За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 086
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Хадил разказваш толкова образно, че направо историята си я представих визуално.

# 511
  • Varna
Много образно, наистина Joy че дори и без картинка на бонбонения магазин, можах да си го представя Laughing барабар със омацания Малчо, със щастливо и дяволито гледащи очета Joy

# 512
Охххх, вече не е за приказване... топло ми е, задушно ми е и на всичко отгоре днес се наложи пет пъти да слизам и качвам натоварена, защото нямаме асансьор, а пък трябва да се готвя за гости. Да е жива и здрава мама, не може да се движи много, ама седнала върши чудеса, само да й измиеш, нарежеш, подредиш и дадеш продуктите.  Laughing

връщам се след малко, за да не стане "загори тенджера". само да кажа на хаджията - пробвах тутманика, стана много хубав и наистина ми остана много от мазнината. смятам да пробвам и с друга плънка и ще кажа какво е станало.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 21:33 от hadil

# 513
  • In a surreal moment!
Охххх...  Grinning  ...не просто ми е задушно...аз се сварявам бавно в собствен сос!  Grinning
Немога да спя нощем - дремя денем в жегите и това ме уморява! Имам проблем с цикъла (за кой ли път, за кой ли път... Whistling ) и ме сгащва старата приятелка депресията...хъм...от днес съм на лекарства и 2-3часа след първата таблетка оооо чудо....аз се съживих за нов живот и  имам желание дори да копая и плевя  Mr. Green   От последното ходене до София се върнахме със Синдром и за мъжо...няма само аз да съм уважена яяяя...който търси - намира, тва е пул`жението Crazy  Абее..все да има за кво да не спи човек и да се задушава...от жега, да не си помислите, че от мъка ... неее ... държим се Confused И си обещаваме велики ремонти на къщичката, велики екскурзии, велики преживявания...но спестяванията и тази година ще похарчим за поредните изследвания и операции.... Вън се поразхлади, подухва вятър...вътре е ад, но ще се напъна да стисна очета, че утре рано трябва да поливам...

Хадил - какво наготвихте с мама за гостите? Да я поздравиш от мен, винаги ми става много мило, когато пишеш за нея...и мен от килограмите ме удря в краката, също като баба...като се застоя и после се клатушкам като патка докато ги раздвижа.... лелеле, дали съм мислела, че ще стане така... не !  Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 16:13 от Токачка

# 514
не ми се искаше макар и с шеговит тон да чуя точно такива новини от теб Токачке, но когато човек се бори всички усилия на медицината не са способни да му попречат да постигне желаното  Mr. Green прекрасно те разбирам и ми е болно, че не мога да помогна с нищо ... все пак смятам, че бавно и трудно, но нещата ще вървят към по-добро. а парите ... ами погледни го от добрата страна - поне имаш някакви спестявания, за да платиш изследванията, а някои и това нямат. а и нали знаеш - парите развалят хората, така че поне няма да се развалите с половинката   bouquet
не ми се сърди на щуротиите, гледам да те разсея. на фона на хорските грижи се чудя как някои хора се събуждат сутрин с мисълта "кого да захапя днес" или "чий ден да вгорча". това по повод на една колежка от типа "преди обяда се кара с хората, а след като обядва - със себе си". Имаме едно момиче, което си има проблеми със забременяването и се налага да си разменя смените и да прави разни маневри в графика, за да може да си ходи на съответните процедури. повечето колеги й поемаме смените, без да ни ги връща само да може да забременее, а споменатата змия онзи ден й изтърси: "който иска да забременее насила, без природата да му го е дала, да си прави сметката и да си търси подходяща работа с повече почивки". това го каза, защото я помолихме да остане едно целодневно дежурство, защото всички бяхме висяли кой по 24, кой по 36 часа. при положение, че аз и един колега й взехме по едно нощно дежурство в замяна на шест часа, които трябваше да остане и онази пак накрая се фръцна... а и обиди момичето. та стигнах до извода, че да си простак е особено призвание в днешно време.

# 515
  • Varna
А плюс това и е жена......
Жалка и злобна цинцифуция, а не жена.......видяла е, че сте грижовни със вашата колежка и много, много се е подразнила. Спирам до тука. Не съдя, само констатирам!

# 516
  • In a surreal moment!
Делте, Хадил - и аз съм чувала тежки думи...все от жени. Все си мисля, че мъж на безплодие дори няма и да му хрумне да обиди...ама знае ли човек. Лично от моя опит съм си направила извод, че човек от каквото се плаши, най-много и каквото си мисли, че няма да го постигне, точно от такова си пати....Така, че ще и дойде и на нея редът...все някога думите и ще я пернат през устата.

Само един пример ще приведа и ще млъкна, защото ми е болезнено....преди много години зълвата ми каза, че деца не мога да раждам, а само кучета да гледам....Тя е родила 3. Направила е много аборти. В момента има едно дете. Семеен е, няма деца от почти 10г. Зълвата строи надгробни паметници и един лев не дава на децата за доктори.....Не я съдя, но не я разбирам. Почти 18г не си говорихме. Не виждах какво мога да си кажа с нея. Проговорихме си на погребението на племенника. След това се видяхме на годината. Тя не ми проговори, не ме попита нищо. От уважение към загубата и се опитах да контактувам. Отговори ми вяло и гузно, не се поинтересува нищо за живота ни с брат и.  Безкрайно обичах/м децата, те не са виновни за нищо....страдам, че те плащат, но....нямам вина за това.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 22:13 от Токачка

# 517
  • сред маслини и портокалов цвят
Делте, това дето жена може да го каже, мъж даже няма да си го помисли.
Много злоба има в жените, няма какво да се лъжем...

# 518
напълно съм съгласна. змийски език само една жена може да извади. много лесно се говори за неща, които са далеч от теб и живота ти, но не се знае от къде какво може да излезе. забелязала съм, че много често хора, които са водили един или друг начин на живот и в определен момент преминат през голяма промяна, след това се отнасят с голяма злост към хора, които са в тяхното предишно положение. скоро се загледах в поведението на две колежки, които като започнахме да учим бяха типичен пример за клишето "селско девойче". с течение на времето и градът и университетът ги промениха в някои добри насоки, но определено си бяха свестни хора. и като студентки, а и 2-3 години след като завършихме си живееха доста трудно и в някои моменти направо си мизерстваха. едната се омъжи за човек с доста пари, завършил електротехникум, нямащ и най-малка обща култура, а другата има сериозна връзка с колега стоматолог, който е от доста заможно семейство също. визията и стиловете им на живот доста се промениха, но това, което ме изненада е една рязка промяна в характера им. те започнаха да обсъждат облеклото на всички останали колеги, бижутата им и други прояви на материалното им положение, като не пропускат възможност да се подиграят на колежките с реплики като: "това от магазин втора употреба ли е? чии дрехи износваш ? не можа ли да си вземеш някоя маркова блузка, а не тази китайска конфекция ?" а те и двете до скоро си брояха стотинките и се чудеха да си вземат хляб и мляко или от по-евтиния маргарин.

а тази колежка, която изтърси тази реплика наистина й се почудих. никой от нас не й е отказвал никога услуга. винаги й взимаме смените, защото има малко дете. да не се чудите как си въртим смените - на нас не ни плащат за тази работа, така че дали ще имаме 50 часа отгоре или само 5 няма значение за болницата, ние сме безплатна работна ръка  Laughing та принципно помежду си се уговаряме кой кога може, защото иначе никой няма да ни пита.

като се замисля, обаче може и да съм несправедлива с жените. има и мъже, които се самозабравят. но като цяло е много грозно, след като престане да бъде смешно, като почнеш да съдиш някого, за нещо, което и ти си вършил. ако искаш му покажи някакво друго решение, друг начин на живот, но например да си бил алкохолик, а сега да си трезвеник и като видиш друг алкохолик да му кажеш "мръсен пияница" - малко намирисва на лицемерие.

в Ирак последните 15 години има подобен проблем с лекарите. Като завършат и се самозабравят. Започват да гледат на пациентите си като на мръсен и гаден източник на средства, който трябва да търпят, за да поддържат стандарта си, макар държавните им заплати да не са никак малки.

нещо много се отнесох...
някакви отзиви за този филм: Iki dil bir bavul / Два езика - един куфар (2008)

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 01:40 от hadil

# 519
  • Varna
ДобрЮутрУУУУ Hug

Много са ми смешни тези които забравят, от къде са тръгнали.
Нашите познати ни казваха, че от цялата ни тайфа мене и съпругът ми, парите не са ни развалили. Незнам защо го казаха, при положение, че те наистина имат доста и нека си имат. Може би защото все пак виждат, че си останахме, каквито си бяхме като млади ли, че винаги сме насреща да подадем ръка, незнам. Но много ми е очудващо, злобата на тези хора, въпреки, че са добре финасново. Абе какво удоволствие ти прави да нараняваш някой.....какво печелиш от това. А после, казват, че бедния бил злобен. Може да е така, но поне не озлобях и като бях бедна, а не съм забравила от къде съм тръгнала. Но не това, че съм била бедна, ме спира да се заям и злобея със някой. Мисля си, че ти или си такъв гадно съкастичен и злобен, или не си! Казвам го защото съвсем наскоро ми минаха такива изпълнения и не бях на себе си 3 дена.
ТОКИ Hug
Тъжно нещо си ни разказала, много тъжно. Ще те мисля цял ден поне Hug
И интересна работа, наистина змийските думи съм ги чувала само от жени.......по много поводи........

