Балони летят към небето,Февруарче ще празнува за първи път деня на детето (9)

• 23 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • offshore & overseas
Споко бе хора, и аз мойта не я оставям -- няма страшно -- и си я нося, бутайки количката и държейки за ръка тригодишното дзвер! Какво разглезване, какви 5 лв. -- няма нужда да мъчим себе си и малките душинки, щом не ни идва отвътре! В тая връзка, една наша роднина е особено изобретателна, тя оставя бебето да се дере в отделна стая, па отива и пуска прахосмукачка в друга, за да не го чува и да не омекне случайно...

А иначе, освен теорията за разглезването, я има и обратната теория: при този отчаян истеричен бебешки плач се отделя кортизол, хормон на стреса, който в крайна сметка се натрупва в организма и започва да вреди. Та затова т.нар. пасивно-агресивен метод за приучаване към самостоятелно заспиване напоследък се счита за „токсичен“.

Освен това се смята, че т.нар. „attachment parenting“ (с гушкане и откликване на емоционалните нужди на бебето) е по-ефективен в перспектива, отколкото „convenience parenting“, тоест, родителството, което ни дава комфорт на момента.

Като типична везна, ще заключа, че със сигурност истината е някъде по средата и аз самата още я търся. И че не е хубаво да се залита в никоя от двете крайности, разбира се, но все пак е добре да сме запознати, което повечето сигурно вече са сторили, но не си признават.

Да не говорим, че аз все си мисля, дето момите могат да са мааалко глезени, да ме прощават свекървите и зетьовете. А и истинското глезене се получава към двете годинки, когато започнат съзнателно да ни работят вече. Аз с Халята и тогава се дадох, сега не знам как ще е... Може пък да съм закоравяла, да ми се ненадяваш.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 15:24 от Мяуче

# 556
Айде да ви представя новата светска двойка:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=38101&id=100001123146844
 Grinning

И да ви сюрпризирам с новината че от 1 юли се връщам на работа. Sad

# 557
За бебешкия плач да си споделя мнението... Също различавам мрънкане от плач.

Не мисля, че бебетата се глезят и затова плачат. Прекалено са несъвършени на тази възраст, та да си мисля, че в ума им се е заселила хитрата идея да изнудват майките си, плачейки. За мен плача означава дискомфорт - гладни, жадни, студ, жега, неудобство, страх, превъзбуда, нервност или нужда от нечия близост и лИбоФ (или пък една камара други подобни причинни). Смятам, че оставено дълго бебето да реве "щото се глези" се отразяява върху неговото психическо и дори физическо развитие в бъдеще. В добавък, бебетата са различни и всяко си има своята индивидуалност, поради което има бебета, които охотно си стоят в кошарката и си играят с ръцете, ушите, одеалцето или играчките, а има и такива, които не се задоволяват с това.
При малките деца, обаче, е друга работа. Те наистина вече са пораснали психически и умствено до нивото, да могат да се глезят и да ни изнудват.

Та така, аз не смея да си оставя бебето да реве. То има нужда от НЕЩО и аз трябва да го премахна това НЕЩО за него, щото то само не може. Явно Деа се чувства некомфортно в количката, може дори да е някакъв страх, знам ли  ooooh!. А през другото време иска да е гушната от някой, сигурно има нужда от нечия близост. Иначе си спи в креватчето, но заспива гушната.

Споделям несгодите си с вас, защото при всички случаи "две глави (в случая много) мислят повече от една" и може да получа блестящи идеи как да се справя  Hug

Моля да ме извините за разсъжденията  Mr. Green

Аз детски не получавам, доходът ни се счита за висок  Outta Joint

# 558
Здравейте, сладурки!

Да ви се похваля- най-после имам интернет и вкъщи. Досега все ползвах, като ходех у нашите на гости (което е всеки ден). Разгеле, най-сетне и ние сме част от света и имаме достъп до нета!  Laughing

И за още нещо да ви се "похваля"- вчера Аля направи първото си "аварийно приземяване" от леглото на паркета. Слава Богу, явно не си е ударила главичка, защото я намерих по ръце и с вдигната глава, но се е поуплашила, защото се разплака жално без сълзички (да не кажа- развика), но като я погушках, полюшках и като й дадох водичка се успокои. Тогава дойде ред аз да се разрева, че оставих детето само на леглото да отида да прибера сгънатото пране в другата стая.  smile3511 Докато ровех из чекмеджетата и шкафовете само чух едно "пляс" и се изстрелях светкавично към бебка, 'щото просто нямаше какво друго да падне освен нея. Милото детенце! Ужасно виновна се почувствах, стана ми супер криво. Cry

