За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 169
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
ladyasya ние сме на 7 месеца и с 5 зъбчета, от 2 месеца постоянно сме с червено гърло ( първото ни зъбче се появи на 4 месеца). Не мисля че е от зъбките, а по-скоро от спада в имунитета при никненето им или от променливото време напоследък. Щом тантум верде не е помогнало по-добре опитай нещо друго (след консултация с педи разбира се), защото може да слезе надолу. Въпреки че по 2 пъти в седмицата ходя да ни преглеждат изкарахме бронхит, месец след това за мое съжаление пак бяхме на антибиотик заради опасност от втори. Сега в момента давам едни хомеопатични гранулки, че пак червенеем. Дано при вас нещата да не се влошават така.

# 136
  • София
ladyasya, симптомите са от дълго време и според мен не може да се дължи на зъбите.
Можете да заведете детето да му вземат гърлен секрет. Можете да го направите с и без направление от педиатъра.

vesi2, моя син по памперс, завит с тънка тензухена пелена Simple Smile

# 137
  • Шумен
За ужас на бабите ни мъниците спинкат по боди или потниче и гащички над памперса. Завивам с бархетни пелени за сега  Simple Smile

# 138
Благодаря за съветите Simple Smile

# 139
Веси, моето спи само по гащи завито с бархетна пелена. Призори слагам тензух против "аварии". От тогава спи спокойно. С памперс и боди докато спеше не спираше да се върти и примрънква.

# 140
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Момичета,
 Имам едно засукано питане:
Дадоха ми стерилизатор AVENT, ето този

, но също така получих подарък и шишета Tommee Tippee като тези

Проблем ли е, че шишетата са по-широки и не пасват в гнездата на стерилизатора?
И също (предварително се извинявам за тъпия въпрос) шишетата надолу с отворите ли се поставят? Crazy

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 20:29 от AnMary

# 141
  • София
Шишетата се опставят с отворите надолу. Аз имам стерилизатор на Авент, слагала съм в него и други шишета.
След като се постави шишето трябва да е под малък наклон.

# 142
  • Видин
Габи спи само по боди-потник и дори не е завит  Wink И все му е топло дори и така облечен  ooooh!

# 143
Габи спи само по боди-потник и дори не е завит  Wink И все му е топло дори и така облечен  ooooh!

На колко градуса е това Thinking? Ник спеше като бяха жегите по боди с къс ръкав, без завивка и бос както и зимата между впрочем. Сега две вечери го слагам пак с пижама с дълъг ръкав лека памучна. Спим в момента на 24-25 градуса.

# 144
  • София
да и Филип последните 2 нощи си спи пак с памучна с дълги ръкави и крачоли, отвива се и даже му позамръзва където кожата не е  покрита....
Но при нас надали е над 20 градуса в момента в спалнята.
Иначе като бяха жегите по къс ръкав и крачол, къде отвид, къде завит...на леко открехнато прозорче и не се потеше Simple Smile

# 145
На 24 градуса в момента, спи по боди с къс ръкав,наметнат с олекотено на кръста и широко отворена вратата на терасата.Почти през цялата вечер е отвит... Wink, като му стане хладно ми казва да го завия или успява сам.

# 146
  • София
И от мен въпрос за зачервено гърло... Преди няколко нощи дъщеря ми вдигна 39гр. температура. Сутринта я прегледа педиатър, каза че и расте зъб и сливиците и са почти долепени, отекли, без налепи, само червени. Изписа антибиотик и коларгол в носа. Разбрахме се да изчакам с антибиотика до следващият ден. Цял ден поддържаше 38,2гр, въпреки панадола и нурфена. Вечерта пак стигна 38,8 и сама спадна. Цяла нощ беше без температура, а на сутринта като се събуди вдигна до 37,5. Дадох нурофен и после не е имала темп. Странното е , че апетит не е губила изобщо, въпреки сливиците.
Пръскам тантум верде, давам вит. ц, и калциев глюконат. Коларгола не успяваме да и го капем точно както трябва, но правим опити...
Та въпроса ми е. Възможно ли е да е от зъби тази еднодневна температура, въпреки, че е над 38гр.?

# 147
  • София
Аз не мога да го разбера това.... детето си има ясни признаци, че си боледува...вие пък на зъби се опитвате да го въртите....
Не е зъби, болно е детето...по принцип ако продължи да дига такава Т 3 дни и повееч, обикновенно почват с АБ защото се смята, че почват да се развиват и бактерии дори да е било чисто вирусно.

# 148
  • София
 Ако бях в София при нашият педиатър нямаше да задавам въпроси. При срастежа на зъби отичат не само венците, ами може навсякъде по лигавицата да има оток. Гърлото не я болеше. Ядеше си спокойно, играеше си, ако нямаше температура не бих предположила, че става нещо. Сополи не е имала.
За антибиотик съм сигурна, че ако бяхме в София и дума нямаше да стане.

# 149
  • София
ако няма сополи коларгола за какво е???

ако беше просто оток от зъби, нямаше да има такава Т и да я поддържа и вдига отново и отново(аз лично такива Т от зъб съм чувала, само ако е мъдрец за вадене или някой мн болен зъб...), освен това при такива отоци от зъби, ако се сещаш какво става от мъдрец - подуваш се целият, не само сливиците...цялото място около  зъба, буза, устна и т.н. и Т няма, но болки колкото щеш, аз съм се надувала от зъби...и ангина с рани  по сливиците съм правила от зъб...Т нямах....но едвам си отварях устата от болки, за ядене никак нямах желание.
Иначе..моят е правил 40,1 от лека хремичка(дълго след като зъбите нямаше как да са извинение)....

До колкото мога да сметна днес ви е трети ден с Т,а не е еднодневна Т, при 3 дни, 2 от които с не много ниска(а и днес като нищо следобяд привечер може пак да се качи).... не бих го прехвърляла на зъби...все трябваше да е избил зъба до сега.
И честно казано ако евентуално и утре почнат да отиват нещата към 38+ бих се замислила за АБ.

Ако имаш как поне по тел се свържи с вашият си педиатър и обсадете ситуацията, лечението...може да те посъветва и дали е редно някакви изследвания да пуснеш също...

Общи условия

Активация на акаунт