# 520
Да се изкажа и аз за змийските езици Laughing. Хадил, предполагам, че не е точно лицемерие причината да се присмиват на хора в положение като предишното им, по-скоро си мисля, че са комплекси. Знаейки че настоящето им благоденствие се дължи не на тях самите, а на богатите им приятели / съпрузи, няма начин да нямат комплекси. А най-лесно се избиват комплекси с присмех и сравнения. Което е жалко, но е масово явление. А за колежката, отказала да си размени смяната, може причината да е в това, че има малко дете и иска да прекарва повече време с него, макар че това не оправдава злобните й думи Peace.
Дали парите развалят не мога да кажа, надявам се един ден да споделя личен опит по въпроса Joy hahaha
Токачке, убедена съм, че въпреки всички трудности, нещата ще се наредят при вас и ще постигнете мечтата си Hug

Ние заминаваме нощес за морето Simple Smile. Аз съм по-нетърпелива от децата Blush. И нещо смешно във връзка с почивката. Говорим си с мъжа ми и аз му казвам, че преди да се запозная с него съм ходила всяко лято на море, а след това за 10 години сме ходили 2 пъти. И той ми отговаря: "Аз ли съм виновен, че ти си все бременна и раждаш откакто се познаваме" #Crazy Crazy. Като му отговорих, че съм родила само 2 деца, той натъкми сметката така: "2 години бременна, после 2 раждаш, после 2 децата са много малки, 2 сме ходили, сега пак отиваме, тоест, излиза че сме пропуснали само едно лято по моя вина" Joy

# 521
 Joy Астарта - това е като един наш виц, ще се опитам да ти го преведа. Само да уточня, че в скоби ще напиша аналогия на смисъла.
Една жена три месеца след като се омъжила тръгнала да ражда и мъжът се видял натясно как ще обяснява, че си е имал задявка с жена си преди да се оженят. Жената разбрала и му казала: - Това е лесна работа. Изброй месеците и ги изкарай девет.
Зачудил се мъжът как и тя му казала: - Шбат /февруари/ и бат и бетара /няма такива месеци - това е нещо като февруари-мевруари, та това е мевруари/, таммуз /юли/ и муз и мезара /по същия начин последните два са измислени/, алрах /този, който отмина/, алджай /следващия/ и алалайна /текущия/. Така стават девет.

а за колежката с детето - там е работата, че ние й поемаме всички нощни и всички съботно-неделни и след като й бяхме взели смените, без да я караме да се разменя с наши дневни, само я помолихме да остане целодневна вместо да си ходи в 14.00 и без това свекърва й връща детето вкъщи едва към 18.30, така че мацката е с улеснен живот, ама си е злоба.

а за комплексите наистина си права. но като се замисля двете колежки си бяха свестни същества, та им се чудя какви комплекси избиват. може би имаш предвид, че сами не са могли да си осигурят подобен стандарт.  newsm78 майната им, няма за какво да се тровим с такива.

Делте, абсолютно си права, че не е до бедност. Майка ми от семейство с изключително висок стандарт след години изпадна да не може да си купи един хляб, но никога не е била злобна. Аз също съм работила и все още работя сто неща извън основната ми професия, но не злобея. Всеки да си е жив и здрав да си харчи парите, както намери за добре. Не казвам, че не ми е криво един полицай или шофьор от градския транспорт да взима 2-3 пъти повече от мен, ама никой не ми е виновен, да съм станала шофьорка  Mr. Green

# 522
Здравейте!   bouquet
Хадил, с интерес изчетох постовете ти и установих,че си много права!  Peace Права си за мъжете,още по-права си за жените.Няма какво да се лъжем-мъжете не могат да се мерят с нас по отношение на злоба и завист.Има и нещо друго-прословутата мъжка солидарност.При жените има ли го това?Само ако е насочено към друг субект-тоест ако 2 жени се обединят срещу трета.Така е, при нас приятелството е някакъв вид солидарност с/у някой друг.Забелязала съм ,че при мъжете няма много задни мисли-да говори едно,а да злобее за друго-те са по-искрени.Жалко е това, понякога страдам,че познавам много малко свястни жени-сигурно такъв ми е късмета!Но както се казва-малко приятели,но качествени  Flutter.
А иначе за примерите които даваш ще кажа,че това са жалки хора,дребни душици........

# 523
Бискит - радвам се да видя нови имена в темата. Добре дошла и дано по-често се включваш.

аз лично смятам, че този маниер на жените /злобеенето и да сме солидарни в тормоза към другите/ се е зародил в женската психика с течение на вековете, защото те винаги са били безгласни букви, а слабите и малки души точно си избиват комплексите чрез злобата. това е в подкрепа на тезата на Астарта за комплексите. Аз лично имах късмет, че майка ми е човек напълно приемащ сред приятелите ми да има повече момчета, отколкото момичета и затова до ден днешен женската злоба, интригантство и желание да се изтъкнеш като унижиш другия все още ме сварват неподготвена.

иначе за арабските общества въобще не се хващам да отварям тази тема. макар мъжете и жените да са отделни и независими индивиди, моето лично мнение е, че общество, в което мъжът е с ниска култура, жената е с още по-ниска. та нещата при нас са така.

# 524
O,в това отношение жените са много изобретателни,пред теб и пред непознатите се правят на света вода ненапита,но когато се съберат някъде където си мислят,че чуждо око или ухо няма достъп си изливат цялата злоба и показват истинското си лице. Peace Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт