Обилно слюноотделяне

• 270
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Може би има тема някъде, но не мога да открия. Детето е на почти 2г и не спира с лигите. Бяхме на логопед, установи се, че диша през устата, но не е в компетенцията й да прави масажи и да ме насочи. Имали ли сте подобни случаи, как се справихте? Израства ли се?

# 1
# 2
Благодаря! Имаме понижен орален тонус, вследствие на раждането. Според педиатъра е временно, но мина много време, а лигите текат. Според логопед- масажи, които ще са трудни за толкова малко дете.

# 3
  • София
Отидете на стоматолог.

# 4
Моето дете се роди с много проблеми вследствие на вътреутробно позиционно изкривяване. От бебе беше на рехабилитация, някъде от 3 го поеха други терапевти и общо взето през всичките тези години (сега е на 10) сме се занимавали с по нещо с него.
Вече не му текат лигите, но като малък имаше и такъв проблем, но аз го отдавах по -скоро на зъбите. Проблемът с отворената уста обаче си седи, въпреки усилията ми и ето тази тема е добър remainder за мен да го заведа на един контролен преглед.
Но да, изключително много проблеми решихме с упражнения и масажчета, той се оказа с неинхибирани бебешки рефлекси и почти всичко си го отработихме. Вкл. се пребори с нощно напикаване, което е особено характерно в рода на мъжа ми.
Та да, изпращам координати на терапевтката ни, която е изключително внимателна с децата, просто е едно съкровище. Но имайте предвид, че то се прави цяла програма за детето, като родителите имат активно участие в нея, защото нещата се правят ежедневно, за да имат ефект. Става дума за изключително лесни, забавни и приятни за детето упражнения и масажчета, всичко е под формата на игра. Ако детето се нуждае от физиотерапевт, който да работи по този въпрос, сигурна съм, че тя би ви насочила.

https://mindfullmovement.org/?fbclid=IwVERDUAROK9lleHRuA2FlbQIxM … q6P7T8GkjwZqFv-BA

# 5
Здравейте! Може би има тема някъде, но не мога да открия. Детето е на почти 2г и не спира с лигите. Бяхме на логопед, установи се, че диша през устата, но не е в компетенцията й да прави масажи и да ме насочи. Имали ли сте подобни случаи, как се справихте? Израства ли се?
Здравейте... напълно ви разбирам за притеснението, защото и ние минахме през подобен период, когато детето ми беше на 3 години. При нас се оказа точно комбинация от увеличена трета сливица и алергия към Амброзия... точно това предизвикваше обилното отделяне на слюнка. От опита ми тогава научих, че е много важно да се следи как спи детето нощем. Ако има хъркане, дишане само през устата или пък скърцане със зъби и често преглъщане (все едно детето се дави леко в съня си), това са ясните сигнали за сливицата. Появата на зелени сополи заедно с това слюноотделяне пък при нас винаги беше знак, че бактериалната инфекция вече започва да слиза надолу, а не е само в носоглътката... тялото просто алармира по този начин. Понякога логопедът наистина е безсилен, докато не се отстрани физиологичната пречка за дишането, затова ако решите е идея да потърсите добър УНГ и алерголог. Израства се, но изисква малко повече проучване и търпение... кураж!

Общи условия

Активация на акаунт