Подаръци за новородено и 10 месечно?

• 15 027
  • 53
  •   1
Отговори
Здравейте,пиша с молба да ме посъветвате какво да купя за подарък на бебе на 1 месец и на още едно на 10 месеца.Децата се падат помежду си първи братовчедки,момичета са и все още не съм ги виждала.На племенниците на мъжа ми са.Незнам дали да купя еднакви неща,примерно дрешка ,но с различен размер.Едната майка не я познавам,другата съм я виждала веднъж и не ми е удобно да питам от какво имат нужда.Вие какво бихте подарили?В голямо чудене съм,искам да им взема хем нещо практично,хем да е хубаво,а и да не са мн големи подаръци,в смисъл обемни,че няма как да ги пренеса до там.Живея надалеч от тях.Вие на какво бихте се зарадвали за вашето бебе?

# 1
С каква сума разполагаш?
Лично аз не бих взела дреха, първо, защото в повечето случаи особено новородените са заринати с такива, второ, в този случай най-вероятно от голямото са дадени на малкото, трето, не на всички вкусовете им съвпадат.
Бих заложила на играчки.

# 2
Не съм се спряла на определена сума,нямам идея до колко лева да бъде,но и да не е някаква голяма сума.Нямам и представа какви играчки имат,не съм говорила с тях затова и ми е труден избора.За бебето се сетих примерно за торта от памперси,но на него ако подаря такава,дали на другата майка няма да и стане неприятно ако нейния подарък е разли4ен?да поясня,че живеят и двете в малко село и сигурно ще си видят подаръците след това.,не искам едната да се чувства един вид пренебрегната ако единия подарък изглежда по-голям. ooooh!

# 3
Каквато и играчка да подариш на едно дете, тя ще влезе в употреба.
За малкото питай дали има активна гимнастика, а за голямото избери някоя занимателна играчка за възраст 12+.

# 4
  • София
Ами като не си виждала майките, питай татковците Simple Smile
Или мъжът ти да ги пита, щом са негови племенници Simple Smile
Но и аз съм за играчки. Но най-хубаво след "консултация" с родителите, особено за бебето...просто гледай като цени да са еднакви..иначе няма как да подариш много сходни неща.... и не мисля, че ще се разсърдат ако не са еднакви подаръците Simple Smile  важното е да се хареса на детето(голямото) и да влезе в употреба(за бебето).

Друг вариант е и за двете да подарите нещо от тези, за отпечатъци и снимки http://www.igra4kite.com/index.php?cPath=773_203_890_204_864 ако искаш да са еднакви...

# 5
Значи сигурно ще взема играчки,на сходна цена.Татковците и да ги пита,едва ли ще кажат нещо.Преди бях питала баба им на децата,тя каза че нямали нужда от мн дрехи,а от играчки не разбирали,изобщо много ме улесни newsm78.Ще погледна из сайтовете какви играчки има,дано избера нещо.

# 6
  • София
Е, татковците бързо могат да питат мамите...
за бебето...може да имат нужда и от неща като кенгуру, бебефон, активна гимнастика, играчка за количка, за стол за кола или въртележка за над леглото...
а за голямото...точно от тази възръст най-вероятно натам ще почне да се интересува от играчки...дори до сега да не се е... една хубава мчузикална играчка с  разни джаджи...според мен е добър подарък...такива играчки в изобилие....
или ако детето прохожда нещо от типа науоукър(ест зависи все пак каква сума ще давате).

Или убочаващи играчки...да кажем може би кучето на Фишър би станало и за двете бебета...хем плюшенко за гушкане, хем пее песнички или бърбори нещо...

Другият вариант, за който се сещам на девте по една красива, голяма книга с приказки...

http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.1.1.0.0.0.0.0 тук може да разгледаш по възръст 0-10 месеца препоръчителни.. Wink

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 12:18 от Angel_Dust

# 7
Страхотни играчки има в този сайт,цените има са малко  Shocked,всичко което ми хареса е около 100 лева Confused,но са ми малко множко ако купя и на двете

# 8
  • София
със сигурност повечето за неща, може да намериш подобни...не маркови по разни магазини на по-малко пари...просто като идеи.

# 9
На мен пък пъвото ти предложение на еднаква или поне сходен модел  дрешка в различен размер и евентуално различна разцветка ми се струва най-добра. Не познавам майка на момиченце, която да не се зарадва на една хубава рокличка. А и казваш, че живеят на село, което малко или много огранчава възможностите за шопинг. С някоя дребна играчка, дрънкалка за малката, навивна играчка, след която да пълзи, за по-голямото дете например. Или дървени щипки за биба и за двете, така ще са абсолютно равностойни подаръците, ако това те притеснява.

# 10
Това за щипките за биберон е мн хубава идея,не се бях сетила изобщо  bouquet,а и за роклички е супер.Направо незнам какво да купя,за момичета има страхотни неща

# 11
  • София
Мдаа...само дето "хубава рокличка" за  всяка жена може да значи нещо съвсееем различно Simple Smile
Аз не бих рискузала при положение, че не познавам майките и не съм виждала как си обличат по принцип децата....

# 12
За новороденото - някое хубаво комплектче дрешки - рокличка с блузка.
За по-голямото детенце - може също дрешка или играчка за 12 месечни и отгоре.
Ако се притесняваш да не изглежда единия подарък по-голям от другия, примерно на бебето може дрешка с още някаква дрънкалка за количката или столчето за кола, ако за по-голямото бебче сте избрали примерно една по-голяма играчка.
Аз бих дала равностойна сума и за двете деца, съответно различни неща, закупени за тези пари.

Angel_Dust, не мисля, че чак пък има стилове на обличане на бебета. Дрешките малко или много са еднакви, аз не познавам нито една майка, която да е получавала като подарък или да е подарявала нещо неугледно или неподходящо за бебе или дете. Толкоз претенциозни получатели на подаръци - също не познавам.

# 13
Тъкмо и аз щях да се обадя, че съм зарината с "хубави роклички". А и съвсем не е сигурно, че децата сучат биби. Ейнджъл ти е дала много хубави насоки, освен това имавариант да разбереш какво биха искали родителите и той ще е най-удачен. За "Дреебосъчето може въртелешка за креватчето, в случай че нямат. Масовите марки  са на прилични цени. За по-голямото бебе може и образователна  играчка, подходяща за възрастта. С дрешки не бих рискувала.

# 14
Тука има интересни предложения - Полезните подаръци за бебе

Всеки изхожда от своя си опит в крайна сметка, аз пък не бих рискувала с въртележки над главата на новородено. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт