Евтини рецепти като за криза!

  • 93 708
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 481
Току що направих тези шницели.
Цитат
   
Шницелите на Тина
« Понеделник, 26 Март 2007, 13:57 »
   
Шницелите на Тина

   На вниманието ви предалагам тази рецепта не само защото тези шницели са  любими на моето семейство, а и защо са бързи, вкусни и евтини и в голямо количество.

Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.

Резултата е фантастичен. Аз обаче направих малка грешка със сместа. Забравих да сложа бирата (а бях си я приготвила да ми е под ръка) и сложих по-малко брашно, 1 яйце повече и съвсем малко лук настърган много ситно, защото аз не обичам парчета лук да ми се мотаят из устата.
Станаха като по-големи кюфтенца.
Страхотни станаха!  chef

# 16
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 337
Радвам се че темата се раздвижи.
Днес вечерята е спагети болонезе.
Продуктите които са ми нужни са едно пакетче кайма , пакет спагети и 1 глава лук.Домати консервирани домашни (тях не съм ги купувала).Яденето излиза около 3 лв а е за 4 души. Laughing

# 17
  • София
  • Мнения: 7 491
Ние тази вечер сме на тиквички с кайма на фурна.

Режа тиквичките на две, издълбавам ги. Половината от тази смес нарязвам на много ситно и я смесвам с лук, кайма и домати (доматен сос, салса, каквото има). Пълня тиквичките, слагам ги в тава с малко олио и вода. Пека до готово състояние на около 200, за да не изгорят, а каймата да е недопечена. После сервирам с кисело мляко отгоре. Мисля, че не излиза повече от 4лв за 4 човека.

Има и по-бърз вариант - да се бланшират тиквичките, а каймата да се запържи, но аз предпочитам по-здравословния вариант, за 2 часа и пак е готово.

# 18
  • Мнения: 419
Запис да ви следя Hug
Много полезна темичка  bouquet
Обяда ни днес:
една връзка пресен лук запържен в малко олио,залят и объркан с 6 яйца Peace
Струва не повече от 2,50лв Peace

# 19
  • Мнения: 1 252
Полешки бутчета, за предпочитане е горната част - 4 бр.

1 с. л. брашно. 1 гл. лук , може о повече , а със зелен става по -вкусно,
червен пипер, салца или домати
Магданоз, девисил, босилек/по желание/

Запържвате до почервеняване бутчетата в същия съд , в който ще готвите гозбата.
пържите до зачервяване от двете страни.
Вадите ги и в същата мазнина слагате лука, ако има и морков, Задушавате добавяте брашното , разреждате с бульон.
добавяте доматите

Слагате и пилешкото и като клокне около 1/2 час добавяте свежите подправки.

 

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 19:58 от Аз съм ваш'та леля

# 20
  • Мнения: 5 001
Кюфтета от тиквички

Тиквичките се настъргват,посоляват се и се оставят за 1/2 час да си пуснат водата.
Изстискват се,добавя се млян черен пипер,1 връзка копър,сирене по желание,брашно колкото да стане като кексова смес и 1 бакпулвер.
Гребва се с лъжица исе сипва в сгорещено олио(в тиган) на котлона.След изпържването и от двете страни се слага върху кухненска хартия или салфетка ,за да обере излишната мазнина.

# 21
  • Мнения: 431
Също и царевица в масло, подправена с каквото ви душа иска -- топено сирене, майонеза, пикантни подправки (и разбира се любимият ми пармезан, само дето той хич не е евтин).

Сещам се и за бъркани яйца, сирене по шопски, спанак с ориз, пълнени чушки, запечени картофи със зеленчуков микс, но те сигурно вече са споменати.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 20:15 от Mea_Culpa

# 22
  • Мнения: 634
Ето днешният ми кризисен миш-маш (с каквото имаше от хладилника):
Глава стар лук, 2 домата, 1 настърган морков. Слагам всичко на веднъж и задушавам в тигана под капак. След малко добавям и 4 яйца, аз имах и малко сиренце, което добавих, но и без него става много свежо.  Peace

# 23
  • Мнения: 123
Кюфтета от тиквички

Тиквичките се настъргват,посоляват се и се оставят за 1/2 час да си пуснат водата.
Изстискват се,добавя се млян черен пипер,1 връзка копър,сирене по желание,брашно колкото да стане като кексова смес и 1 бакпулвер.
Гребва се с лъжица исе сипва в сгорещено олио(в тиган) на котлона.След изпържването и от двете страни се слага върху кухненска хартия или салфетка ,за да обере излишната мазнина.
Същото,но без бакпулвера+3-4 яйца - и го пека във фурната като кекс Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 5 074
Нещо за закуска - в тавичка изсипвате брашно и малко сол. Правите кладенче и наливате водичка. Започвате да притривате между пръстите си и стават едни малки бабунчици, които после варите в подсолена водичка.  Заливате с препържено масълце и добавяте сиренце. Може и захар, който обича.
Така го докарах, че едва ли има и левче  Peace

# 25
  • Мнения: 5 001
Нещо за закуска - в тавичка изсипвате брашно и малко сол. Правите кладенче и наливате водичка. Започвате да притривате между пръстите си и стават едни малки бабунчици, които после варите в подсолена водичка.  Заливате с препържено масълце и добавяте сиренце. Може и захар, който обича.
Така го докарах, че едва ли има и левче  Peace
Хули,това не беше ли триеница?Май така се казваше... newsm78
Наистина е много вкусно...

# 26
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 337
За днес , тортелини.
за тестото 3 яйца ,1с.л олио сол и брашно за омесване на твърдо тесто.С чаша режа кръгчета и слагам в средата овкусена кайма ,затварям кръгчето и притискам с вилица .Стават като готовите тортелини на вид само че по големки и доста по вкусни.Варят се в подсолена вода 6-7 минутки и горещи се разбъркват с масло и заквасена сметана може и без нея за по евтино.Ако някой желае отделно може да си направи сосче с домати и да залива , въпрос на вкус и фантазия .Аз ще ги оставя така само с маслото.
Цената име е не повече от 2-3 лв само дето е по пипкаво.

# 27
  • Мнения: 11 607
Запис да следя темата Peace

И аз.....Хвърлила съм мерак на тортелините, но това,че е пипкаво наистина на този етап ме спира за да го направя.......

# 28
  • Мнения: X
А дали може икономичните шницели някак да се запекат, а не да се пържат?
Вкъщи ги правим на скарата/от тия равните-неоребрени,дето пекат без мазнина/...и ако останат на следващият ден ги  правим на сандвичи.
За тортелините не съм пробвала,но аз пък правя пелмени/то пак същото/-с кайма и лук за пълнеж,замразявам ги във фризера и после ги варя  и сервирам със доматен сос или просто заливам със заквасена сметана и излиза доста евтино и засищащо.
Другото което в моммента доста се прави вкъщи е тиквички на фурна/осолени,изцедени и оваляни с брашно/...още топли ги заливам с кисело мляко и като изстинат стават разкошни....

# 29
  • Бургас
  • Мнения: 1 203
От мен предложение за гювече:
месо,каквото имате,доматен сок /ние си имаме домашен/,малко маргарин/олио за най-отдолу на гювечето,малко сирене/кашкавал,каквото имате от тези продукти и яйце за най-отгоре.Може да се добави и картоф,който предварително е обработен.
Най-отдолу на гювечето-маргарина и 1 чаша доматен сок се слагат във фурната за 15 минути/може и в микровълнова/.Вади се и се нарязва месото-шунка,кренвирш или каквото и да е друго месо/,слагат се и картофи/по желание,аз го правя без в повечето случаи/ и отново връщате за 15 минути във фурната за обработка на месото.Вадите,отгоре му слагате сирене/кашкавал и чуквате по 1 яйце.Запича се до готовност.Около 30 минути има-няма е готово ястието.
Може да се направаи и в постен вариант.
Вместо месо,се слагат картофи,тиквички,патладжан,чушки-каквото имате,като предварително ги задушавате.След това добавяте сирене или кашкавал,по едно яйце и запичате.
Второ ястие-шницели с картофи
Нужна ви е кайма-колкото имате/и с малко става и с много-също/ и 2-3 сварени картофи,1 яйце,1 гл. лук,2 к.ч. вода и 2 к.ч. брашно,чер пипер,чубрица,сол,може и млако магданоз.Омесвате всичко и оставате да отлежи в хладилник под фолио около 1 час.След това загребвате с лъжица и оформяте шницела.Стават много бързо и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт