Може и тези пъзели...вършат работа...само че мен ме дразнише, като имаше такъв, хем се цапа, хем да почистиш под него, трябва да го разглабяш, хем детето иска да го ръфа....Simple Smile Иначе да, посочени са като от опасен материал, но ако не ги яде няма проблем.

Стеф Simple Smile Честит рожден ден мила Simple Smile Да си жива и здрава и винаги заобиколена от много любов и щастие Simple Smile

# 548
Криси, никога не съм слагала възглавници по пода. С ламинат сме. В началото слагах едно одеало, защото беше зима, Маги малка, а ламината не държи топло. Оказа се безмислено, събираше се на топка, а Маги никога не седеше на него.
Ще падне веднъж, два пъти и ще се научи да си пази главичката. А и да знаеш, че бебетата не са толкова "глупави" и безпомощни колкото изглеждат.

Стеф, много любов, късмет и здраве ти пожелавам.

# 549
Тя като е седнала пада назад,като й омръзне(понеже още не може да става сама и пада назад).Ще пробвам с такова килимче или пъзел.Мерси момичета.

# 550
Здравейте,
Дъщеря ми е на 4 месеца и от около седмица чувам ясно хриптене от носа й, което понякога води до задавяне, особено когато суче. В началото помислих, че се разболява, но не е така, за щастие. Даже не мога да кажа  и че е хрема, тъй като няма секрет. Всеки ден пръскам със Стеримар и с помпичка се опитвам да махам сополите, но всъщност няма такива. На  какво може да се дължи това ?

# 551
здравей,моят син е на 7 мес. и откакто се  е родил е така.когато отидохме на преглед ми казаха че ако аз или баща му сме били преносиели на една бактерия(не и помня името) затова е така.когато бяхме в болницата,заради дръго заболяване ми казаха че проблема който имаме е ринит.ежедневно му пръскам вода с морска солз а хигиена на носа.купи си.но не пишеш дали сте ходили на лекар и той какво казва.прегледайте го,защото мо же и да не е това.ние лежахме в болница заради ларингит и единствените симптоми бяха хрема и кашлица.нямаше темп.това е с което аз  мога да помогна,но нз дали сте ходили на лекар newsm12

# 552
А срещнахте ли се с педиатъра на детето? Може и задна хрема да е, бактерия, нещо безобидно. Но поне да се знае. Може и изследвания да й направят.

# 553
femme,бебето беше така преди три седмици и му пръсках Стеримар и хомеопатична пръскалка Еуфорбиум композитум  и се отрави някъде за седмица.Първо пръскам морската вода да прочиски нослето и след малко и другото.

# 554
  • София
Криси, аз слагах най-обикновено одеяло. Добре, че не съм ги изхвърлила все още. Слагах одеялото на пода в стаята и оставях Алекс да се търкаля.
Дъщеря ми пък разпръскваше плющени играчки. Никога не съм мислила, че играчките и могат да покрият целия под на стаята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт