Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 692
  • 345
  •   1
Отговори
# 240
Това, като преди това си работил 8 часа на основната си работа е напълно непосилно. Пробвай и ще видиш  Peace

# 241
Ти каза че някой-друг лев отгоре не ти е излишен и аз ти дадох примерен вариант. При всеки е много индивидуално но варианти винаги има. Това ми е мисълта. А примера беше изключително хипотетичен.
аз изложих гледна точка и ситуация,при която е трудно да се започен дргуга работа и изложих причини.Не съм те питала какво да направя.Всъщност тук всеки излага позицията си,а ти на всеки даваш акъл.Не си спомням темата да е: Консултации с Delusion как да си докараме някой лев.

Аз пък ти казвам че за да стигнеш до такава ситуация, ТИ самата си я избрала. ТИ си си избрала да работиш отговорна и тежка работа за пари които не ти стигат. Аз ти казвам че могат да стигат и без да е отговорна. Всеки сам си избира дереджето и ако го е избрал такова а не инакво, няма какво да се оплаква че не може да си храни детето.

# 242
Това, като преди това си работил 8 часа на основната си работа е напълно непосилно. Пробвай и ще видиш  Peace

Зависи от работата. Ако 8 часа си протърквал стола на бюро, ще ти дойде много даже добре да си размърдаш кокалците.

# 243
Delusion, ти кога за последно избира работа  Grinning Никой вече не ще да плаща, за да потъркваш стола на бюрото. В криза сме.

# 244
"Консултации с Delusion как да си докараме някой лев."
 Laughing  Laughing  Laughing
жалко само,че консултациите са доста еднотипни. хайде,момичета,грабвайте метлите и тръгвайте по офиси и входове да метете. Delusion ви го каза,не само ще печелите десетки левове, а и ще завързвате социални контакти  Grinning Joy

# 245
Delusion, ти кога за последно избира работа  Grinning Никой вече не ще да плаща, за да потъркваш стола на бюрото. В криза сме.

Божеее....аз пък съм на мнение че в Бг едно...70% си клатят краката на работата. Искаш ли да пуснем анкета колко хора във форума пишат през работно време? Laughing Влез в чат и си направи собствено проучване колко чатят по време на работа. По-мързелив народ от българския аз никъде не съм срещала. Никой не ще да се тормози с тежка работа като може и с лека и безотговорна. Ама са си прави хората. Всеки търси на хляба мекото като има кой да дава.

# 246
Аз пък ти казвам че за да стигнеш до такава ситуация, ТИ самата си я избрала. ТИ си си избрала да работиш отговорна и тежка работа за пари които не ти стигат. Аз ти казвам че могат да стигат и без да е отговорна. Всеки сам си избира дереджето и ако го е избрал такова а не инакво, няма какво да се оплаква че не може да си храни детето.
Хахах ама ти наистина в кой свят живееш?Аз пък ще ти кажа,че няма добре платена работа, която да  не е отговорна и стресова!Не познавам хора,на които им стигат  парите и по цял ден да си клатят краката в офиса и да нямат грам отговорности.Дори напротив!И да аз съм си избрала работата и ситуацията ми никак не е зле.Само ще ти кажа,че работя в най-голямата в Европа и втората в света фирма в бранша.Няма да коментирам кой.И определено отговорностите и стреса са добре платени.

# 247
Ако взимаш 20 лева на месец от кооперация, това са 5 лева седмично ( за 1 посещение, т.е 1 ден) от кооперация.  Ако на ден имаш 2 обекта, това са 10 лева на ден. 20 дни по 10 лева са 200 лева, ако чистиш стълбите на 2 кооперации дневно, което отнема да кажем 2 часа общо за кооперации с мащаба на нашата, разбира се.
После, ако работиш качествено хората сами ще идват да те търсят за апартаментите и пр. така че в крайна сметка може би можеш да си докараш добър доход.
Сега, това са сметките, но сметките не винаги излизат ( това към Ксения). Дали ще намериш 10 кооперации да чистиш, дали в тези кооперации ще има фамилии, които да ти търсят услугите, как работиш и т.н. Но на теория може да проработи, ако се подредят някои фактори.

Аз вярвам, че когато човек работи качествено и е честен, клиентите сами идват. Пример - жената, която работи у нас, гледаше свекър ми докато почина, грижи се и за нас и т.н. Преди месец почина свекър ми и й трябва нова къща в която да работи. Ами .. счупиха й телефона. Идват хора на крака да я искат, звънят на вратата. Тя буквално си избира. Просто като се чуе , че си читав нямаш проблеми. При това е румънка, а тук това е сериозен минус принципно....Ама няма значение, защото е читава, факт.

# 248
Чудесно Малвина. Твой е избора щом те устройва. Аз предпочитам 2-3-4 работи, но без отговорности и стрес. Стига ми толкоз години стресиране.

# 249
Чудесно Малвина. Твой е избора щом те устройва. Аз предпочитам 2-3-4 работи, но без отговорности и стрес. Стига ми толкоз години стресиране.
ами чудесно 2-3-4 входа и готово!обаче нали знаеш кой бяга от отговорности?!Мързеливите.. Mr. Green

# 250
Цитат
Ако взимаш 20 лева на месец от кооперация, това са 5 лева седмично ( за 1 посещение, т.е 1 ден) от кооперация.  Ако на ден имаш 2 обекта, това са 10 лева на ден. 20 дни по 10 лева са 200 лева, ако чистиш стълбите на 2 кооперации дневно, което отнема да кажем 2 часа общо за кооперации с мащаба на нашата, разбира се.

Ами да, ако са платени по 20 лв. правят 200, по 30 правят 300, кое не е ясното тук? Това са само 10 входа, което прави към 3-4 блока примерно. Реално ли е да се намерят? Според мен напълно. Реално ли е чистачката да е платена повече от 30лв. ако входа е с повече жилища? Съвсем.

# 251
ами чудесно 2-3-4 входа и готово!обаче нали знаеш кой бяга от отговорности?!Мързеливите.. Mr. Green

Мързеливите са тези дето се оплакват че не им стигат парите когато е пълно с работа. И тези дето си кютат на стресираща и отговорна работа въпреки че парите им пак не стигат.

А да елиминираш максимално стрес и отговорност от живота си е напълно нормално и разбираемо явление.

# 252
  • София
Andariel, поправи ме, ако бъркам, но точно ти обикновено твърдиш, че ежедневието на жените, гледащи децата си е в пъти по-отговорно, трудно и ценно от това на работещите жени.

Разбира се, и още съм на мнение, че гледането на децата е много по-отговорно и изстискващо, защото е на ненормирано работно време и ако майката е сериозна, почти не й остава време за друго! То е като сам да си си шеф, но не като от рекламите, а от тези, дето работят повече от работниците си, защото има много неща, които трябва да свърши. Който е имал собствен бизнес знае, че се работи почти денонощно от собственика. Работникът има работно време, което като изтече, удря ключа и си тръгва.
 А и не виждам да има противоречие. дори семейството  да не е потънало в благополучие, ако децата дърпат напред, то това е добре за цялото семейство. Съмнявам се да има нормален родител, който би си стоял вкъщи при ситуация децата му физически да са гладни. Липсата на основни хранителни продукти е мизерия, а не бедност. Дори вече започвам да мисля, че в тази тема  не си говорим за бедност, а точно  за мизерия, защото винаги става въпрос за основните биологични нужди. Но както и да го смятам, все сме си бедни! Дори преди някакво време се заговори за това, че тук сме работещите бедни. Откъм стандарт на живот голяма част от  работещите тук хора са на нивото на безработните в Западна Европа. Ако не беше така, хората нямаше да емигрират и медицинските сестри тук да са съгласни да работят като обикновени болногледачки в чужбина, макар да са с висока квалификация. А тук сме се хванали за чистенето на входове и празния хладилник! Не е нужно да живеем като циганите, за да се видим колко сме бедни. Достатъчно е да се сравним с хоратаа в чужбина и колко и как получава и живее един работник, извършващ една и съща работа, за все едни и същи часове!

# 253

Не съм съгласна  Stop
Аз съм на 36 и определено си търся вече спокойствието.
Нямам никакви нерви да се занимавам повече с шефове, офисни интриги и прочие. Няма нищо общо с мързела, а с приоритетите.

# 254
ако обичаш смени плочата и не изчерпвай търпението ни с безкрайните си напъни и амбиции в сферата на хигиенизирането
чудя се какво си губиш времето тук.да беше изчистила 2 входа за това време
разбрахме,че това е твоята професия мечта и призвание.Чисти си тогава входове, а нас ни остави.По скоро се радвай,че нямаме твоя хъс да метем междуетажни площадки.Така остават повече входове за теб  Peace

Общи условия

Активация на акаунт