Ника, за детските днес не съм проверявала, но в петък още не бяха преведени.
Стефи, дано скоро да се успокои Ели. Hug
Наша Алекса вече спи 3-4 пъти на ден по 20-30 мин. и се ококорва. За сметка на това, обаче, нощем спи непробудно от 21:30-22ч.  до към 6-6:30, храним се в 7ч., после спим пак до 10, мием се, обличаме се, храним се пак в 10:30 и така започва денят ни. В леглото и количката почти не стои, иска все да я разнасям. Дори и в полу-седнало положение в количката рядко се задържа за по-дълго. Какво да се прави, мама ще развива мускулатурата на ръцете, че и на краката да я разнася из градината.

За плача- не оставям Лекси да плаче много, вземам я на ръце да я успокоя. Иначе да мрънка си я оставям, но като чуя вече жалната и изнервена нотка и се притичвам на помощ. Не мога да я случам да плачка жалничко... Напоследък май опознава гласа си, защото само вика- радостно или нервно, ама така силно, че като я държа и крещи чак собствените си думи не чувам, камо ли някой друг да ми говори.

Ето, събудихме се след 35 минутна дрямка! Трябва да ставам, момичета! Хубав ден на всички!  love001

# 559
  • София
 Grinning

Страхотна двойка!  Heart Eyes
Ама що така с работата...  newsm78

# 560
Неви, аз съм много далеч от мисълта,че се глезят бебоците. По скоро е някакъв инстинкт да реагират така когато се усетят далече от майките си  newsm78 Щом не плаче на ръце или когато я забавляваш значе не й е чак такава житейската драма  Wink
Моята хубавица стоеше в количката само ако аз бягам зад нея Mr. Green Е това не можах да променя до последно,забавя ли ход- дране Laughing А най-доволна беше на пресечен терен, колкото по-лоша е настилката толкова по-кротка ставаше ,може да опиташ ама не е приятно за майката Sick

# 561
 Grinning

Прекрасни са!  Hug
А това за работата- много скоро, бе, Бръмби! Кой ще гледа Митака?
Маргарете, и Алекс обича да бутам бързо количката и да се друсаме из дупки и камънаци. Колкото повече се друсаме, толкова по-добре.

# 562
ЗДРАВЕЙТЕ!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МАЛКИТЕ БЕБЕШОРЧЕТА!
ТАНЬОРЧЕ,ЖАЛКО ЧЕ СИ ИЗЖИВЯЛА ТОВА КОЕТО И АЗ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ  #Crazy ДАНО АЛЯ ДА Е ДОБРЕ И ТОВА ДА ВИ Е ПОСЛЕДНОТО НЕПРИЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ.
ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН И ВАЛЯ  Hug

# 563
Тя моята работа е по 4 часа на ден, 4 дни в седмицата и не върви да я губя. Ще се групираме някакси с  мъжа..

# 564
моя е грешката,не се усетих че за детски добавки говорите
Ей,ама Лорката дойстойно замества Ели и не е проспала днешния ден Simple Smile Гледам и Коки не е стоял със скръстени ръца обаче  Joyприсламчва се и той полека към Лорито
 Ирка смятай ако от сега така трудно приема разделите с любимия,какво ще я правим понататък... Laughing

# 565
 Танче  Hug дано го забравите падането бързо и двете с Али

# 566
Само да кажа че преди малко получих смс че са ми превели детските..

# 567
  • France-Bulgaria
Хелоууу
Минавам на бързо само да попитам...
Мога ли да консумирам октопод,докато кърмя?? newsm78
За вечеря мисля да приготвя подобен деликатес,та исках да знам,дали няма да е вреден с нещо за беб.

# 568
  • Бургас
И аз се включвам с питане,елементарно е,ама моля някой да ме светне.

Имам две дебитни карти, едната е на Инвест Банк,задължиха ме да си я извадя в Социално,за да ми преведат еднократната помощ на нея и предполагам и детските надбавки ще ги превеждат в нея.
Имам друга карта, в която ми превеждат болничните от НОИ.
Въпроса ми е къде аджеба да чакам майчинството?

# 569
  • София
В картата където ти превеждат парите от НОИ, майчинството е от тях.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт