Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 672
  • 345
  •   1
Отговори
# 285
Темата става все по интересна.... Simple Smile, по важното е да имаш интернет връзка при гладни деца....и липса  на елементарни лекарства за първа помощ....въпрос на ценности,все пак....

Може да са ловнали безжичен нет.

Между другото няма ли места с безплатен такъв? Кафета, гари, летища...

# 286
Какво се карате? Я кажете колко от вас са си броили стотинките за хляб и мляко? Ако има такива и излязат пред другите да си го признаят, тогава да говорим. Останалото е само хипотетично дърдорене на задоволени домакини.
Аз съм броила стотинки за хляб и мляко в далечните 1985-1987. И сега , какво? Консултации ли да давам? newsm78

# 287
  • София
Какво се карате? Я кажете колко от вас са си броили стотинките за хляб и мляко? Ако има такива и излязат пред другите да си го признаят, тогава да говорим. Останалото е само хипотетично дърдорене на задоволени домакини.

Аз! Вярно, че беше преди да се родят децата, но този период от живота ми все още предизвиква у мен много болезнено усещане. И то не само съм брояла стотинките, а съм стояла гладна съвсем буквално, че и без квартира съм оставала и без пари, сама в чуждия град! Стотинките ги броях да имам пари за вестник и стотинки за телефона да звъня по обяви за работа. Абе, мани, не ми се разправя! Не искам  дори да си спомням!
Затова недоволствам, че така с лека ръка се спряга рефренът, че само мързеливите нямали работа и че не можело човек да остане гладен! Може и още как! И то без да е мързелив или изобщо да има някаква вина. Просто понякога е неподходящият човек, на грешното място, в грешното време!

# 288
. Ако изчезна един ден от форума, значи съм се развела и си скъсвам задника от бачкане. Laughing
а спкойно,навсякъде има добре платена работа,където не е нужно да си скъсваш задника от бачкане Mr. Green

# 289
А това е руския модел - нямаме какво да ядем , но с часове висим около самовара и  си храним широките  славянски души с умни разсъждения за живота и още нещо. Аз гледам първо досадните земни реалности и после търся  духовно израстване:))

# 290
Оооо, стига вече, де. Да миеш след работа и с припечеленото да си вземеш лаптоп  и да се логваш в кафета и ресторанти с Wi Fi. Може, не знам. Току - виж

# 291
. Ако изчезна един ден от форума, значи съм се развела и си скъсвам задника от бачкане. Laughing
а спкойно,навсякъде има добре платена работа,където не е нужно да си скъсваш задника от бачкане Mr. Green

Не и при медицинските сестри, санитарките ....

# 292

Не Малвина, не сме се разбрали нещо с теб. Ако си чеша езика от сума ти време вече в тази тема, това е само за да кажа че да седиш без да си мръдваш задника и да чакаш нещо да ти падне отгоре та да си нахраниш детето просто не става. Пари се изкарват с бачкане. Трудно, лесно...кой както си го направи. Като не ти стигат парите, просто правиш така че да стигат. That's it!

# 293
Ирен, не знам дали да даваш консултации, но пък и да напишеш нещо, ще го чета с доста по-голям интерес от хипотетичните разсъждения на някои дами, за които нищета е да не може да си позволи нов чифт обувки този месец.

Не зная дали съм мързелива, или с лош късмет, или с две деца, но от месеци търся някаква допълнителна работа+ майчинството- НЯМА.
Даже входове не останаха за миене в София.

# 294
не и при медицинските сестри.
сигурно ,и аз така предполагам и то не само за мед. сестрите ,ама Delusion се опитваше да ме убеди колко е лесно да си намериш спокойна и платена работа.Та затова я успокоявам..

# 295

Братовчедка ми с с месеци търсеше майка, която да гледа и нейното, докато е в майчинство...
После търсеше жена, да й помогне да изчистят апартамента ( заедно) - пак май никакви отговори нямаше.
Онзи ден една девойка пусна обява и след известно време си отговори, че вече са й заети 3 дни и търси за още 2...
Мисълта ми е, че в темите за помощ в домакинството и гледане на деца, има доста обяви понякога.
Това е от малкото места, които съм виждала в които има май повече тръсене, отколкото предлагане.

# 296
не и при медицинските сестри.
сигурно ,и аз така предполагам и то не само за мед. сестрите ,ама Delusion се опитваше да ме убеди колко е лесно да си намериш спокойна и платена работа.Та затова я успокоявам..

Спокойна да. И платена може да стане (като намериш няколко макар). Вече никога не бих се върнала на тежка стресова и отговорна работа ако ще и планини с пари да ми дават. Здравето ми е по-важно. И ако могат парите да се изкарват спокойно, не виждам защо ще се стресираш излишно. Предпочитам да похабя известно количество калории с физически труд, отколкото да се разправям с шефове.

# 297
Не Малвина, не сме се разбрали нещо с теб. Ако си чеша езика от сума ти време вече в тази тема, това е само за да кажа че да седиш без да си мръдваш задника и да чакаш нещо да ти падне отгоре та да си нахраниш детето просто не става. Пари се изкарват с бачкане. Трудно, лесно...кой както си го направи. Като не ти стигат парите, просто правиш така че да стигат. That's it!
никога не съм казвала противното!И аз правя така ,че да ми стигат като се подлагам на стрес.Към момета това е начина,не че ми е много хубаво.Ако имаше по-добра алтербатива,разбира се че щях да си сменя работата.Порблемът е,че няма голям избор ,да не кажа изобщо...Към момента не съм намерила работа,която да ми докарва същите пари,да ми дава сигурността че ще взема заплата и че няма да ме изгонят,ако детето ми боледува често.Това се опитвам пък аз да ти кажа.Но ти убедено ми твърдиш,че проболемът ми е никакъв да си сменя работата.

# 298

Братовчедка ми с с месеци търсеше майка, която да гледа и нейното, докато е в майчинство...
После търсеше жена, да й помогне да изчистят апартамента ( заедно) - пак май никакви отговори нямаше.
Онзи ден една девойка пусна обява и след известно време си отговори, че вече са й заети 3 дни и търси за още 2...
Мисълта ми е, че в темите за помощ в домакинството и гледане на деца, има доста обяви понякога.

Написах го образно. Входове няма да чистя скоро. Чак до там не съм паднала Grinning, но и това не изключвам да правя, ако това ще нахрани децата ми.  Peace

Честно казано, аз не бих се навила да гледам чуждо дете паралено с моето.

# 299
Извинявай, не те разбрах, тогава. 

Общи условия

Активация на акаунт