Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 672
  • 345
  •   1
Отговори
# 270
  • София
разбира се, че има и такива случаи на мързеливи хора! Но такива хора има навсякъде. Няма да забравя как един познат, емигрирал в Щатите разказваше как си намерил работа да поправя покривите на общински къщи. Разправя, 40 и отгоре градуса жега, нашенците работят с нещо подобно на асфалт на покрива, а отдолу безработният афроамериканец, живеещ на социални помощи в общинско жилище, си седнал комфортно в шезлонга с бира в ръка! И се хили на белия европеец горе на покрива!

# 271
ми Делюжън е жив пример как се скъсва от работа и колко работи е сменила, за да изхранва детето си в чужбина ... може сама да разкаже  Peace

а, някои помним  Wink

Ооо...бая работи е сменила. Но отдавна няма такава необходимост. Wink
Виж като се върне в Бг-то може и да си припомни що е то оцеляване. Не е загубила навик.

на определена възраст става доста трудно припомнянето, особено след като отдавна няма необходимост да работи  Wink Аз контактувах с теб някъде в периода 2002 - 2006 и тогава не работеше ... колко ли отдавна трябва да е станало  Thinking

# 272
Виж като се върне в Бг-то може и да си припомни що е то оцеляване. Не е загубила навик.
е защо оцеляване?!Нали даже може да се д пестиш тук,в Бг?! newsm78Нали тук без проблем можеш да  си намериш спокойна и добре платена работа?

# 273
Е, това е манталитет. Например, на арабските сергии на пазара редовно 'работят' по 5-6 души, без да има работа и за един:)
В Тайланд на всеки ресторантец с по 5 маси има по 7 сервитьорки. Тука една сервитьорка може да работи с 30 маси и да жонглира с всички тях, и да не забрави една поръчка. Така че основното е КАК работиш.

# 274
Странно, нямам спомени да съм контактувала с някой от форума. А и в онзи период си скъсвах д-то от работа. Май ме бъркаш с някой.

А припомнянето винаги е лесно когато се бориш за постигане на цели и не те е страх от работа. Като се наложи да си припомня ще мина да ви информирам как става номера.  Wink Не очаквайте да се оплача някога че ми е празен хладилника.

# 275
голяма работа кат ти е пълен хладилника - въпрос на ценности  Wink
духовна храна трябва - форум да има  Laughing

# 276
Виж сега има минимум под който човек не може да работи.
Например имам една приятелка, която искаше допълнителна работа и я взеха в една пицерия за 3 (три) евро на час... това не е нормално. Първото лято като дойдох в Италия исках да работя на морето в един бутик,  искаха да ми плащат 300 евро за 11 часов работен ден с неделя почивен ден. Ами благодарих им и им обясних, че не съм техния човек и толкоз. Правиш си сметката.
В крайна сметка колкото и да си нуждаещ се, не можеш да позволиш някой да се възползва от това.

# 277
Потребностите на човек не се свеждат само до пълен хладилник.Убедена съм ,че поне на пишещите в последните 2 часа са им пълни хладилниците.Човек има нужда и от духовна храна,от развлечения и т.н.И не защото е мързелив не успява винаги да задоволи и тези нужди.И този проблем не е само в Бг,а в световен мащаб,особено в последната година.

# 278
Какво се карате? Я кажете колко от вас са си броили стотинките за хляб и мляко? Ако има такива и излязат пред другите да си го признаят, тогава да говорим. Останалото е само хипотетично дърдорене на задоволени домакини.

# 279
Пълна де - люзия  Laughing
Отдавна не съм се забавлявала така със собствения си песимизъм...

# 280
Има разликам/у това  да си задоволена домакиня и да искаш да си задоволена домакиня  Wink
Няма нужда от кой знае колко проницателност, за да ти е ясно кой всъщност брои маслините в хладилника.

# 281
  • по пътя на светлината
Темата става все по интересна.... Simple Smile, по важното е да имаш интернет връзка при гладни деца....и липса  на елементарни лекарства за първа помощ....въпрос на ценности,все пак....

# 282
голяма работа кат ти е пълен хладилника - въпрос на ценности  Wink
духовна храна трябва - форум да има  Laughing

Ще се движим по схемата на Маслоу. Първо задоволяване на нуждите от първа необходимост и после всичко останало. Ако изчезна един ден от форума, значи съм се развела и си скъсвам задника от бачкане. Laughing

# 283
Гос`жа Мафани, вече задаваш този въпрос във всяка тема. Да не е  някакво проучване newsm78

И как ще спреш другите хора да си изкажат мнението. Аз например съм броила стотинки, да, но сравнително отдавна. Това значи ли да изчезвам оттук, защото ти така си преценила?

# 284
Темата става все по интересна.... Simple Smile, по важното е да имаш интернет връзка при гладни деца....и липса  на елементарни лекарства за първа помощ....въпрос на ценности,все пак....

Може да са ловнали безжичен нет.

Общи условия

Активация на акаунт