Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 678
  • 345
  •   1
Отговори
# 255
 mama otilia, на мен ли говориш?

# 256
Ох Анадриел...дай да не запецваме темата за работа в чужбина защото все ви се струва че там е с мед намазано. А това е много, много далеч от истината. Защото работа на кеш, трябва да си луд късметлия да намериш и то винаги си под ударите на закона като правонарушител. А легална работа, това ти е половин заплата данъци. И колкото по-квалифицирана и високоплатена, толкова повече те краде държавата. И все си си пак беден. Ако има място където да могат да се пестят елементарно, то това е Бг и никъде другаде. Laughing Но много ви изнася да викате "ох колко сме зле гледай ги тия на запад как се ояли".

# 257

говоря на Delusion. чистачката ударничка на труда

# 258
Цитат
Ако взимаш 20 лева на месец от кооперация, това са 5 лева седмично ( за 1 посещение, т.е 1 ден) от кооперация.  Ако на ден имаш 2 обекта, това са 10 лева на ден. 20 дни по 10 лева са 200 лева, ако чистиш стълбите на 2 кооперации дневно, което отнема да кажем 2 часа общо за кооперации с мащаба на нашата, разбира се.

Ами да, ако са платени по 20 лв. правят 200, по 30 правят 300, кое не е ясното тук? Това са само 10 входа, което прави към 3-4 блока примерно. Реално ли е да се намерят? Според мен напълно. Реално ли е чистачката да е платена повече от 30лв. ако входа е с повече жилища? Съвсем.

Не знам дали е реално, не познавам този пазар. Теоретически сигурно е.
Така или иначе чистенето не е единствената алтернатива за 2ра работа, а явно и плаши потребителките:–)

# 259
Ако има място където да могат да се пестят елементарно, то това е Бг и никъде другаде. Laughing Но много ви изнася да викате "ох колко сме зле гледай ги тия на запад как се ояли".
ти искрено ме веселиш.И други сме били извън България,хайде сега :peaceНе казвам ,че там е песен,ама да ми казваш че в Бг едва ли не е песен,хайде  няма нужда! Stop

# 260
  • София
Кой ти говори за мед и масло? Според теб защо хората емигрираат? Защото обичат да им е трудно ли? отговорът е елементарен - колкото и там да се бедни, колкото и да плащат като данъци, колкото и да им е трудно, като теглят чертата, накрая им излиза сметката на плюс! Иначе що не си стоят в БГ да си живеят живота така, както ти го описваш?

# 261

говоря на Delusion. чистачката ударничка на труда

Няма да питам теб ако имам нужда от пари,  знам как се работи. Ако трябва и метачка ще бъда, но детето ми гладно на празен хладилник няма да заспива.

Цитат
Така или иначе чистенето не е единствената алтернатива

Не е разбира се, това е само един хипотетичен пример и съвсем реален. като ми кажат "няма работа" и ми става зле направо. Няма или не искаш да има? Две различни неща.

# 262
Кой ти говори за мед и масло? Според теб защо хората емигрираат? Защото обичат да им е трудно ли? отговорът е елементарен - колкото и там да се бедни, колкото и да плащат като данъци, колкото и да им е трудно, като теглят чертата, накрая им излиза сметката на плюс! Иначе що не си стоят в БГ да си живеят живота така, както ти го описваш?

Знаеш ли защо? Защото не им е опряло яйцето до дупето за да си размърдат задника. А в чужбина щат не щат го правят. Wink Няма мама и тате да те дондуркат.

# 263
Е, не всички искат да се реализират извън България. Аз не искам, не ми се мърда никъде. Познавам и други като мен  Peace

# 264
Иначе що не си стоят в БГ да си живеят живота така, както ти го описваш?
Знаеш ли защо? Защото не им е опряло яйцето до дупето за да си размърдат задника. А в чужбина щат не щат го правят. Wink Няма мама и тате да те дондуркат.
[/quote]
да бе,аз ще си оставя детето и дома,за да отида някъде ,че да ми опре яйцето и да взема да работя JoyЩо за глупости?!

# 265
ми Делюжън е жив пример как се скъсва от работа и колко работи е сменила, за да изхранва детето си в чужбина ... може сама да разкаже  Peace

# 266
Андариел, обаче съгласи се, че има и доста хора , които сами се отписват от възможности.
Например, ние наскоро търсихме ( и слава богу намерихме), чрез агенция ( тоест, хора, които са се кандидатирали за такава работа..) жена да гледа дядо ми на 4ч дневно, за да може майка ми да излезе от къщи. Ами една дойде, втора, трета... едната я болял кръста, втората не й харесваше, че нямаме асансьор (!), третата не била работила с мъже. Накрая една жена се съгласи, ама с голям зор.А той дори не е 100% лежащо болен. Всеки тръси лекото и мекото, това е. 

# 267
Е, не всички искат да се реализират извън България. Аз не искам, не ми се мърда никъде. Познавам и други като мен  Peace

и мнгоо правилно правиш!

# 268
ми Делюжън е жив пример как се скъсва от работа и колко работи е сменила, за да изхранва детето си в чужбина ... може сама да разкаже  Peace

а, някои помним  Wink

# 269

а, някои помним  Wink

Ооо...бая работи е сменила. Но отдавна няма такава необходимост. Wink
Виж като се върне в Бг-то може и да си припомни що е то оцеляване. Не е загубила навик.

Общи условия

Активация на акаунт