Завъртя се календарът пак, а ний сме в ПЛОВДИВ - най-хубавият град - 27

• 40 554
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Darlin` и аз по принцип съм си позитивен човек и избягвам да мисля за лошите неща, които могат да ни сполетят, но... Не знам... Имам такова усещане newsm78
Дано този път интуицията да ме подвежда... Tired
Относно Селена - не съм се ориентирала натам заради "милите думи", просто след като гледах снимки от ВИП стаята на Хирургиите и... Не знам и аз...
Пък и изобщо не съм проучвала въпроса с лекарите как стои...

p.s. Моя приятелка роди януари там, остана супер доволна от екипа, който и водеше секциото.

# 91
Потърсиинфо прочети мнения и информация за различните болници...
Хирургиите под всякаква критика,но там никога не е имало АГ с което да се похвалят,моя братовчедка работи там като сестра и никак не ми препоръчва тяхното отделение....
Аз за сега съм за Окръжна най-модерното отделение в ПД и с много добри специалисти.

# 92
  • Пловдив
За там поне ще получа информация "от първа ръка" Laughing
Благодаря Simple Smile

# 93
и да споделиш

# 94
Преди да решиш конктетно къде ще раждаш, съветвам те да посетиш дните на отворените врати. Най-малкото за да се запознаеш с обстановката. После си помисли и реши. В Селена няма само отношение - там също са едни от най-добрите специалисти в не само в града, а за техниката .... едва ли си мислиш, че не е най-добрата.
Не агитирам, просто те съветвам - отиди и в Хирургиите, и във Втора градска .. посети всичките
за 1-2 седмици ще ги обиколиш.

Правилно Мъничето казва - щом ВИП стаята е кофти, какво очакваш за нормална?!?!
Още повече хигиената в Селена е на доста високо ниво и там мургавелки НЯМА  Peace
Хайде лека вечер от мен и успех! Hug

# 95
  • Пловдив
Да споделя и аз за Хирургиите. Не бях във ВИП стая, бях в обикновена - бяхме 2 момичета през цялото време, а във ВИП-а са обикновено по три. Разликата е климатика във ВИП стаите, и в това, че 2 пъти на ден пускат близките вътре до стаята.
Аз лично съм привърженичка на Хирургиите, вярно, че родилното отделение се крепи предимно на д-р Димитрова, но пък има и много млади доктори, които сега се учат. Подслушах една от лекциите на стажант-акушерките Laughing (бяха ги събрали в коридора) и ми беше изключително полезна, даже май се включих с един-два въпроса. Другото, което ми хареса, е че там винаги има екип (тоест повече от един) лекар и няколко акушерки. Педиатърките са изключително добри.
В окръжна ВИП стаите са ОК - там са с по 2 легла, с нов теракот и обзавеждане на баните. Жените със секцио и с нормално раждане са на отделни етажи. Обикновените стаи не ми харесаха - мисля, че бяха с по 3 или 4 легла, май нямат баня и тоалетна към стаите (на това не обърнах внимание, честно казано). Големия плюс на Окръжна болница е единственото НЕОНАТОЛОГИЧНО отделение в града.
За СЕЛЕНА - за мен това е един луксозен хотел. Там предпочитат да правят предимно секцива. В предродилна има само 2 легла.
За ТОРАКС - хареса ми повече от СЕЛЕНА, честно казано. Обща предродилна зала няма. Всяка родилка е сама (което за мен е добро, защото няма да се смущава от съседен човек), мисля, че имаше телевизор в залите. Другото, което ми хареса, е че леглото, на което е родилката, се трансформира в стол, когато дойде момента на напъване, тоест не се налага да ставаш и да се катериш по магаретата.
За ВТОРА ГРАДСКА - отделението е ремонтирано преди 3 години, малко е, има 1 предродилна зала, една родилна, и 1 или 2 стаи стационар.
Момичета, да не се лъжем, парите, които ще дадете, не ви купуват сигурност, не ви купуват отношение. В същото време дори и частните клиники получават пари от Здравната каса за вашето раждане. Където и да сте, ако нещо стане с бебетата, те ще бъдат откарани в Окръжна болница. Ако сте в частна клиника и не дай си боже нещо стане с вас, ще бъдете откарани или в Хирургиите, или в Окръжна (която е дежурна).
Това са моите лични впечатления от посещенията ми миналата година във всички родилни домове. Не ангажирам никой с тях, всеки има глава на раменете си, всички отделения имат ден на отворени врати и всеки може да отиде да разгледа и да реши.
Вижте и тук - http://www.bg-bebe.com/index.php/archives/46 - аз бях на техния курс и от там посещавахме отделенията.

# 96
  • Plovdiv
Момичета извинете че ви се бъркам в разговора но това което говорите за Хирургиите според мен не е така. Раждах там преди година искам да кажа че не бях в вби ВИП стая но всичко си беше нормално леглата и баните са чисто нови, дограмата е сменена и топла вода има, е верно храната не става но в стаите има хладилник така че винаги някой може да ви донесе, в стаята бяхме две . И в край на сметка не забравяйте че не отивате на хотел важно е единствено и само докторите и как ще се погрижат за вас и детето ви и  всичко да е нормално. Аз съм много доволна от екипа и най - вече от дар Паскалева . И ако имам шанса да имам дете за втори път пак бих избрала същата болница.   

# 97
  • Пловдив
За Окръжна не съм съгласна: и двата пъти съм раждала там, и то преди доста време /справка - подписа ми/  Wink
И двата пъти в обикновена стая, не ВИП.
Първият път /2000г./ беше малко мизерно, но иначе стаите още тогава бяха с по две легла и с баня и тоалетна в стаята. Бебетата си бяха при нас.
2003г. раждах пак там, родилното беше след ремонт: чисто, боядисано, баните - нови....
Говоря да отделението за нормално родилите.  Peace

# 98
Потърсиинфо прочети мнения и информация за различните болници...
Хирургиите под всякаква критика,но там никога не е имало АГ с което да се похвалят,моя братовчедка работи там като сестра и никак не ми препоръчва тяхното отделение....

Значи направи си изводи колко е зле навсякъде другаде, защото там е най-добре АГ де, ако за това си говорим.

# 99
и да се включа и аз Simple Smile
за селена съм напълно сагласна по отношение на: много добри специялисти има там,обстановката е на ниво,за отношение то си е индивидуално чувала съм и за жени които са много недоволни и за такива които са много доволни,разликата между едните и другите е че едните имат по добри възможности другите не чак толкова.но преди всичко това е инвитро център ,който обаче не разполага с необходимата апаратука,нямат дори и достатачно кувиози.чувала съм какви ли не неща за които не мога да гарантирам на 100 % че са верни ,но истината е че колкото и добри специалисти да има там това не променя факта че   две ръце не могат да заменят апаратурата ако не дай си боже нещо се случи.Все пак тази клиника работи доста скъпо и все си мисля че веднъш вземайки пари от нас и то не малко и втори път вземайки пари от касата би трябвало да се погрижат за този недостатак на клиниката.
когато лежах в торакс в стаята си видях едно легло ,една маса,един телевизор и нощно шкафче до себе си.в държавна клиника не съм лежала но съм ходила на свиждания и там съм виждала едно и същото с разликата ,че нещата в стаята са примерно по две или по три,което лично за мен е по добре защото аз изперках сама в тази стая направо се побърках,искаше ми се да има някой ако ще и мърмореща бабка да е но да ми дардорисва там да минава времето.не съм доволна от там ама никак даже,усмихваха ми се лигавиха ми се ,но това не предотврати усложненията които имах след това заради немарливостта на лекар.когато им се обадих след изписването че не съм добре и трябва някой да ме види,те нямаха дежурен лекар,от там ходих в херургиите а там като чуха че съм след операция в торакс отказаха дори да ме погледнат докато някой от техните не потвърди че грешка в тях няма.
грешки стават на всякъде,аз единствено се моля ако има Господ да е с нас в трудните моменти и да ни пази от лошите неща,защото моята лична истна за нещата е че човек си има пътечка през която ще мине каквото и да прави,но за себе си аз предпочитам да съм на най сигурното място а то определено не е частна клиника в която масово лекарите са се овълчили и за тях човешкото остава на заден план.

# 100
  • Пловдив
Непременно Simple Smile
Благодаря на всички Ви за отговорите и коментарите по темата Simple Smile

За личния ми избор влияе и друго - носителна съм на австралийски антиген, а това, доколкото се запознах, е предпоставка да търся възможно най-голяма сигурност от неонатолог newsm78
Където и да раждам, живот и здраве, ще съм сама в стаята, поради тази причина, но пък това малко ме и притеснява newsm78

# 101

В окръжна ВИП стаите са ОК - там са с по 2 легла, с нов теракот и обзавеждане на баните. Жените със секцио и с нормално раждане са на отделни етажи. Обикновените стаи не ми харесаха - мисля, че бяха с по 3 или 4 легла, май нямат баня и тоалетна към стаите (на това не обърнах внимание, честно казано). Големия плюс на Окръжна болница е единственото НЕОНАТОЛОГИЧНО отделение в града.

Аз родих там миналата година и стаите са си ок. Бях в стая с 2 легла + баня и тоалетна. Има и с по 3 легла. Вип стаите са пак с 2 легла + интернет и може да идват роднини.
Относно мургавелките - те са в отделни стаи в дъното на коридора и нямахме никакъв контакт с тях.

# 102
Добро утро мамета,как сте?
За обсъждането на избор на болница аз вече избрах Окръжна...

# 103
  • Пловдив
Привет, приемате ли нови попълнения!  Mr. Green

Относно ФМ в хирургиите, доколкото знам и други доктори правят ФМ. Аз първата бях при Даскалов, наистина останах много доволна. Сега втората ще ида в кабинета на др. Амалиев. Вече и там има 4д.  Peace

Гледам коментирате АГ отделенията. Аз съм на мнение, че от всякъде има доволни и недоволни! Така че всеки си решава. Аз лично съм се насочила към Хирургиите, защото доктора , който ми следи бременноста работи там - гл.ас. Амалиев. Личните ми впечатления от него са чудесни.  Peace

Хубав ден на всички!   bouquet

# 104
 ^слънчо Добре дошла при нас ...И аз съм чувала че доктор Даскалов е много добър специалист,но аз първият път бях при Маркова в Торакс доволна съм подробно ми обясни всичко и изслуша всичките ми въпроси.Следващия път сигурно пак ще отида при нея.
Момичета днес е лекцията във Вис Виталис така че хайде ставайте и ще се видим там.....

Общи условия

Активация на акаунт