Завъртя се календарът пак, а ний сме в ПЛОВДИВ - най-хубавият град - 27

• 40 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
ох абе момичета много ме е страх за това раждане,от сега нещо ми става няква паника ме обзема,седя и си мисля : оле ами то аз хубаво съм бременна ама сега ще трябва да раждам.
не искам с операция искам даже всичко да направя да я избегна ама много ме е шубето.вие така ли сте или само аз нещо се побърквам?щот ако е само с мен де да знам да взема нещо с лекар да говоря Simple Smile знам ли и аз....?

# 121
Няма да се плашиш, k.mincheva  Grinning. Нормално е да ти минават хиляди неща през главата, но мисли позитивно. Мен никога не ме е било страх, е имах известни притеснения, но нищо повече. Аз нямах търпение да си видя бебето. Не мисли глупости, а си представи на края как ще гушнеш едно малко розово създание  Peace

# 122
 k.minchevа,напълно е нормално да ти минават такива мисли преди раждането.Страхът от неизвестното и притесненията около раждането вълнуват всички бъдещи майки.И ако някой твърди,че не е изпитвал страх,значи откровенно си лъже.Просто се опитай да мислиш положително.И е много добре,че споделяш емоциите си;говори с близки,с приятелки...това само ще ти помогне.На мен ми предстои второ раждане и също ме е страх.Този път,защото знам какво предстои.Но си заслужава  Heart EyesНяма по-сладка болка   bouquet

# 123
ох абе момичета много ме е страх за това раждане,от сега нещо ми става няква паника ме обзема,седя и си мисля : оле ами то аз хубаво съм бременна ама сега ще трябва да раждам.
не искам с операция искам даже всичко да направя да я избегна ама много ме е шубето.вие така ли сте или само аз нещо се побърквам?щот ако е само с мен де да знам да взема нещо с лекар да говоря Simple Smile знам ли и аз....?
Ooo Краси не си само ти и мен ме е страх даже има моменти когато страха преминава в паника,постоянно си мисля че няма да мога да се справя,че ще объркам нещата и т.н.В началото бях спокоина исках да раждам със секцио и знаех че ще съм под пълна упоика и докторите ще извадят бебето и те нали си знаят работата всичко ще свърши.Скоро сама се разубедих и се отказах от секциото,не заради рискове и т.н..Риск винаги има,просто така реших.И започна страха.....Така че не си за лекар и определено не сме само ние така,но и аз се успокоявам като си помисля че след това ще видя бебо и  така....

# 124
ами аз защото глегах един клип в който съвсем централно и отблизо е заснето как ражда жената и една приятелка на скоро роди и искаше уш нормално ама се отказа на 4 сантиметра разкритие щот много я боляло и в крайна сметка роди секцио , и сега постоянно си мисля за картинката и за болката.аз съм си виновна щот все се вра така сама между шамарите ама тва дет го видях просто бешееееее....но ня съм само аз значи добре това ме успокоява че не се побърквам Simple Smile .и мерси

# 125
Че може ли по средата на раждането да си поискаш секцио?Оле ако е така може аз да съм втората......Simple Smileама айде да се опитаме с положителното мислене

# 126
  • Пловдив
k.mincheva първо- хич не ти е трябвало да гледаш запис на раждане- това го виждат лекарите, ти нищо няма да видиш от това! Предполагам си прочела за раждането на сина ми- доста трудно, да не кажа ужасно. Повярвай ми, вече седем дни по-късно помня само момента когато той излезе един такъв хлъзгав и акушерката го хвана  Simple Smile  Всяка секунда си струваше!
bebetuuu добре, че си се отказала от секциото. Поне моето мнение е, че раждането е естествен процес- все пак всички така сме се появили- и трябва да стане естествено  Simple Smile Няма страшо момичета, моят съвет е - просто не го мислете и не се шашкайте излишно!  Hug

# 127
  • Пловдив
ОТносно страховете, аз още не съм се "спекла"  Laughing Laughing Laughing , но има време. Знам, че ще ме хване и мен шубето, когато наближи, ама от сега не искам да го мисля. Искам само бебето е живо и здравичко.  Praynig
bebtuuu, аз не мисля, че ти можеш да си поискаш секцио посредата на раждането. Мисля, че това го прценява док, дали иам медицинска причина. Аз така си мисля.  Peace

# 128
Аз пък не виждам причина да искаш секцио до 4 разкритие.Дотогава слагат епидурална упойка, ако искаш.Аз мисля да изчакам да видя колко бързо получавам разкритие-ако е бързо и няма време за епидурална,все ще го изтърпя Laughing,пък ако е много бавно ,значи ще имам време за епидурална, ако много боли.Не че ми е ясно дали болките се увеличават с увеличаване на разкритието, както и дали наистина ще мога да реагирам тогава така, ама не ме е страх още.Честно да си призная, болката не ме плаши чак толкова, нито пък самото раждане-и аз гледах наскоро раждане с подробностти.Нещата,които ме притесняват повече са бебка да е добре, жива и здрава, да не ми се налага секцио заради очите или нещо друго/мен пък ме е страх от пълните упойки/ ,да имам кърма-такива неща.Всеки със страховете си Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 15:05 от Zolka

# 129
ами тя тази моята позната за която казвам живее в царево.вечерта и изтекли водите и тръгнали към ветрен това е едно село малко след бургас та са им се сабрали малко повече от стотина километра.когато са стигнали е била с контракции и разкритието и е било четери сантиметра , и е казала че много я боли и че ще е секцио.сега аз не съм била там да знам дали е било така но не виждам причина да ме лъже.там клиниката е частна и може и да се съобразяват с желанията на пациянтите newsm78 незнам.а за секциото и аз съм много против то организма така си е създаден и си има от къде да си дойде това бебе на бял свят,ако не е трябвало да излиза от там е щяло винаги с операция да се  е раждало.плюс това аз нали бях декември месец под пълна упойка заради операцията и си мисля че е много скоро да ме приспиват пак няма и една година.

# 130
Добро утро момичета,днес ще е голяма жега ама поне се успокоявам че след няколко часа отиваме на балкан,там поне ще е поносимо....Много се вълнувам защото цяла зима чакаме да се стопли за да можем да отидем.
А по темата за страха-страхувам се от болката и самото раждане разбира се както всички майки,но това не означава че не се притеснявам за бебето....Това е един друг въпрос който няма смисъл да обсъждаме,въобще!Притесненията за него са на едно по друго ниво....

# 131
Здравейте отдавна не съм писал и да се запиша и аз в новата тема! Whistling

# 132
k.mincheva споко, всички хора по света са раждани от жени. И сигурно 90% от тия жени са се страхували, но не е толкова страшно в крайна сметка и се забравя страшно бързо.
Аз умирах от страх през цялата бременност, но като настъпи момента, изобщо не се сетих за страха. Така, че не се притеснявай, искай си епидурална упойка и раждай спокойно.  Hug

# 133
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!

И аз да се запиша в новата тема с едно ново пловдивско попълнение- на 31.05.2010г. станах горда мама за втори път - на бебка Гергана - 3 кг и 49 см. Раждах в " Торакс" - с двете ръце гласувам за там. Успех на всички, които ги чака моята радост

# 134
ЧЕСТИТО   bouquet
да ти е жива и здрава много послушна и усмихната и с много късмет в живота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт