Завъртя се календарът пак, а ний сме в ПЛОВДИВ - най-хубавият град - 27

• 40 863
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз съм от работещите мами и много ме е яд, че не мога да посещавам лекциите. Една позната също ми каза, но просто по това време на деня съм на работа!  Sad
А има ли лекции някъде в събота или неделя?
Хубав ден!  bouquet

# 106
Ами виж темата по назад има линк към програмата на списание 9-месеца,не си спомням точно дали имаше или не.
Какво работиш,просто любопитство....

# 107
  • Пловдив
Погледнах програмата, за съжаление, всичко е през седмицата.  Sad Нищо, като взема отпуска, ако имат екции, тогава, ще ги посетя.  Peace               
Работя технически секретар в една фирма! Нищо натоварващо и при положение, че се чувствам ок, реших да не си взимам болнични. Даже много хора учудено ме гледат, като кажа, че работя.  Laughing

# 108
Погледнах програмата, за съжаление, всичко е през седмицата.  Sad Нищо, като взема отпуска, ако имат екции, тогава, ще ги посетя.  Peace               
Работя технически секретар в една фирма! Нищо натоварващо и при положение, че се чувствам ок, реших да не си взимам болнични. Даже много хора учудено ме гледат, като кажа, че работя.  Laughing

И мен така ме гледат и се пулят , което лично на мен ми е адски странно, защото при условие, че съм добре, предпочитам да съм сред хора, да работя нещо и да се занимавам, отколкото да вдигна краката вкъщи и да се отдам на плюскане и затъпяване. Мисля да си ползвам полагащия се 45 дневен болничен преди раждане и то защото юли месец предполагам ще е адска жега и вероятно ще ми е трудно в жегата.

# 109
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Да се похваля, че на 4 юни станах мама на бебко  Стилиян - 3 320 гр, 53 см!
 Също на 4-ти друга пловивска мама -Катюшка роди момиченце, но от нея още нямам новини.
Раждах в Окръжна, с неочаквани усложнения за мен, но лекарите там се справиха прекрасно! Условията са добри, ако някой иска повече подробности, по-нататък ще пиша, защото все още не съм напълно в кондиция, пък и малкия си иска грижите. Отивам да се кърмим, лек ден на всички!

# 110
  • Пловдив
t tabakova, честито бебче!  baby_neutral Да е живо и здраво и много да ви радва!   bouquet

# 111
Здравейте момичета!
Да се похваля, че на 4 юни станах мама на бебко  Стилиян - 3 320 гр, 53 см!
 Също на 4-ти друга пловивска мама -Катюшка роди момиченце, но от нея още нямам новини.
Раждах в Окръжна, с неочаквани усложнения за мен, но лекарите там се справиха прекрасно! Условията са добри, ако някой иска повече подробности, по-нататък ще пиша, защото все още не съм напълно в кондиция, пък и малкия си иска грижите. Отивам да се кърмим, лек ден на всички!

Да ти е честит сина,жив и здрав, много да те радва!Честито и на Катюша!

# 112
  • Plovdiv
  bouquet  Честито бебче t tabakova ,да бъде живо и здраво и много весело и много да ви радва и слушка   Hug

# 113
  • Пловдив
Хе хе, и тук ме изпревари, Танче!  Grinning
Условията са добри, лекарите, сесрите (детски, акушерки ит.н.) - също! Нямам нито едно оплакване от тях - всички се отнасяха прекрасно! Hug Така че съм с две ръце за Окръжна!

Благодаря на всички за честитките! Пожелавам ви на всички бързо и леко раждане като моето - за 2 часа и половина успях да родя моята Габриелка! Hug

# 114
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН!
ДА ВИ Е ЗДРАВО СИНЧЕТО, МНОГО ИГРИВО ,МНОГО УСМИХНАТО И ПОСЛУШНО,МНОГО ДА ВИ РАДВА !
  bouquet

# 115
Хе хе, и тук ме изпревари, Танче!  Grinning
Условията са добри, лекарите, сесрите (детски, акушерки ит.н.) - също! Нямам нито едно оплакване от тях - всички се отнасяха прекрасно! Hug Така че съм с две ръце за Окръжна!

Благодаря на всички за честитките! Пожелавам ви на всички бързо и леко раждане като моето - за 2 часа и половина успях да родя моята Габриелка! Hug
О МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЧЕ ВИ ПРОПУСНАХ  Embarassed
СЕГА И НА ВАС ДА КАЖА ЧЕСТИТО С НАЙ -ХУБАВИ ПОЖЕЛАНИЯ !   bouquet

# 116
Честити пловдивчанчетаааа Hug  bouquet  bouquet Живи и здрави, големи да порастнат, гордост за мама и тате!!!

# 117
Честито и на двете мами да са ви живи издрави бебчетата,да растат щастливи и много много да ви радват,а като за начало да бъдат и двете много спокойни бебчета.
Бих се радвала (а и ще е много полезно за нас) да споделите подробно за раждането в Окръжна,както и имената на докторите и акушерките при който сте родили.....
Моят наблчдаващ лекар работи.

# 118
  • Пловдив
bebetuuu за разлика от Катюшка моето раждане беше доста трудно- оказа се , че тазът отвътре ми е тесен и от там дойдоха усложненията- Така че не искам да взимаш разказа ми за нещо, което би могло да ти се случи- по- скоро е изключение.  Приеха ме в патологична три дни след термин уж да ме следят. Аз на единия ден отидох да питам и д-р Симеонов каза- идвай утре! Приемат ме на обед, а през нощта към 3 ч ме започват контракции, минути преди това ми падна тапата-  може би оказа влияние и прегледа за разкритие, който ми направиха преди да ме приемат- е, нямах такова. Когато контракциите станаха на 7 минути вече казах на дежурната акушерка. Тя една млада сърдита мадама- изпрати ме да си лягам  #Crazy какво ти лягане- аз не мога да седя, да ходя- то боли! Дойде лекарката, и видя че съм с разкритие, май беше 2 см, не помня, защото ми каза, че не напипва околоплодния мехур, а аз не съм усетила да са ми изтекли водите. И тогава се притесних, но малко. Викам си- айде- поне отиваш да раждаш. Отидох в родилна, на запис на тоновете, а контракциите станаха супер начесто и болезнени. Още един лекар каза, че не напипва околоплоден мехур, вика- е, ти не усети ли кога ти изтекоха водите? Викам му- не не съм усетила такова нещо, щях да усетя ако са, не съм чак толкова зле  Smile После при поредния преглед за разкритие само казаха- ами тя си е готова- без системи вече е 8 см! Някъде там пуснаха система за обезболяване, започнаха напъните и честно да ви кажа, болката беше това  Smile Мисля също, че някъде тогава усетих и водите. Понеже на ехографа там показа че бебето е 3 700 гр викнаха Бачуров /той и ме питаше не съм ли усетила кога са ми изтекли водите, честно беше малко груб като държание/ да види дали не съм за секцио, но първо, че ехографа им давал доста отклонение /малкия се роди 3 320 гр/ и второ по външните размери на таза реши, че няма проблем. Тогава Бачуров си тръгна и застъпи другата смяна -д-р Радински и Симеонов, който вече бях видяла по-рано.
Заведоха ме да раждам, взех да напъвам, доктора каза- ще трябва да помогнем малко- т.е. да ме резнат, но се появи и друг проблем- малкия взе да излиза с двете ръце отстрани на главата- това е от тесния таз- така могло така излязло момчето! Тук е момента да кажа, че и  двамата лекари бяха на раждането, акушерката и те бяха страхотни!  Трудното при мен дойде после- оказа се, че пак заради тесния таз се  получи засядане на плацентата, това ми беше по-болезнено - като трябваше да напъвам да излезе, натискаха ми корема, тя не излизаше. Наложи се да ме приведат под пълна упойка- дойдоха анестезиолозите- три млади момичета, започнаха да ми говорят , галеха ме по косата, успокояваха ме и все се радваха на малкия, който вече си лежеше спокойно. След като съм заспала са  извадили  плацентата ръчно, шили са ми шийката на матката, имам и  външни шевове, които вече зараснаха. Екипът при раждането беше просто чудесен и реагира много адекватно. Като за финал съм изгубила доста кръв и са ме надрусали яко с упойката, от която не можах да изляза цял ден, тук пък много ми помогнаха акушерката и санитарката от следродилен- имената им не помня. Като цяло отношението е много добро, е, има и по-сърдити от персонала но е нормално.  Не съжалявам, че родих там и съм много благодарна на д-р Радински не само за усилията му по време на раждане, ,а и за отношението после- дойде да ме види като излизах от упойка, на визитации беше също много любезен- обясни ми какво и защо е станало. И всичко това без предварителна уговорка с него или друг лекар!
Доста дълъг ми се получи поста, но дано да е бил от полза!

# 119
Честито на новите бебчета   bouquet Да са живи и здрави и много радват мама и тати.
t_tabakova , като ти четох разказа си припомних моето раждане там  Grinning. Д-р Радински е страхотен лекар. Беше с мен от началото до края също без предварителни уговорки, а за Симеонов да не говорим  Grinning. радвам се, че всичко е завършило добре за вас с бебчето  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт